REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Medici şi asistente din Spitalul Judeţean Constanţa, testaţi pentru HIV şi hepatită

Medici şi asistente din Spitalul Judeţean Constanţa, testaţi pentru HIV şi hepatită

Replica API 2 iunie 2018 | 00:00 345

Aproximativ 600 de medici şi asistente medicale au fost testaţi de specialiştii Fundaţiei Baylor Marea Neagră, pentru HIV şi hepatitele virale B şi C. Testarea a fost realizată cu ocazia proiectului pilot Săptămâna Europeană a Testării.

„Cu un cost mediu de 10 euro pentru fiecare testare, aportul Fundaţiei Baylor Marea Neagră la activitatea celei mai mari instituţii sanitare din judeţ este considerabil. De altfel, estimările arată că până la finele anului 2018 acţiunea de testare de la SCJU va avea aproximativ 2.000 de beneficiari.

Testarea periodică a cadrelor medicale este necesară din cauza riscurilor profesionale la care aceştia sunt expuşi, transmiterea cea mai frecventă a HIV şi a virusurilor hepatitice B şi C fiind pe calea sângelui. Timpul alocat unui beneficiar este, în medie, de 15 minute, iar cele 13 zile în care echipele Baylor au testat până acum medicii şi asistentele Judeţeanului constănțean subliniază misiunea de a ajuta comunitatea să dezvolte servicii eficiente de prevenire și de îngrijire a bolilor infecțioase”, au precizat reprezentanţii Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

„În cele trei luni de la iniţierea proiectului am testat aproximativ 600 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, medici şi asistente. Ne bucură faptul că putem sprijini cea mai mare unitate spitalicească din judeţ prin oferirea, în mod gratuit, a testelor de HIV şi hepatite B şi C necesare a fi repetate periodic pentru dosarul fiecărui angajat din sistemul sanitar.”, a declarat Mihaela Bogdan, coordonatorul Programului de Consiliere, Testare Voluntară şi Gratuită.

De asemenea, specialiştii fundaţiei au fost solicitaţi să testaze şi rezidenţii Centrului de Plasament „Delfinul” din Agigea.

Mai mult decât atât, în această săptămână am răspuns solicitării conducerii Centrului de Plasament Delfinul din Agigea, unde am testat gratuit 33 de rezidenţi

Organizată pentru prima dată în acest an, ediţia de primăvară a Săptămânii Testării a avut loc în perioada 18-25 aprilie 2018 şi a avut ca scop promovarea în ţările europene a testării pentru HIV şi hepatite virale, dar şi de conștientizare asupra pericolului reprezentat de bolile infecţioase. Ediţia de primăvară vine în completarea celei de toamnă, care are loc în fiecare an în luna noiembrie. De asemenea, cu această ocazie s-a dorit identificarea barierelor de care participanții pe continentul European se lovesc în încercarea de a implementa programe integrate de testare pentru HIV şi hepatitele virale B şi C.

Fundaţia Baylor Marea Neagră este una dintre cele patru organizaţii româneşti care au participat la Săptămâna Europeană a Testării – ediţia de primăvară, şi singura din afara Bucureştiului.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Medicii si asistentele, dupa desfiintarea spitalelor, multi oameni programati pentru asistenta medicala, nu au mai beneficiat de conditiile standard pentru protectie si siguranta pacientilor, acestia, imbolnavindu-se au aglomerat unitatile spitalicesti, iar serviciile medicale nu au mai fost eficiente. Mai mult, victime pot fi si cei care ingrijesc aceste persoane! Cine beneficiaza de aceste imbolnaviri? A fost o metoda de exterminare, fara a lasa urme, pentru reducerea numarului de pensionari si salvarea programelor de guvernare?
0
1
Esti un porc ordinar,chiar meriti sa ai parte de spitale inchise cand o sa ai probleme,porc ordinar ce esti tu si cei ce te-au educat !
0
0
Mai bine ii vaccinati sa nu mai primeasca spaga si sa se ocupe de bolnavi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367