REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Medicii constănţeni nu pot fi cazați la hotelurile de pe litoral

Medicii constănţeni nu pot fi cazați la hotelurile de pe litoral

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 3564

În ultima vreme, pe rețelele de socializare au apărut mai multe anunțuri care specifică faptul că sunt anumite persoane binevoitoare, care oferă spații de cazare gratuit pentru medici, în contextul pandemiei de coronavirus și a efortului pe care îl depun cei din prima linie în prezent pentru tratarea bolnavilor. Însă, există alternative prin care medicii pot fi cazați la locuințele de stat sau la hotelurile din stațiunea Mamaia? Este o întrebare la care răspunsul a fost unul negativ, din cauza condițiilor precare din unele locuințe de stat sau hoteluri de pe litoral. Printre motive se enumără: lipsa unui acoperiș, lipsa geamurilor, în cazul locuințelor de stat de la RAEDPP sau lipsa căldurii în cazul unor hoteluri de pe litoral.

Florin Gheorghe: Locuințele libere sunt într-o stare avansată de degradare

Locuințele de stat de la RAEDPP nu ar reprezenta o soluție pentru cazarea medicilor, deoarece unele dintre acestea suferă teribil la capitolul condițiilor optime de trai, iar timpul nu permite în acest moment reparații imediate, după spusele directorului RAEDPP, Florin Gheorghe. „Locuințele libere sunt într-o stare avansată de degradare. Trebuie reabilitate și după închiriate, iar cele care sunt ocupate, nu putem să dăm afară chiriașii și să îi băgăm pe medici. Avem pe litoral hoteluri o grămadă, pot fi cazați la hotel fără niciun fel de problemă. Cei de la Primărie ne-au întrebat ce am avea disponibil, însă cele care figurează ca nefiind ocupate nu pot fi folosite, din păcate, din cauza condițiilor precare. Unele nu au acoperiș, nu au geamuri. Nu ai cu cine să le reabilitezi acum și oricum durează”, a declarat Florin Gheorghe, şeful RAEDPP Constanţa.

Soluția văzută de directorul RAEDPP este reprezentată de hotelurile din stațiunea Mamaia. „Soluția ar fi ca statul să închirieze hotelurile din Mamaia, cele care sunt închise și să le pună la dispoziția medicilor. Dai 20 sau 30 de lei camera pe zi și câștigă și ăla cu hotelul ceva și câștigă și statul”, spune Gheorghe.

Nicolae Bucovală: Hotelurile din Mamaia nu știu dacă au condiții în acest moment

Răspunsul pentru directorul RAEDPP a venit imediat: hotelurile din Mamaia nu ar fi pregătite să cazeze medicii din Constanța. Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia, spune că nu a primit nicio solicitare până în acest moment pentru cazarea medicilor în hotelurile din stațiunea Mamaia și mai afirmă că doar câteva hoteluri din stațiune ar dispune de condiții optime pentru a caza medicii. Acesta invocă lipsa căldurii în mai multe locații.

„Nu am primit nicio solicitare, nici de la Prefect, nici de la DSP. Din câte știu eu, Hotel Royal cazează medici deja, dar în rest nu mai există. Aici se cazează de vreo 2-3 săptămâni medici. Hotelurile din Mamaia nu știu dacă au condiții în acest moment. Doar câteva au căldură”, a spus președintele Asociației Patronale Mamaia.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rechizitionati-le p'alea de 4 stele Vega,Scandinavia ca au acoperis si geamuri,p'alea a lu' Murad libanezul care se vrea primar,Oxford,Malibu,au acoperisuri,dar va faceti voi ca ploua caci sunt ale voastre!
10
0
Pt diaspora exista solutii? Analize , cazare, mancare gratuita! Rusine! Unde este dreptatea?
12
0
pt diaspora ati gasit solutii, pt medici nu? La medici trebuia sa va ganditi in primul rand.
20
0
ciupanii????
5
2
Daca este nevoie statul sa rechizitioneze cateva blocuri de apartamente din Constanta Mamaia chiar de pe malul lacului Sutghiol. Nu cred ca vinde cineva acum, sunt destule iar proprietarii lor oricum isi vor scoate banii pe ele! Asta daca domnul Bucovala nu gaseste nici un hotel in Mamaia...
10
0
Muie bucovala jnapanilor sa stari cu hotelurile goale ca luati mii de euro pe cateva nopti in jegul de la mamaia!
9
1
Cazati medicii in apartamentele de lux ale bogatanilor, ca oricum sunt si vor ramane goale dupa criza asta !
13
0
Ti-ai pus hotelulu la dispozitia statului fara bani tot asa cum au facut si alti hotelieri din tara si nu a fost nimeni interesat?.
18
1
Neptun de langa Meridian din MM are deasemenea capacitate de cazare
14
0
De ce sa dea guvernul banii aiurea, cand au hotelurile lor, ale statului? Meridian nu este la Interne?
18
0
Hotel Maria de langa Spital Infectioase.Rechizitionat in regim militar. Qed.
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614