REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mega proiect în zona Caraiman: mall, club cu piscină, zone de business și pasaj peste calea ferată!

Mega proiect în zona Caraiman: mall, club cu piscină, zone de business și pasaj peste calea ferată!

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 4456

Abatorul de Export din Constanţa, una dintre clădirile simbol ale oraşului, se va transforma, în viitorul apropiat, într-o zonă unde va predomina luxul şi opulenţa. Vorbim despre clădiri de până la 20 de etaje, club, piscină, centru comercial...toate vor fi realizate de Sammarina View Development, pe un teren cu o suprafață totală de 68.036 mp. care a demarat procedurile pentru realizarea proiectului în urmă cu trei ani. Iată că, încet, dar sigur, ansamblul rezidenţial de pe strada Caraiman, zona Far, va prinde contur. Proiectul se află la stadiul obţinerii avizului de mediu. Interesant de aflat este faptul că primăria i-a solicitat investitorului să ia în calcul amenajarea unui pasaj pietonal peste calea ferată în așa fel încât să se facă legătură între zona rezidențială propusă cu zona de sport și agrement din partea de vest.

Terenul studiat este ocupat în prezent cu clădiri de producţie dezafectate, rețele tehnico-edilitare, construcții cu regim de înălțime parter; S+P+1/2 și 3 etaje existente, construcție apă turn integrat P+6 etaje. Privind fondul construit existent, acesta este reprezentat de clădiri aflate în stare degradată sau clădiri cu structura de rezistență neafectată, care vor fi integrate în nouă soluție urbanistică. Având în vedere complexitatea lucrărilor, proiectul se va realiza în mai multe etape: pentru început vor fi demolate o parte din clădirile anexe existente; în fazele următoare se vor începe lucrările de construcție pentru: schimbarea destinaţiei unor clădiri existente în galerii comerciale; ansamblurile delocuinte, clădirile cu funcțiuni conexe (club, wellness, etc.). și clădirea de birouri

Mall, club cu piscină şi zone de business

O zonă va fi mixtă, cu clădiri 2S+P+20 etaje, cu spații de garaje proprii în regim preponderent subteran pe două niveluri, pentru birouri. Alte zone vor fi dedicate businessului comercial prin schimbarea destinației clădirilor existente în galerii comerciale.

O altă zonă va avea destinaţia de ansambluri de locuințe cu 900 apartamente de una, două, trei și patru camere, cu regim de înălțime 2 S+P+15etaje. Accesul pe verticală se va asigura prin intermediul caselor de scări prevăzute cu lifturi. Pentru ansamblurile de locuințe s-au prevăzut parcări preponderent subteran pe două niveluri. O altă zonă va fi dedicată unui club S+P+2 etaje cu funcțiuni de wellness și restaurant (suprafețe trecute la rezidențial) şi unei clădiri P+1 cu piscină interioară și exterioară și spații de wellness.

Pentru a pune în valoare zona și la solicitarea primăriei s-a prevăzut un pasaj pietonal peste calea ferată în așa fel încât să se facă legătură între zona rezidențială propusă cu zona de sport și agrement din partea de vest.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar daca se race, sa vezi santie 10-15 ani. Nu mai apuca samara sa-l vada.
2
1
O sa.faca.si.metrou
0
1
Da, vrabia malai viseaza pentru ca este galbena la masele! Numai proiecte SF in acest oras...zgarie nori, zgarie branza...asteptam minunea cu sufletul la gura plina de cas!
7
1
norocul acestui individ este ca s-a inconjurat de indivizi care-l pupa in cur si-l imping cat de cat in afaceri , el fiind un analfabet functional... m-as bucura daca cei care il ajuta acum ii vor trage teapa asa cum a luat-o de multe ori in viata lui de rahat.
7
1
De astea avem nevoie fireaa ti ai dreacu de jagodii !Locuri de munca cand Mo ttii mamii voastre creati !Nu vedeti ca nu are lumea bani de paine javre ordinare!
10
1
Relax, cu ce va ramane dupa criza financiara generata de coronavirus, mare lucru daca o sa vedeti vreun zid pe acolo..
7
0
Va rog sa faceti poza la acest proiect si sa il comparati cu ce va fi in teren dupa finalizarea constructiilor. Asta este proiectul aprobat dar vor fi mii de modificari la PUZ.
15
0
SUPERB ... O SA AIBE SUCCES EXACT CA GALERIA MALL DIN PALAS !!!
16
1
Tu M.Pascal,o zona buna din Constanta este tomis nord acolo unde a decis fostul primar R. Mazare sa le construiasca tiganilor un cartier pe bani constantenilor nu ce spui tu in articolul asta,totusi pt.amatori de locuinte va spun doar atat"feriti-va de magarus",a se intelege de machidoni.
20
0
Iluzii optice. Peste cate generatii se va construi acest ansamblu ? Dar ceva productiv nu poate sa construiasca ?
19
0
Bateti campii, o sa faca un caca
22
2
pasaj peste calea ferata ? deci trenurile or sa treaca pe acolo frecvent pentru a produce poluare fonica, deci cei care cumpara apartamente de acolo or sa doarma BINE
19
0
este a treia oara cand faceti reclama asta.Asta nu-i o stire,ci publicitate.
21
0
In alta viata poate o sa iasa.....de parca ar si fi o zona de lux....
14
0
pe caraiman lux si opulenta haha numai asta au cipanii in cap ei fiind prima generatie incaltata din neam .sa faceti si bordel pt curvele de la bariere ca stau saracele in frig .o sa va clopoteasca barierele in cap de 20 de ori pe zi si o sa va dernjeze "lucsul" in poza aia se vad vreo 20 de locuri de parcare de parca smecherii vin cu autobuzul la mall hehe
25
1
Mai face pe dracu. Aceste babuin ciupanez, care se incalta cu fesul, nu este in stare sa duca acest proiect. A distrus o societate care functiona excelent, cu ajutorul puliticienilor. Si la fel au facut si alti babuini.
29
1
Samara n-a fost in stare sa dezvolte o singura afacere in toti acesti ani, dar acum crede ca va fi mare dezvoltator imobiliar. Vrabia malai viseaza si nebunul balamuc.
23
1
Sammarina, si el si ea ofiteri de securitate pana la lovitura de stat din decembrie 89.Copilul lor de mingi e Banias,care a si marcat la doamna.
26
1
Opulenta cu trenul la 100m
29
0
Bateti cimpiii , nu se face nimic in urmatorii 20 de ani ! o reclama ascunsa la ceva , atentie nu pune ti botul
21
1
O sa facei fix... machidonilor!
23
1
Cu atatia marinari ramasi neplatiti, tepuiti, de pe navele Sammarina...Chiriile incasate pe spatiile Metachim nu mai sunt de ajuns. Atentie munictori si cumparatori...
33
2
Mai faceti o pula!
26
0
Opulenta intr-un cacat de oras ca Constanta ? Hahaha, prostii daca nu sunt si fuduli nu-s prosti destul.Stati ca vine Mega Criza Economic, vedeti voi opulenta in Romanistan.Bagati-va blocurile in gaoz, o tara care nu are productie industriala si tehnologica e zero.Uitati-va in portul Constanta si vedeti ce exporta colonia Romania : fier vechi, cherestea, cereale, oi si niste tigai Dacia...asta opulenta.
46
2
Opulenta. Cine dracu se duce acolo sa cheltuie banii ? Mie mi se pare o fantezie cu rahat. Accesul va fi precar, e fix in bucla caii ferate, iar nea machedonul asta vrea sa faca o pasarela pietonala, de parca bogatii care vor veni la wellness si la lux vin pe jos.
40
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218