REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MEGA-DOSAR DE FURTURI DIN LOCUINȚE. Ce s-a întâmplat cu bunurile și tăinuitorul

MEGA-DOSAR DE FURTURI DIN LOCUINȚE. Ce s-a întâmplat cu bunurile și tăinuitorul

Replica API 4 martie 2017 | 21:43 926

Furturile din locuințe au devenit preferatele infractorilor din Constanța! Afacerea este cu atât mai prosperă cu cât există și complici. Într-un astfel de caz a fost implicat și Daniel Marian Manea ce a săvârșit nu mai puțin de 24 de furturi în perioada septembrie 2015 - noiembrie 2016. La opt dintre acestea a fost ajutat de Ionuț Bîrnescu față de care Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Scenariul desprins din filme! Un constănțean, "specializat" în furturi din locuințe, a fost arestat preventiv după ce a dat nu mai puțin de 24 de lovituri în aproape un an de zile. De asemenea, individul a fost ajutat și de alte 7 persoane, dintre care 5 bărbați și două femei. Complicii cumpărau obiectele furate de către Daniel Marian Manea, știind că acestea erau dobândite prin căi ilicite. Ulteriori, "proaspeții" proprietari și le însușeau sau le vindeau mai departe la suprapreț. Unul dintre complici, și anume Ionut Bîrnescu, a fost propus spre arestare preventivă în cursul zilei de, 3 martie a.c., după ce s-a dovedit că a sărvârșit opt infracţiuni de complicitate la infracţiunea de furt calificat. Astfel, în vara anului 2016, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu inculpatul Daniel Marian Manea, de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a primit şi valorificat telefonul mobil marca Asus Selfie sustras de inculpatul Daniel Marian Manea. în data de 02.07.2016, din locuința persoanei vătămate R.M. din municipiul Constanţa, str. Cişmelei. De asemenea, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu Manea, de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a primit şi valorificat laptopul marca HP sustras în data de 29.10.2016, din locuința persoanei vătămate D.C.D. din Constanţa, Aleea Hortensiei. Situația s-a repetat în cursul lunii noiembrie a anului 2016, Ionuț Bîrnescu a primit şi valorificat laptopul marca Acer sustras de Daniel Marian Manea, în data de 03.11.2016, din locuința persoanei vătămate M.E.C. din Constanţa, Aleea Mărgăritarelor, în vara anului 2016 când a primit şi valorificat tableta marca Lenovo sustrasă în data de 04.08.2016 din locuința persoanei vătămate R.C.V. din Constanţa, str. Cişmelei, dar și laptopul marca Asus, tastatura wireless marca Logitech și camera web sustrase de același Manea în noaptea de 02/03.07.2016 din locuința persoanei vătămate T.S. din Constanța, Aleea Heracleea. În luna mai a anului trecut, Ionuț Bîrnescu s-a bucurat și de o camera foto digitală marca Canon EOS 1200 D sustrasă de sustrasă în noaptea de 21/22.05.2016 din locuinţa persoanei vătămate D.A. din Constanța, Aleea Dispensarului, iar în luna iunie, respectiv iulie a anului trecut, acesta a intrat în posesia unui telefon marca Allview P5 PRO sustras în data de 23.05.2016 din locuinţa persoanei vătămate M.S.D. din Constanţa, Aleea Topolog, respectiv de un telefon mobil marca Samsung Galaxy S6 sustras în noaptea de 23/24.06.2016 din locuinţa persoanei vătămate C.G. din Constanța, Aleea Căprioarei.

Ceilalți complici, și anume Alexandru Cristea, Elena Mirea, George Andrei Stratulat, Cristina Aurora Proca, Cosmin Marian Parnica și Marian Tifu, vor fi prezentați instanței cu propunere de control judiciar.

UPDATE!

La data de 03.03.2017, numiții Ionuț Bîrnescu, Alexandru Cristea, Elena Mirea, George Andrei Stratulat, Cristina Aurora Proca, Cosmin Marian Parnica și Marian Tifu cu vârste între 21 și 39 de ani, toți din Constanța, inițial reținuți pe bază de ordonanțe, au fost prezentați instanței de judecată care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile pentru fiecare. Prejudiciul în cauză (constând în sume de bani, telefoane mobile, laptopuri, tablete, bijuterii, parfumuri și alte bunuri ușor vandabile), estimat la aproximativ 130.000 de lei, a fost recuperat în proporție de 40 %.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au inceput deja sa umble liberi, aveti grija.
0
0
Nu sunt de acord cu puscaria pentru ca acolo trbuie sa se consume bani cu toti nenorocitii astia, si de unde bani tot de la noi, trebuie guvernul sa adopte legea cu pedeapsa capitala,pentru ca astia asta au invatat asta vor face mereu si pierdem timpul cu ei,direct la zid si gata . Ramanem 1 mil. mai putin dar cetateni ca lumea. Zac in DOBROGEA , pamanturile nemuncite si ei practica meseria furatului si a omorului.Oricum astia oameni buni pentru societate nu se mai fac, pierdem timpul cu ei .
2
0
Muncim o viata intreaga, platim rate la electrocasnice si vin nenorociti astia ordinari, care nu au nici un rost pe lumea asta si furam, puscaria sa o infundati nenorocitilor
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218