REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru cabinetele în care profesează

Medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru cabinetele în care profesează

Replica API 26 mai 2020 | 00:00 1365

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea prin care cabinetele de medicină de familie sunt scutite de la plata impozitului pe clădirea în care își desfășoară activitatea. Astfel, reglementarea din Codul Fiscal a revenit la forma de dinainte de 2015.

Foto: GettyImages

Sunt scutite de la plata impozitului pe clădire unităţile sanitare publice, precum şi cabinetele de medicină de familie, cu excepţia încăperilor folosite pentru activități economice, scrie digi24.ro.

Proiectul de lege a fost inițiat de nouă deputați PNL, inclusiv liderul de grup, Florin Roman.

„Până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale și clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea codului fiscal, guvernul PSD a eliminat aceasta facilitate.

Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este așteptată de breaslă, pentru a înlătura inechitățile, dar și discriminarea cu unitățile sanitare publice, mai ales în contextul greutăților de ordin financiar din ultimii ani.

Legea adoptată de Camera Deputatilor are și un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ținând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local. Propunerea pe care am făcut-o și care s-a concretizat prin lege, modifică Codul Fiscal și readuce medicii de familie, la exceptarea de care beneficiau pânâ în 2015”, arată un comunicat semnat de Florin Roman.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ramanem numai noi prostii de jos, sa platim impozite pentru toti ?
1
0
da ce au luptat in viet nam.. si asa faceau alba neagra..
4
0
In perioada asta medicii de familie si multe spitale sub pretext Covid au dormitat in pace si nu e normal sa mai ia si spor de cobid Imi spunea o o proetena ca la Campina in spital sunt 70 medici 200 asistenti si un pacient covid iar in 2 luni au fost in total 6 pacienti Ar trebui verificat ca nu cred ca e corect Tot prietena imi spunea ca de pacientii cronici nu s a ocupat nimeni
10
0
Asa, si dupa spuneti ca nu aveti bani de pensii si alocatii. Sa ma fut pe doctorii pulii din prima linie. Dupa ce l-au bagat pe bunicul meu de 85 de ani in sectia de covid sa il trateze de hipertensiune pot sa imi suga pula la fel ca Iohannis toti cei din prima linie.
5
1
Foarte bine multumim eroilor din prima linie
4
3
asa, asa, totul pentru doctori, ceilalti sa-si vanda rinichii pe net daca vor ceva.
10
1
Partial corect,pentru ca normal ar fi:medici de familie care au realizat un profit mai mic de"si stabiliti o suma"in ultimi cinci ani nu platesc impozit,asa ce faceti ma deputatilor dati din nou legi asa"din topor"ca in cazul mariri pensiilor cand s-a marit pensia tot cu 10%si pt.pensionarul ala cu 1000 de lei si pentru ala cu 200.000 de lei
9
2
Iar creati o categorie de salariati privilegiati ?
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369