REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Meiul reface ficatul, pancreasul, rinichii și previne diabetul

Meiul reface ficatul, pancreasul, rinichii și previne diabetul

Replica API 23 septembrie 2022 | 00:00 1532

Meiul reface ficatul, pancreasul, rinichii și previne diabetul. Are multiple beneficii pentru sănătate și un gust bun. Deși se consideră mai degrabă hrană pentru păsări, meiul ar trebui să fie printre alegerile principale în dietă noastră, pentru că sunt foarte benefice pentru organismul nostru.

Meiul are proprietăți antioxidante și este sursă importantă de minerale și vitamine, notează Healthline. O sută de grame de mei are:

207 calorii

41 grame de carbohidrați

2,2 grame de fibre

6 grame de proteine

1,7 grame de grăsimi

25% din doză recomandată zilnic de fosfor

19% din doză recomandată zilnic de magneziu

6% din doză recomandată zilnic de fier

Mai mult, experții spun că aceste semințe sunt bogate în lipază, care ajută în procesul digestiei.

Lipază este o enzima care descompune celulele adipoase astfel încât să poate fi absorbite mai rapid prin intestine. Lipază are o valoare nutrițională ridicată și reduce riscul de indigestie și intoleranță la gluten.

Se digeră foarte ușor

De asemenea, semințele de mei se digera foarte ușor și conțin mai multe tipuri de proteine vegetale. Aceste semințe ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și fac pielea mai elastică.

Meiul contribuie la regenerarea pancreasului și reduc tumefierile la nivelul organelor interne, precum rinichi și ficat. Semințele de mei sunt recomandate în caz de ateroscleroza.

Benefic și pentru hipertensiune

Persoanele care vor să reducă hipertensiunea arterială ar trebui să consume semințe de mei. De asemenea, acest tip de semințe este de ajutor pentru a reduce următoarele afecțiuni: ulcer stomacal, gastrită, edeme, obezitate, gută, balonare, celulita, ciroză hepatică.

Meiul se poate prepară sub diverse forme, după gustul fiecăruia. De exemplu, se poate consumă fiert și amestecat cu diverse legume trase la tigaie peste care se poate adăuga puțin usturoi și un strop de suc de lămâie.

Lapte de casă din mei

De asemenea, se poate face lapte de casă din mei. Această rețeta te va ajută să controlezi diabetul zaharat. Semințele pot fi consumate cu puțină apă, lapte de soia, miere sau fructe.

Se pun 5 linguri de semințe de mei într-un pahar de apă și se lasă să stea până dimineață, după care se strecoară și se pun semințele în blender, împreună cu fructe sau lapte.

Se amestecă până la omogenizare și se adaugă miere. Se consumă băutură dimineață pentru a avea energie pe parcursul zilei și pentru a păstra nivelul glicemiei în limitele normale.

Mei cu lapte

Dacă îți place orezul cu lapte, iată că poți înlocui orezu cu mei și obții o gustare delicioasă și foarte sănătoasă. De asemenea, poți face o budincă din mei la care poți adăuga fructe preferate uscate, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367