REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Medicul care tratează poliţiştii constănţeni a reinventat-o pe "mătuşa Tamara"

Medicul care tratează poliţiştii constănţeni a reinventat-o pe "mătuşa Tamara"

Replica API 26 ianuarie 2013 | 00:00 430

Minte cu neruşinare ori este incapabilă să înţeleagă semnificaţia documentelor oficiale?

Minte cu neruşinare ori este incapabilă să înţeleagă semnificaţia documentelor oficiale?

Medicul Rodica Ciulea, şefa Centrului Medical Judeţean Constanţa, aflat în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), trăieşte o poveste asemănătoare "mătuşei Tamara". De ce? Posesoare a unor bijuterii de 60.000 de lei, Rodica Ciulea a "omis" să le facă publice în declaraţiile de avere, deşi "orice bunuri sub formă de materiale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi cult, colecţii de artă şi numismatice, obiecte a căror valoare însumată depăşesc 5.000 de euro" trebuiesc declarate conform legilor în vigoare. Existând suspiciuni evidente de fals în declaraţiile de avere, medicul Ciulea a găsit cea mai proastă scuză posibilă în faţa superiorilor de la Bucureşti. Întrebată de ce nu şi-a declarat până în prezent bunurile, Ciulea a "raportat telefonic" reprezentanţilor MAI faptul că "bijuteriile sunt ale mamei".

Interesant este faptul că giuvaierele la care facem referire i-au şi fost furate din vila în care locuieşte împreună cu soţul său, Dionisie Onoriu Ciulea. Deşi la Poliţia din Agigea medicul s-a prezentat în decembrie 2011 în calitate de posesor al bijuteriilor, pentru a depune plângere în vederea demarării unor anchete, acum acesta se dezice de ele. Cel puţin asta ne-au transmis reprezentanţii MAI. "Doamna ne-a declarat că nu a menţionat bijuteriile în declaraţia de avere pentru că nu sunt ale ei. A precizat că respectivele bijuterii aparţin mamei sale. În acest caz noi nu mai avem ce să facem", a declarat, pentru "Replica", Monica Dajboc, purtătorul de cuvânt al MAI. Surprinzător şi cuprinzător am putea concluziona.

Declaraţia de la Poliţie este scrisă şi semnată de Rodica Ciulea, nu de mamă!

Poliţiştii constănţeni, care încă se ocupă de caz, o contrazic pe Ciulea. Tot de la aceştia am aflat şi faptul că respectivul dosar ar fi clasificat: "Sunt date secrete, documente care nu se pot da publicităţii!". Dar apoi tot aceştia ne-au lămurit: declaraţia de la poliţie a fost scrisă şi semnată de medicul Rodica Ciulea şi nu de masa sa! "A făcut plângere penală, în nume personal, pentru furt de bijuterii din aur şi şi-a asumat răspunderea. Din declaraţiile date la poliţie nu reiese că bijuteriile ar fi ale altor persoane. Atâta timp cât a făcut plângere la poliţie, bijuteriile sunt ale ei", a declarat Ion Chiru, şeful Secţiei 1 al Poliţiei Rurale. Oamenii legii mai spun că ancheta este în plină desfăşurare. "Până la momentul actual au fost audiate cam 50-60 de persoane", susţin oamenii legii. Referior la provenienţa bijuteriilor, poliţiştii constănţeni au replicat: "Ne cereţi prea multe date". Cert este faptul că medicul ar fi fost solicitat de către poliţişti să participe la o serie de activităţi desfăşurate în acest dosar. Şi a dat curs "invitaţiilor" poliţiştilor. Care ar fi însă motivul pentru care medicul ar declara date false la MAI? Rămâne un mister pe care cei de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ar trebui să-l desluşească în colaborare cu organele abilitate. Apropiaţii medicului Ciulea spun că mama sa ar proveni din Bucureşti, fiind casnică, iar tatăl său ar fi activat în sistemul sanitar, ca "asistent medical". Deci nici vorbă de vreo familie extrem de înstărită, precum "mătuşa Tamara", care să deţină "mine de aur". "Medicul Ciulea ori minte cu neruşinare, ori este incapabilă să înţeleagă semnificaţiile documentelor oficiale. Cum să moştenească bijuteriile de la mama sa care a fost şi este casnică?", se întreabă apropiaţii medicului Ciulea. Tot cunoştinţele medicului şef al poliţiştilor constănţeni mai susţin că soţul acesteia ar fi de profesie navigator, în prezent fiind patronul unor societăţi comerciale, iar venitul acestuia Rodica Ciulea nu a considerat a fi important de menţionat şi în declaraţiile de avere. "Datele consemnate în declaraţiile de avere ale dânsei ţin de competenţa ANI", susţine purtătorul de cuvânt al MAI. Menţionăm că medicul Ciulea ar fi susţinut examen pentru ocuparea funcţiei de conducere al Centrului Medical Judeţean Constanţa în luna octombrie 2011, iar în decembrie 2011 anunţa poliţia că a fost jefuită! Bijuteriile i-au fost furate din vila de la Agigea, o locuinţă fără sistem de alarmă şi camere de supraveghere. Iată ce declara victima la doar câteva ore după ce s-a trezit fără bijuterii: "În jur de ora 17.30 am plecat de acasă şi la 23.30 ne-am întors. Casa era spartă, dar noi nu am observat, pentru că la parterul imobilului nu era nici un fel de urmă de efracţie. Abia când am urcat în dormitor, în jurul orei 01.00 spre 02.00, am văzut geamul de la balcon deschis". Evenimentul ar fi avut loc pe 19 decembrie 2011. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218