REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Medicii veterinari constănţeni au inaugurat Cercul Ştiinţific Timariu Savu

Medicii veterinari constănţeni au inaugurat Cercul Ştiinţific Timariu Savu

Replica API 17 mai 2014 | 00:00 179

Vineri, medicii veterinari au derulat o serie de aniversări în profesia pe care o desfăşoară. Ei au sărbătorit Ziua medicului veterinar, 75 de ani de la înfiinţarea Colegiului Medicilor Veterinari din România şi 15 ani de la înfiinţarea filialei Constanţa. Cu această ocazie a fost inaugurat, la Constanţa, la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Centrul Ştiinţific Timariu Savu. Astfel, în cadrul simpozionului, au fost prezentate lucrări ştiinţifice din diferite teme, urmând ca acestea să genereze studii aplicative.

"Activitatea de cercertare s-a aşezat şi la Constanţa, cu ocazia ianugurării acestui cerc ştiinţific. Ne dorim să fie îndelungată şi să adere la acest cerc orice specialist şi nu doar medicii veterinari, ci şi cei care doresc să aibă o contribuţie ştiinţifică în legătură cu profesia veterinară. Vor avea loc întâlniri periodice generate de momentul acumulării. În momentul în care se vor strânge lucrări, ne vom întruni, le vom dezbate şi pe cele semnificative le vom publica, urmând ca întregul corp medical veterinar şi nu numai, să beneficieze, în fapt, de aceste cercetări şi studii ştiinţifice", a declarat şeful DSVSA Constanţa, Geronimo Brănescu. Una dintre lucrările prezentate în cadrul simpozionului a fost legată de monitorizarea, direcţionarea şi gestionarea administrării de antibiotice. "Au fost prezentate, de exemplu, lucrări cu privire la impactul antibioticelor. Prima temă a fost un studiu cu privire la utilizarea antibioticelor. Există o presiune semnificativă pe piaţă generată de consumul abuziv de antibiotice, atât de consumul direct uman, cât şi de cel indirect, prin transfer. În sensul că, un animal tratat cu antibiotice, transferă substanţă activă la consumator dacă nu sunt respectaţi timpii tehnici de aşteptare. Abuzul de antibiotic, la nivel de prescripţie, poate genera obişnuinţă la nivelul animalului care generează efecte secundare în plan patologic", a explicat Geronimo Brănescu. Acesta trage un semnal de alarmă către medicii veterinari şi îi sfătuieşte să privească cu mare atenţie administrarea medicamentelor la animale. "Medicii veterinari trebuie să privească cu responsabilitate administrarea medicamentului, să se informeze în permanenţă şi să s-şi actualizeze informaţia cu privire la noile antibiotice care intră în piaţă, pentru a nu persista într-un tratament acre necesită o perioadă lungă de administrare", a conchis şeful DSV Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614