REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Medicul care i-a prescris analgezice lui Prince a scăpat de acuzaţiile de omor

Medicul care i-a prescris analgezice lui Prince a scăpat de acuzaţiile de omor

Replica API 23 ianuarie 2020 | 00:00 387

Prince

Viaţa unui muzician foarte cunoscut nu este una întotdeauna uşoară. De cele mai multe ori, celebrităţile se afundă în alcool, diferite droguri sau calmante pentru a face faţă presiunii căreia sunt supuşi. Împărţiţi adesea între pasiunea pentru scenă şi o viaţă personală haotică, ajung să sfârşească într-o manieră tragică, aşa cum a fost şi cazul lui Prince. El a decedat din cauza unei supradoze accidentale cu fentanil, în anul 2016, la doar 57 de ani, însă abia acum acuzaţiile de omor din culpă făcute de familia sa au fost respinse de către instanţă.

Prince, unul dintre cei mai iubiţi muzicieni a tuturor timpurilor s-a stins din viaţă la doar 57 de ani, în anul 2016, în urma unei supradoze accidentale cu fentanil, un analgezic opioid sintetic utilizat ca anestezic general, dar şi în tratamentul durerilor cronice şi severe. Şocaţi de vestea tragică şi determinaţi să caute un răspuns pentru moartea absurdă a artistului, membrii familiei lui Prince l-au dat în judecată pe medicul care îi prescria analgezice vedetei, Michael Schgulenberg, susţinând că tratamentul eronat prescris a contribuit decisiv la trecerea în nefiinţă a lui Prince. În plus, ei au dat în judecată o farmacie din zone şi au depus o reclamaţie împotriva Trinity Medical Center, acolo unde artistul fusese tratat pentru o supradoză de opioide cu doar o săptămână înainte de a muri.

Acuzaţiile împotriva medicului lui Prince, respinse de instanţă

Miercuri, 22 ianuarie,acuzaţiile şi reclamaţiile depuse de către familia lui Prince au fost respinse de instanţă. O singură reclamaţie a rămas dintre cele depuse. Medicul Howard Kornfeld, specialist în dependenţa de opioide, care a fost chemat de echipa lui Prince cu o zi înainte de deces, este acuzat de neglijenţă medicală. Kornfeld l-a trimis pe fiul lui la Minneapolis să discute în legătură cu tratamentul, însă a fost prea târziu pentru a se mai putea face ceva.

Moartea lui Prince cauzată de o eroare fatală

Moartea lui Prince a fost învăluită în controverse, iar o investigaţie amănunţită a dezvăluit că ultimii ani din viaţa artistului nu au fost cei mai fericiţi. El îşi ţinea sub control durerea fizică şi psihică pe care o resimţea făcând apel la diferite tipuri de calmante. Potrivit anchetatorilor care au cercetat cazul său, în ziua decesului, Prince a crezut cu tărie că lua Vicodin, un calmant prescris de medicul său. Din păcate, a ingurgitat o pastilă contrafăcută în care exista un amestec fatal de Vicodin şi fentanil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367