REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Medicii legişti, necropsii pe bandă rulantă în cazul înecaţilor! Cum se exclude o crimă?

Medicii legişti, necropsii pe bandă rulantă în cazul înecaţilor! Cum se exclude o crimă?

Replica API 25 iulie 2016 | 23:58 238

Tragediile se ţin lanţ pe litoral

Tragediile se ţin lanţ pe litoral

Tragediile se ţin lanţ pe litoral! Atât constănţenii cât şi turiştii par că nu ţin cont de nimeni şi nimic şi se aventurează în apă, chiar dacă aceasta este agitată iar pe plajă este arborat steagul roşu. Astfel, de la începutul sezonului estival s-au înecat 22 de persoane, din care 6 au fost declarate decedate. Trupurile neînsufleţite ajung la morgă, iar acolo se efectuează necropsiile pentru a se constata, cu precizie, cauza decesului. Potrivit medicilor legişti, există anumite semne specifice care „elucidează” misterul.

Ultimele tragedii au avut loc zilele trecute, fiind vorba despre un tânăr de 24 de ani, care a fost scos din apele mării, la Neptun, în zona plajei prezidenţiale. Acesta era din Bucureşti şi a venit în vacanţă pentru câteva zile împreună cu tatăl, unchiul şi iubita. Miercuri, 20 iulie, a intrat în apă, chiar dacă era arborat steagul roşu de către salvamri, dar nu a mai ajuns la mal. El trebuia să se căsătorească în scurt timp, iar tragedia s-a petrecut chiar sub ochii viitoarei mirese. Ulterior, pe 22 iulie, o femeie era căutată în lacul Techirghiol, în zona Băile Reci, martorii precizând că a intrat în apă şi nu a mai fost văzută. Şi, din păcate, acestea sunt numai câteva exemple. Mai exact, de la începutul sezonului estival s-a înregistrat un număr de 22 de înecaţi, dintre care circa 6 au fost declaraţi decedaţi. După ce se constată decesul, trupul neînsufleţit este transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei, iar asta pentru a fi eliminate toate posibilităţile ca persoana în cauză să fi fost ucisă. Pentru că, da, există posibilitatea ca un astfel de deces să contureze o faptă penală. „După ce se constată decesul, se cercetează trupul neînsufleţit pentru a se descoperi posibile leziuni traumatice. De precizat este că sunt diverse semne care apar la înec, mai ales dacă este scos repede din apă. Cum ar fi: spumă pe căile respiratorii, plămânii au un aspect particular şi aşa mai departe. Ulterior recoltăm fragmente de organe şi facem şi examen toxicologic pentru alcool, droguri dacă e cazul, examen histopatologic ca să ne confirme înecul”, a declarat, pentru „Replica”, Marius Popa, şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Constanţa. De asemenea, acesta a precizat că au existat şi cazuri în care, din pricina curenţilor, trupurile neînsufleţite au fost scoase la mal în stări foarte degradate, dezmembrate. „Au fost situaţii în care cadavrul a fost recuperat după mai multe zile şi, din cauza curenţilor, trupul era dezmembrat. În aceste condiţii, munca ne este îngreunată întrucât dispar anumite indicii”, a mai spus medicul Popa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218