REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Medicul Bezman a lăsat un om fără loc de muncă, declarându-l "inapt" pe nedrept

Medicul Bezman a lăsat un om fără loc de muncă, declarându-l "inapt" pe nedrept

Replica API 5 septembrie 2011 | 00:00 1819

Acuzaţii de abuz în serviciu

Acuzaţii de abuz în serviciu

Abuzurile făcute de unii "medici specialişti" în Medicina Muncii au ajuns de mult în atenţia organelor de anchetă, dat fiind că unii dintre ei au încălcat grav drepturile unor persoane care, vrând - nevrând, au fost trimise la cabinetele lor. Un bărbat a ajuns să alerge de la o instituţie la alta pentru a i se face dreptate, tocmai din cauza unui medic, care nu a făcut altceva decât să facă "jocurile" unei firme colaboratoare, după cum spune chiar partea vătămată. În speţă, este vorba despre Niculae Preda, un bărbat de 50 de ani, din Constanţa, care a fost angajat la SC G4S Secure Solutions SRL, din Bucureşti, şi care a fost diagnosticat, în luna aprilie a.c., cu diabet.

O perioadă scurtă, el a stat internat în spital, după care, cu fişa de externare, s-a prezentat la serviciu, unde superiorii l-au trimis să-şi facă o evaluare, la medicul specialist în Medicina Muncii Mihai Bezman, angajat al Centrului Iowemed. "Mi s-a spus că sunt incompatibil, declarându-mă inapt pentru postul pe care îl deţineam anterior. Putea să mă ţină o lună sau două în repaus, după care să revin la serviciu, întrucât între timp starea mea de sănătate s-a îmbunătăţit mult. Însă medicul respectiv a trimis la firmă răspunsul că nu mai pot munci şi că mă va trimite în faţa comisiei pentru pensionare. Când m-am dus la comisie, mi-a respins dosarul, pentru că afecţiunea mea nu corespunde criteriilor pentru pensionare pe caz de boală. Medicul de acolo mi-a spus că doctorul Bezman nu este informat corect privind prevederile legale, dar că nu era obligat să le cunoască, dacă vă vine să credeţi aşa ceva", ne-a declarat Niculae Preda. Practic, de la serviciu a fost concediat, pe caz de boală, "mulţumită" medicului Bezman, iar comisia l-a respins pentru că nu întrunea condiţiile necesare. Rămas fără serviciu, dar şi fără alt mijloc de a câştiga bani, Preda şi-a făcut o evaluare suportată din buzunarul propriu, prin care a fost declarat apt pentru orice muncă de zi, la sol. "Medicul Bezman şi firma la care am lucrat şi-au făcut jocurile între ei, probabil cei de la firmă nu ştiau cum să scape de mine şi au apelat la ajutorul medicului. Dar m-au dat afară fără a mai putea munci, după 33 de ani de muncă la ei. Medicul nu a vrut să îmi dea dosarul, l-a trimis la firmă. Mi-au luat toate drepturile legale. El ştia că încalcă legea, dar trebuia să facă ceea ce i-au cerut cei de la G4S Secure Solutions. La recomandarea unui procuror de la Parchet şi a unui avocat, am să fac plângere penală împotriva medicului, pentru abuz în serviciu, am toate documentele şi reglementările legale privind încadrarea mea. Nu vreau altceva decât salariul meu pe cele 4 luni de când m-au lăsat pe drumuri, plus cheltuielile cu CAS-ul, pensia şi altele", ne-a mai declarat Niculae Preda. Menţionăm că medicul nu a putut fi contactat.

Vom reveni.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
altfel decat plangeri catre parchet , nu va d, si de natura penala .
0
0
Deja lucruri normale .... aceeasi situatie este peste tot , oriunde , aud de tot mai multe situatii de genul in care societatea impreuna cu clinica colaboratoare fac tot felul de scenarii pe baza statii medicale a angajatilor pt a isi satisface interesele in detrimentul sanatatii angajatilor . Unde ? Si cui ne adresam ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218