REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Medicul Borzea, premiat cu diplomă de excelenţă, condamnat definitiv pentru avort ilegal

Medicul Borzea, premiat cu diplomă de excelenţă, condamnat definitiv pentru avort ilegal

Replica API 3 februarie 2016 | 00:06 299

Un medic ginecolog din Mangalia a fost condamnat la închisoarea cu suspendare pentru că a omorât un copil nenăscut şi pe mama acestuia. Iniţial, prima instanţă l-a condamnat cu executare. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au anchetat, timp de cinci ani, începând din anul 2010, pe doctorul ginecolog Emilia Borzea, pe care au acuzat-o de săvârşirea infracţiunii de provocare ilegală a avortului. Dosarul a fost fost trimis în judecată pe data de 18 februarie 2015 la Tribunalul Constanţa, iar, câteva luni mai târziu, magistraţii s-au pronunţat: medicul trebuie să stea după gratii 2 ani şi 3 luni în regim de detenţie.

Mai mult, doctoriţa trebuie să plătească şi daune familiei, în valoare totală de 130.000 lei. Instanţa de recurs, în speţă Curtea de Apel, a decis, marţi, 2 februarie, să execute această pedeapsă... sub supraveghere. Decizia este definitivă. De precizat că Borzea nu va mai avea voie să-şi exercite meseria de medic ginecolog-obstetrician, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale.

Totul a început chiar de Ziua Femeii, în anul 2010, când a programat-o pentru un chiuretaj pe Melec Curtmula, de 41 de ani. Femeia avea o sarcină de 17 săptămâni, cu trei peste termenul maxim la care se poate face această intervenţie. În timpul intervenţiei, pacienta a decedat, medicul a anunţat rudele, iar acestea, la rândul lor, poliţia. Anchetatorii au stabilit că pacienta nu a fost supusă la nici o investigaţie medicală înainte de operaţie.

Medicii legişti au constatat că pacienta, suferindă de hipertensiune, a murit din cauza unui stop cardiorespirator, cauzat de o embolie pulmonară. A fost anesteziată de două ori, general, cu Propofol, şi local, cu Xilină. Anchetatorii au stabilit că respectivul cabinetul medical funcţiona ilegal, pentru că autorizaţia era expirată de trei luni şi nici nu era dotat corespunzător. Medicul Emilia Borzea profesează în Spitalul Municipal Mangalia. Deşi a omorât un copil, dar şi pe mama acestuia, ea a fost premiată, după trei ani, în cadrul unei festivităţi publice, cu o diplomă de excelenţă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369