REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Medicul de familie din Băneasa este în stare gravă

Medicul de familie din Băneasa este în stare gravă

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 5047

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a efectuat duminică, 5 aprilie, vizite la Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalul militar mobil și Sanatoriul Techirghiol. Acesta a precizat că printre cele 114 cazuri de infectare confirmate în județul Constanța, trei sunt medici și cinci sunt asistenți. De asemenea, ministrul a vorbit și despre cazul unui medic de familie aflat în stare critică, la secția de Anestezie Terapie Intensivă. Este vorba despre medicul de familie din Băneasa, diagnosticat cu COVID 19, după ce ar fi intrat în contactat cu un pacient. Din păcate, situaţia este dificilă, nu numai pentru medic şi familia lui, ci şi pentru bolnavii din Băneasa şi Lipniţa. Aici, activa soţia medicului care s-a văzut nevoită să pună lacătul pe uşă, anunţându-şi pacienţii că nu-şi vor mai primi reţetele până după Paşte.

"O singură persoană este în stare critică, la terapie intensivă. Este vorba de un medic de familie constănțean. Sunt 77 de cadre medicale izolate, trei medici și cinci asistenți medicali infectați cu Covid-19. Am găsit la Spitalul Județean Constanța circuite care se respectă, altele sunt în organizare. Avem peste 800 de carantinaţi, în contextul în care am avut şi un aflux de cetăţeni străini în zona Constanţei.", a declarat Nelu Tătaru.

Soţia medicul diagnosticat cu COVID: Unii pacienţi nu au declarat adevărul

Este vorba despre medicul din Băneasa. Soţia sa, şi ea medic de familie, dar la Lipniţa, a fost testată, însă nu a fost infectată. Pentru siguranţă, şi cabinetul medical din această localitate a intrat în carantină. Aceasta a declarat: “Cabinetul medical este în carantină. Nu se vor mai elibera reţete până cel mai devreme după Paște. Din cauza faptului că unii pacienţi nu au declarat adevărul, soţul meu a intrat în contact cu o persoana venită din zonă cu risc şi acum este în stare grava internat la infecţioase. Din acest motiv s-a luat măsura închiderii cabinetului. Nu este de glumit! Respectați recomandarile autorităților! Protejați-vă și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!”, a fost semnalul tras de soţia medicului. Colegii de breaslă ai medicului sunt alături de el şi se roagă pentru ca acesta să iasă învingător din lupta cu virusul ucigaş.

Ministrul Nelu Tătaru: Constanţa, potential focar de infecţie

Nelu Tătaru a discutat cu autoritățile locale medicale și administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în actul medical. Au fost verificate circuitele, stocul de echipamente și medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri. Ministrul Sănătății a mai precizat că orașul Constanța ar putea deveni un focar, doar dacă nu se iau măsurile necesare. " Am fost la Spitalul de Boli Infecţioase, am fost în zona de carantină de la Techirghiol, la Spitalul militar şi la Spitalul Judeţean Constanţa. Voi merge peste tot acolo unde sunt peste 100 de cazuri conformate. Este un potențial focar, dacă nu avem grijă și dacă nu luăm acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. Trebuie să avem mare grijă la izolare și la distanțarea socială și trebuie să avem mare grijă de personalul nostru medical.", a conchis Tătaru. De altfel, ministrul Sănătății a subliniat faptul că vor fi controlate fluxurile din toate județele care au peste 100 de cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate.

Prefectul Niculescu: Situația în județul Constanța este sub control

Pe tot parcursul vizitei, ministrul Sănătății a fost însoțit de prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU, care i-a prezentat situația actualizată.

„În acest moment, situația în județul Constanța este sub control, fapt subliniat inclusiv de ministrul Sănătății. Este foarte important, însă, ca managerii spitalelor să ia toate măsurile preventive, pentru a nu ajunge într-o situație similară celei din Suceava. Nu trebuie repetate greșelile de acolo, trebuie protejat personalul medical, în primul rând, pentru că el este în prima linie de luptă împotriva virusului. În acest sens, beneficiem și de suportul Guvernului României, care, prin Ministerul Sănătății, a trimis 4.000 de măști FFP2 pentru siguranța medicilor și a personalului medical din Spitalul Județean Constanța. Totodată, fac apel, din nou, către toți locuitorii județului, să respecte măsurile impuse prin Ordonanțele Militare, să fie responsabili și să nu îngreuneze misiunea celor care luptă împotriva răspândirii virusului”, a declarat prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU.

Sorin HULUBEI, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ma unule,dupa ce va trece pandemia DSPul si oameni lui ca si militari,politisti,securisti,oameni politici si personalul medical vor iesi toti in fata natiuni pentru ca sa se laude cat de bine au coordonat si luptat ei contra acestei nenorociri care a lovit lumea si Romania.
1
3
este posibil ca orsul sa fie inchis ca la suceava si tandarei. nu castigam nimic daca pierdem vremea, aiurea pe afara. iar daca stim ca cineva a venit de afara si nu sta izolat in primele 14 zile, ne facem un serviciu daca anuntam organelle in drept.
7
0
Situtia la Baneasa nu e sub control, cei care au venit din strainatate, Faurei, Carpinis, se plimba dupa bunul plac, la orice ora in toata Baneasa, au urgente gen: creme de maini, unguent chinezesc, "buscuiti", sucuri, lucruri fara se care nu pot sta. Primarul ar trebui sa ceara intrarea satului in carantina ca la Tandarei.
12
0
Eu zic ca nu i graba cu rpidemia asta. Sa organizam alegeti anticipate sa ajunga la ciolan mai repede Lucovid de la PNL si Habarna de la USR
10
2
DSP! Asumati-va deciziile guvernului pecare-l reprezentati! Daca nu aveti test, iesiti cu declarai oficiala, nu va ascundeti dupa degete! De platit, cu siguranta o sa platiti!
14
0
Deci daca nu stai in carantina, dosar penal, da? Ce face DSP care nu testeaza medicii posibili purtatori ai bolii, nu este tot penal? Madam Schipor? Nu va ganditi ca la un moment dat se va termina pandemia si o sa raspundeti in fata legii si a oamenilor pe care-i omorati?
22
1
ce i ce vin din zonele de risc?inconstienta, rea vointa ,minciuna etc. sunt insusirile lor a familiei, a vecinilor !
19
1
Coloratii din localitate au inceput sa vina acasa din alte tari. Rezultatul se vede.
26
1
Aduceti dracului echipamente de protectie si tot ce trebuie, lasati plimbarile si constatarile !!!
27
2
George niculescu este un prefect corupt. Este clar de ce este ginerele lui Bucovala.
24
5
Cel care a infestat medicul din Baneasa venea din strainatate din zona de risc. Cine a permis intrarea in tara a infectatilor? Iohanis si Orban e raspunsul. Cand se va termina nenorocirea familiile celor decedati prin infectare de la cetateni adusi din strainatate din zone de risc se vor indrepta cu plangeri penale impotriva vinivatilor, sa vedem cum vor raspunde.
40
7
Niculescu sa plece cu fratii lui
31
5
4.000 de masti de la Guvern ??? Uraaaa !!! Dar ce ne facem ca, la un calcul simplu, daca imparti la 10 zile, vin 400 de masti pe zi. A incercat cineva sa poarte o singura masca o zi intreaga ? Si in SJU sunt doar 400 de cadre medicale ? Ma indoiesc. Inca o data, luzarul asta de prefect se lauda cu o mare realizare care e de fapt un fleac : aduce masti in SJU pentru 2-3 zile. Bravo !
33
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102