REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Meditația: efectul antistres și rolul în vindecare

Meditația: efectul antistres și rolul în vindecare

Replica API 10 februarie 2020 | 14:28 341

Meditația este instrumentul terapeutic extrem de eficient pe care este recomandat să-l folosim în paralel cu tratamentul medicamentos pentru grăbirea vindecării.

Rolul meditației în tratamente

Indiferent dacă își au originile în China, India, Tibet sau oriunde altundeva, meditațiile te învață cum să fii în armonie cu sufletul tău și să-ți amplifici energia interioară. Meditația merge mână în mână cu respirația pentru obținerea liniștii interioare a minții, eliminând gândurile care distrag atenția asupra respirației. În sistemul chinez de îngrijire naturală a sănătății, această stare de spirit te ajută să fii atent la ceea ce faci și neatent la tot ce e în jur. În această stare, relaxată, toate grijile și problemele sunt lăsate deoparte, locul lor fiind luat de o minte senină, în care domnește încrederea în șine și care lasă de o parte necazurile, mizeriile, grijile și violențele. Aceasta îmbunătățește starea generală de sănătate, întărește imunitatea și grăbește procesul de vindecare.

S-a demonstrat că persoanele care sunt mai liniștite consumă mai puțin oxigen decât cele agitate, au nevoie de mai puțin somn și mai puțină hrană. Mintea liniștită faorizează activitatea mentală ordonată, crescând astfel eficiența celulelor cerebrale. Practicarea Qigong-ului poate preveni și trata bolile Alzheimer și Parkinson. Starea de spirit calmă favorizează legătura și echilibrul dintre minte și trup rezultând creșterea imunității, scăderea tensiunii vasculare, a secreției de hormoni, a nivelului adrenalinei.

Atunci când aștepți să intri în cabinetul medicului adrenalina crește mult, ai cel puțin cinci întrebări în minte pe care să i le adresezi că să te lămurești asupra problemelor tale de sănătate iar când ieși, constați că nu ai apucat să-i pui nici măcar două. Ce faci? Intri pe net și citești tot felul de informații care te năucesc mai tare și te sperie îngrozitor. Aceste întrebări fără răspuns creează incertitudini, temeri și chiar exagerări. Există multe feluri în care medicina poate să-si lărgească viziunea despre ceea ce înseamnă sănătate incluzând realitățile emoționale ale bolii.

Meditația este utilă pentru grăbirea și facilitarea recuperării

Pe lângă faptul că pacienții ar trebui să primească informații mai complete, ar trebui să știe și câteva tehnici de relaxare care să grăbească perioadă de convalescență. În America au apărut clinici private în care un membru al familiei poate rămâne cu pacientul pe perioada internării, să-i gătească și să se ocupe de el, să-l facă să se simtă că acasă, mai relaxat. Reducerea stresului prin tehnici de relaxare sunt introduse prin cursuri disponibile pe TV –ul din salonul pacientului. Pe lângă regimul alimentar și cel medicamentos aceste programe inovatoare de relaxare sunt parte importantă a programului.

În fine,valoarea medicală adăugată a unui medic empatic sau a unei asistente care se află pe aceeași lungime de undă cu pacienții, care știe să asculte și să se facă ascultați cresc șansa de vindecare a noastră, a tuturor prin faptul că pacienții se simț încrezători iar cadrele medicale sunt fericite că sunt ascultate și plăcute de cei pe care-i îngrijesc.

Aceste constatări demonstrează că nevoile emoționale ale pacienților nu sunt satisfăcute de stilul actual de practicare a medicinei, cu mici excepții. Pe lângă acestea, medicina trebuie să-și lărgească viziunea și să ia în serios cele două descoperiri științifice și anume: ajutarea oamenilor astfel încât să știe și să poată să-și stăpânească supărările: mânia, singurătatea, depresia, anxietatea sau pesimismul. Copiilor să li se împărtășească de la vârste fragede abilitățile inteligenței emoționale, astfel încât să devină un obicei de viață.

Beneficiile includerii meditației în cadrul terapiilor

Gândind pozitiv stările de spirit și de sănătate vor fi determinante. Toți pacienții ar avea de câștigat dacă în paralel cu îngrijirea medicală ar fi satisfăcute și nevoile psihologice. Tratarea emoțională a pacienților stresați poate însemna și o economie de bani prin prevenirea sau amânarea instalării bolii sau prin vindecarea mai rapidă.

Ceea ce acum pare a fi o excepție (puținele clinici unde pacienților le sunt tratate și emoțiile în paralel cu afecțiunile fiecăruia) ar trebui să devină regulă și astfel am avea la dispoziție o medicină căreia să-i pese de noi și care sigur ar grăbi refacerea după boală.

sursa: doc.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614