REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

Replica API 24 ianuarie 2021 | 16:29 4521

Medicul Virgil Musta susține că vaccinul împotriva Covid-19 poate fi făcut de majoritatea persoanelor, dar serul nu este recomandat persoanelor cu reacţie alergică severă la componentele vaccinului, în special la polietilen glicol. Contraindicaţiile relative sunt pentru persoanele care au în antecedente reacţii alergice severe, pentru cei care urmează un tratament anticoagulant sau au febră.

”Contraindicaţii relative prezintă cei care au în antecedente şoc anafilactic sau reacţii alergice severe sau care la prima doză au prezentat o reacţie alergică, este recomandabil să se ia legătura cu medicul alergolog pentru a lua decizia comună. Mai sunt precauţii care trebuie luate la cei cu tratament anticoagulant şi mai este o contraindicaţie relativă şi anume persoane cu infecţie febrilă, ceea ce înseamnă febră peste 38,5 grade. Acestea ar fi recomandabil să amâne vaccinarea până după trecerea puseului febril”, spune medicul Virgil Musta, conform Adevărul.

Pacienți care ar trebui să se vaccineze cât mai curând

“Cei mai importanţi sunt pacienţii diabetici, pacienţii cu obezitate şi cu boli cronice cardiovasculare, boli cronice pulmonare, pacienţii cu infecţie HIV, cu ciroză hepatică sau cu insuficienţă renală. Toate aceste patologii reprezintă indicaţie de vaccinare pentru că reprezintă factori de risc în evoluţia bolii în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2”, mai spune medicul Virgil Musta.

Ce se întâmplă dacă te vaccinezi împotriva COVID-19 şi eşti deja infectat

"Strategia actuală de vaccinare nu pune în discuție prezența virusului Sars CoV-2 în momentul vaccinării. De altfel, modul în care acționează acest vaccin la nivel molecular nu poate decât să ajute la o apărare în fața virusului Sars CoV-2, pentru că îi blochează receptorii de intrare celulară și deci implicit înmulțirea virusului în organismul nostru. Deci, nu este contraindicație medicală", a explicat dr. Carmen Dorobăţ, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu spun nici ca este bun,nici ca nu este bun vaccinul,dar am niste semne de intrebare:de unde grija pt.persoanele fara adapost si pt.persoanele institutionalizate sa fie vaccinate?De ce nu au fost vaccinate si cu vaccinul antigripal?Atunci nu se mai gandea nimeni la aceste persoane sa fie imunizate,iar acum le-a apucat" marea grija".
1
0
va rugam sa nu va vaccinati
2
4
Acesta nu e vaccin ,este un agent patogen chimic si ajuta la inbolnavirea populatiei.CLAR.
0
6
Pai de aia au murit 30 pers vaccinate in Danemarca a doua zi? Pt o singura contraindicatie?
11
8
Cine si cand se face verificarea starii de sanatate a cetateanului inscris la vaccin?? Cine decide efectuarea vaccinului??
14
2
Nu mi-am inchipuit pana acum ca in Romania sunt atatia prosti, tampiti, idioti care conduc institutii importante si ocupa posturi cheie. Pai omul ala care face vaccinul de unde sa stie ca este alergic la anumite substante. Ar trebui ca cei care se vaccineaza sa faca testul contra alergiei la substanta respectiva. Sunt oamnei care nu au fost niciodata la doctor. Ce spui ma tembelule? Deveniti miliardari pe spatele poporului. Nenorocitilor! Ati distrus tara asta pentru interesele voastre. Niste canalii! Ceausescu a fost mic copl pe langa voi.NU AU OAMENII BANI DE MANCARE NEMERNICILOR
19
4
D-na Dorobat e foarte activa in presa, e deja vedeta, cand se mai ocupa si de indatoririle profesionale daca e tot timpul ocupata cu interviuri pe la televiziuni.
12
0
Pe site.ul ministerului, ca nu au nici o treaba anticoagulantele
5
3
Asa siguri pe ei sunt in declaratii acesti medici despre un vaccin netestat. Da le ai arata esafodul ar mai face asemenea declaratii? Atat timp cand ei nu raspund pentru ceea ce manipuleaza o sa zica multe
18
9

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920