REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mega Image a preluat magazinele Adivin din Constanța!

Mega Image a preluat magazinele Adivin din Constanța!

Replica API 25 septembrie 2018 | 17:02 2305

Încă de acum doi ani de zile, s-a vehiculat că lanțul de magazine Adivin ar putea fi preluat de Mega Image. Însă, reprezentanții firmei nu au spus nimic concret, în legătură cu acest aspect. În 2015, firma lui Adrian Vintilă, înființată în 1995, a intrat în procedura insolvență, activitatea soceității fiind controlată de Mastro SPRL. Iată că, în final, a sosit colacul de salvare pentru Vintilă. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Mega Image SRL a preluat trei magazine ce aparțin companiei Adivin’95 SRL. Mega Image, parte a Grupului Ahold Delhaize, activează în România, în cea mai mare parte, în sectorul comerțului cu amănuntul de bunuri de consum curent. Din magazinele Mega Image, fizice sau online, pot fi achiziționate atât produse de marcă, cât și produse de marcă proprie. Cele trei magazine preluate de Mega Image de la Adivin ’95 sunt situate în Constanța și şi-au desfășurat activitatea sub denumirea de „Supermarketul familiei tale”. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că această operaţiune nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora.

Reamintim că, nu de puține ori, inspectorii Protecției Consumatorului au călcat pragul magazinelor Adivin. Ba chiar, în martie a.c. OPC a amendat societatea cu 65.000 lei, după ce a găsit la magazinul situat pe stada Luptători practici comerciale incorecte, fiind identificat mii de produse neconforme, atât alimentare, cât și de cosmetică, cele din urmă neavând niciun element de identificare. Pe lângă oprirea temporară de prestări servicii până la remedierea deficiențelor, dar și pe lângă amenda usturătoare de 65.000 de lei, s-a dispus oprirea de la comercializare a 40 de kilograme de carne, oprirea de la comercializarea a jucăriilor, dar și a produselor cosmetice. Pe lângă acestea, mai multe produse se aflau după expirarea termenului de valabilitate la comercializare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
adivin , un magazin tip pravalie sateasca . totul amestecat , personal necalificat in domeniul comercial . nici o sansa de viitor . mega image i a facut un mare bine patronului vintila ........
1
2
Du-te la Alfa-Beta.
10
1
Pai si de unde mai luom noi carne inputita ?
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218