REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Medicul Şerban de la Floreasca va coordona ortopezii din Constanţa

Medicul Şerban de la Floreasca va coordona ortopezii din Constanţa

Replica API 14 ianuarie 2012 | 00:00 140

Secţia de Ortopedie din Judeţean, la un pas de inaugurare

Secţia de Ortopedie din Judeţean, la un pas de inaugurare

Secţia de Ortopedie şi Traumatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost "operată chirurgical" şi în acest an urmează să fie dată în folosinţă într-o locaţie mult mai spaţioasă. Cei care s-au angajat să reabiliteze în câteva luni secţia de tratament din temelii au avut misiune grea, dar au făcut minuni. Au muncit la foc continuu şi rezultatele sunt vizibile. Pereţii scorojiţi ai saloanelor au căpătat culoare, toaletele au fost dotate cu butoane de panică, iar pacienţii vor fi trataţi la standarde europene şi vor beneficia de cele mai bune condiţii de cazare. Secţia va funcţiona cu aproximativ 20 de saloane dotate cu două, respectiv trei paturi ortopedice cu saltele antiescare.

Cu alte cuvinte, paturile putrede, gândacii din saloane, geamurile crăpate, uşile deteriorate, toaletele infecte şi urât mirositoare, bormaşinile aduse de acasă de ortopezii constănţeni pentru a duce la bun sfârşit interveniţiile chirurgicale vor rămâne amintire. Noua secţie este prevăzută cu ventilaţie, climatizare, instalaţie de semnalizare a incendiului şi toate tipurile de curent slab necesare pentru telefonie sau internet. După o infuzie consistentă de capital din partea Consiliului Judeţean, peste câteva luni, judeţul Constanţa se va putea mândri cu faptul că va avea cea mai modernă Secţie de Ortopedie din sud-estul Europei în cadrul căruia medicii vor putea rezolva în cele patru săli de operaţii, cu sterilizare proprie, cele mai spectaculoase cazuri din diverse colţuri ale lumii. Proiectul de anvergură, la care s-a înhămat în 2010 Consiliul Judeţean Constanţa, include şi o sală de politraumă destinată exclusiv accidentaţilor, în care vor opera echipe mixte de medici, o bancă de celule şi ţesuturi şi o sală din care pacienţii vor putea fi monitorizaţi non-stop de către medici cu ajutorul unor echipamente profesioniste. Deşi saloanele sunt gata, iar recepţia lucrărilor în cazul lor a fost făcută în decembrie 2010, nu vor putea fi inaugurate decât în apropierea sărbătorilor pascale. Acestea aşteaptă să fie dotate cu toate echipamentele necesare, iar în prezent se munceşte în ritm alert la finalizarea sălilor de operaţii. Nu trebuie să uităm că lucrările s-au execut şi se execută într-un spital unde activitatea medicală nu a fost întreruptă nici măcar o secundă. Odată cu inaugurarea secţiei de ortopedie, echipa de doctori ortopezi din Constanţa va fi completată de patru medici specialişti şi doi rezidenţi de la Spitalul Floreasca din Bucureşti, iar şeful coordonator al medicilor va fi dr. Alexandru Şerban. Menţionăm şi faptul că medicii ortopezi vor fi colegi de palier cu medicii chirurgi ce activează în cadrul Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218