REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Medicul cardiolog Chirvăsuţă, acuzat de luare de mită, în aşteptarea sentinţei!

Medicul cardiolog Chirvăsuţă, acuzat de luare de mită, în aşteptarea sentinţei!

Replica API 12 ianuarie 2018 | 00:00 395

Cecilia Chirvăsuţă

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au amânat, din nou, decizia finală în dosarul penal deschis pe numele medicului cardiolog Cecilia Chirvăsuţă, angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, acuzată de luare de mită. Atât medicul Chirvăsuţă, cât şi asistenta medicală Marcela Vlad, au fost trimise în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Tribunalul Tulcea l-a condamnat pe medicul cardiolog la o pedeapsă de 4 ani de tetenţie cu executare şi interzicerea exercitării profesiei tot pentru 4 ani, în timp ce asistenta Marcela Vlad a fost condamnată la o pedeapsă cu suspendare.

Aşa cum era de aşteptat, sentinţa instanţei de fond, respectiv Tribunalului Tulcea, a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, care a amânat pronunţarea, iniţial pentru data de 9 ianuarie, iar a doua oară pentru data de 22 ianuarie a.c. De precizat că sentinţa dată în apel va fi defintivă, nemaiputând fi atacată, iar dacă instanţa va respinge apelul şi va menţine sentinţa instanţei de fond, respectiv condamnarea la 4 ani de detenţie cu executare, atunci Secţia Cardiologie a Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea va rămâne cu un singur medic.

Despre dosar

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, pe data de 29 octombrie 2015, începerea urmăririi penale pe numele Cecilia Chirvăsuţă – medic cardiolog, şi Marcela Vlad – asistent medical, ambele din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată.

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că în cursul anului 2013, precum şi cu o zi înainte de începerea urmăririi penale, medicul angajat al Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, a pretins şi primit cu titlu de mită suma totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferentă unui dosar de pensionare pe caz de boală.

Totodată, asistenta Marcela Vlad, a primit suma totală de 300 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu. Pe data de 28 octombrie 2015, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de cele două suspecte, iar a doua zi, s-a propus arestarea prevenită a medicului, pe o perioadă de 30 de zile, iar instanţa de judecată a hotărât luarea măsurii prevenite a arestului la domiciliu. Faţă de asistenta Marcela Vlad, s-a dispus, la aceeaşi dată, luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
99% dintre medici, asistente,infirmiere- merita acelasi tratament. Lucrez in cazul unui spital, in domeniul administrativ.
1
0
Ce rusine !! Hal de medici.... CIUBUCARI ! Nu sunt la cabinet privat, deci sa plateasca penal.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218