REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Medicul Gilda Popescu atrage atenția: 'Virusul și-a schimbat cumva caracteristicile'

Medicul Gilda Popescu atrage atenția: 'Virusul și-a schimbat cumva caracteristicile'

Replica API 25 octombrie 2021 | 15:08 1337

Gilda Popescu, medic la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, spune că situația epidemiologică din România este una „deosebit de dramatică în momentul acesta”.

Medicul a atras atenția că e posibil ca virusul să-și fi modificat caracteristicile, având în vedere că mulți pacienți prezintă o simptomatologie minoră la debut, însă înspre ziua a zecea, „când toată lumea s-ar aștepta ca lucrurile să se îndrepte”, ajung să aibă o stare generală profund alterată, scrie stiripesurse.ro

„Situația epidemiologică eu zic că este deosebit de dramatică în momentul acesta. Faptul că și astăzi s-au găsit peste 16.000 de cazuri confirmate cu COVID-19, toate aceste cazuri se adresează unui serviciu medical în care personalul medical este suprasolicitat, supraobosit și în care locurile de spital sunt din ce în ce mai puține. Ce ar trebui făcut – în primul rând, aceste măsuri pe care autoritățile le-au identificat trebuie aplicate, și aplicate ferm, pentru că numai așa lucrurile vor putea cumva fi îndreptate, adică măsurile de prevenție asociate cu vaccinarea rămân măsurile esențiale. De asemenea, persoanele care au simptomatologie trebuie testate”, spune Gilda Popescu.

Potrivit medicului pneumolog, virusul și-a modificat caracteristicile într-o oarecare măsură.

„Ceea ce mi-a atras atenția pentru această perioadă este că virusul pe care îl știm, tulpina din această toamnă, și-a modificat cumva caracteristicile, adică avem mulți pacienți care prezintă o simptomatologie minoră la debut care cedează în două-trei zile, ca în ziua a șaptea, a opta, a zecea să aibă o stare generală profund alterată, să apară stare febrilă, 38, 39, 40 de grade, cu fenomene de insuficiență respiratorie. Aici aș vrea să le atrag atenția colegilor mei virusologi, imunologi, microbiologi, aceste tulpini ar trebui mai bine testate, mai bine urmărite să vedem despre ce este vorba. Începe replicarea virală tardiv? Este o suprainfecție bacteriană? Sau este acea infecție sistemică, acel proces-furtună de citokine, proces în cascadă care duce la insuficiența multiplă de organe? Pentru că multe din aceste cazuri ajung la spital, nu e vina nici a pacientului și nici a medicului care le urmărește, simptomatologia fiind frustă la început, dar din păcate se alterează începând cu ziua a 9-a, a 10-a, când toată lumea s-ar aștepta ca lucrurile să se îndrepte”, a adăugat Gilda Popescu, la B1 TV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vaccinul are un efect negativ prin faptul ca permite persoanelor care sunt vaccinate sintetic sa devina incubatoare, astfel incat virusul sa se poata deplasa in mai multe moduri in interiorul lor, fara ca acestea sa se imbolnaveasca. Ei sunt super-raspandirea efectiva, nu nevaccinatii care o vor prinde si vor muri sau se vor recupera. Robert Malone, inventator al tehnologiei mRNA.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369