REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MEGA ANCHETĂ a PROCURORULUI şef DNA Constanţa, ANDREI BODEAN!

MEGA ANCHETĂ a PROCURORULUI şef DNA Constanţa, ANDREI BODEAN!

Replica API 1 septembrie 2020 | 01:04 6305

Un bărbat a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, dosarul fiind înregistrat pe 17 august, la Tribunalul Constanța. Așa cum scria Replica de Constanța, la data respectivă, este vorba despre un individ care se dădea drept procuror DIICOT, șef birou chiar. Avea și legitimație și un pistol (replică Glock) și compunea discuții pe Whatsapp pentru a-și induce în eroare victima, cu mențiunea că aceasta era anchetată în niște dosare și încerca, prin intermediul falsului procuror, să scape de răspundere penală. Menționăm că în cauză au fost efectuate interceptări, dar și un flagrant, dosarul fiind instrumentat de procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.

foto flagrant: sursadevest.ro

În fapt, totul a început la sfârșitul lunii mai 2020, când inculpatul a pretins și a primit suma de 5000 euro de la un denunțător, susținând că are influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și promițând că îl va determina pe acesta să dea o soluție favorabilă denunțătorului într-un dosar penal având ca obiect o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice, iar în luna iulie a pretins și a primit suma de 6000 euro, de la același denunțător, invocând influența pe care ar avea-o asupra unor procurori și lucrători de poliție, pe care a promis că îi va determina să dea o soluție favorabilă denunțătorului, într-un alt dosar penal, având ca obiect infracțiunea de tăinuire.

Denunț la DNA pe 30 iulie

La data de 30.07.2020, la DNA – Serviciul Teritorial Constanța s-a prezentat denunțătorul, care a sesizat faptul că inculpatul pretinsese de la el suma de 11.000 euro, din care până în prezent primise suma de 5.000 euro, susținând că are influență asupra a doi procurori care instrumentau dosare penale în care acesta este implicat, promițând că îi va determina pe magistrați să adopte soluții favorabile pentru el. Denunțătorul a declarat că l-a cunoscut pe inculpat, în perioada stării de urgenţă, posibil în luna aprilie 2020, prin intermediul surorii sale care este apropiată de prietena acestuia. Atunci, martorul a mers împreună cu sora sa la locuința inculpatului, undeva în zona Mamaia Nord, la un apartament dintr-un bloc situat în spatele unui restaurant. Cu ocazia respectivă, inculpatul i-a spus martorului că era procuror DIICOT. În aceste condiții, martorul i-a spus inculpatului că avea un dosar penal pentru un accident rutier petrecut în comuna Moviliţa, județul Constanța şi i-a cerut sfatul despre ce avea de făcut. După ce martorul i-a explicat inculpatului speţa, acesta din urmă i-a zis că o să vorbească cu colegii lui procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia pentru a vedea concret ce i se reţinuse în sarcină și pentru a-i da o recomandare. Spre sfârşitul lunii mai, sora martorului i-a spus acestuia că inculpatul îi transmisese să îl caute. Inculpatul nu a răspuns apelului martorului iar acesta i-a dat un un mesaj prin care s-a recomandat. Inculpatul a răspuns spunând că era ocupat şi că aştepta apelul martorului până la ora 1. În aceeaşi zi, inculpatul l-a sunat pe martor folosind aplicaţia Whatsapp şi i-a comunicat că s-a interesat de dosarul său, că situaţia era gravă, că procurorul la care se află dosarul primise o propunere de arestare faţă de martor de la Poliția Topraisar şi că era indecis cu privire la modul în care urma să o soluționeze. Martorul a fost convins că inculpatul se interesase despre dosarul său pentru că anterior făcuse o cerere la parchet prin care solicita să i se dea o dovadă de circulaţie pe durata urmăririi penale şi primise răspuns chiar cu o zi înainte să fie contactat de către inculpat.

Discuții fabricate pe WhatsApp și pistoale pentru intimidare

În continuare, inculpatul l-a tot apelat pe denunțător, întâlnindu-se cu acesta prin diferite locuri. La un moment dat, chiar și-a etalat un pistol (care s-a dovedit a fi o replică Glock, fără încărcător) pentru a-l intimida. A fabricat chiar și discuții pe WhatsApp pe care le-ar fi purtat cu numere de telefon denumite ”procurori” sau DIICOT, convingându-l pe denunțător de calitatea pe care spunea că o avea. La un moment dat, persoana care încerca să scape de răspundere penală i-a spus inculpatului că are încă un dosar, instrumentat de Poliția Transporturi, iar falsul procuror chipurile s-a interesat despre speță și a confirmat că așa e. În continuare, pentru a-l face pe denunțător să continue să-i remită sume de bani, l-a anunțat că situația s-a agravat și că vor urma percheziții. ”Totodată, martorul a observat că inculpatul avea un pistol pe scaun pe care, la un moment dat, l-a pus pe bordul mașinii. Când inculpatul a pus pistolul pe bord, martorul a remarcat că acesta nu avea încărcătorul iar interlocutorul său a indicat cu capul către clădirea Poliţiei Transporturi. Atunci, martorul l-a întrebat dacă inculpatul avea biroul de procuror DIICOT în clădirea Poliției Transporturi, iar apoi i-a spus că pe lângă dosarul privind accidentul rutier, mai avea un dosar, instrumentat chiar de către Poliția Transporturi. Inculpatul l-a întrebat despre ce era vorba iar martorul i-a povestit fapta pentru care era anchetat, respectiv tăinuire, constând în cumpărarea a 700 litri de motorină care s-a dovedit a fi furată. Auzind, inculpatul a afirmat că era posibil ca dosarul ”să fie la el” şi chiar a sunat pe cineva şi l-a întrebat dacă numele martorului apărea în „dosarul cu motorina”. Inculpatul nu a primit răspuns pe loc însă i-a dat asigurări că în acest dosar situaţia sa nu era la fel de gravă ca în dosarul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, dar că se va mai interesa şi îi va comunica ce e de făcut. Conform susținerilor martorului, o altă împrejurare care i-a creat convingerea că inculpatul era ceea ce pretindea, respectiv procuror la DIICOT, a fost că în prezența sa a purtat o discuție telefonică în cadrul căreia i-a spus interlocutorului că „nu pot azi, eu sunt trezit de la 3 dimineaţa, am avut nişte percheziţii şi sunt ocupat”.

Întâlnirea respectivă s-a încheiat, inculpatul spunându-i că după ce intră în posesia banilor să îl sune şi să vină în Constanţa, în zona Gării CFR, unde se va întâlni cu o persoană din partea domnului procuror (...)”, potrivit rechizitoriului.

E dosar complex, vor urma percheziții

Tot potrivit rechizitoriului întocmit de șeful DNA Constanța, procurorul Andrei Bodean: ”Totodată, inculpatul a afirmat că, în cauză, lucrează mai mulţi procurori, că e un dosar complex, cu peste 100 de persoane cercetate, dar că el va face tot ce poate ca să «îl scoată încet-încet din dosar», la fel cum a făcut şi cu tatăl prietenei lui care era anchetat într-un dosar de dare de mită şi l-a salvat. La data de 27 iulie, inculpatul l-a sunat din nou pe martor şi i-a comunicat că situaţia s-a agravat şi că vor urma percheziţii domiciliare, inclusiv la locuința lui. De asemenea, inculpatul l-a întrebat pe martor dacă mai avea motorină acasă, iar, în caz afirmativ, să scape de ea. Pentru a-l convinge, inculpatul i-a trimis martorului mai multe conversaţii de ale lui cu persoane pe care le avea în agenda telefonică sub numele „(...) DIICOT” şi „(...) Şef Investigaţii”, mesaje din care reieşea că el efectua demersuri pe lângă aceste persoane, încercând să le convingă să mai amâne percheziţia de la locuința martorului”. Au urmat interceptări, iar pe data de 30.07.2020, inculpatul s-a înțeles cu denunțătorul să se întâlnească în apropierea unei agenții de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Constanța, în jurul orei 16.00, acolo unde a avut loc flagrantul.

Liliana IONIȚĂ

Citește și: DNA Constanţa a trimis în JUDECATĂ un FALS PROCUROR

DETALII de la FLAGRANTUL DNA Constanța: FALSUL PROCUROR, implicat în ACCIDENTE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218