REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Meleșcanu a vorbit cu președintele Comitetului pentru afaceri externe din Congresul SUA despre "Trade Winds"

Meleșcanu a vorbit cu președintele Comitetului pentru afaceri externe din Congresul SUA despre "Trade Winds"

Replica API 15 august 2017 | 00:00 390

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut luni o întrevedere cu președintele Comitetului pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților a Congresului Statelor Unite ale Americii, Edward Randall Royce și a vorbit cu acesta despre misiunea comercială americană ce va fi prezentă la București în octombrie, dar și despre angajamentul ferm al României față de Parteneriatul Strategic.

Întrevederea a prilejuit continuarea dialogului cu privire la temele aflate pe agenda Parteneriatului Strategic bilateral, pe care ministrul Teodor Meleșcanu și congressman-ul Royce l-au început în luna martie a acestui an, cu prilejul participării ministrului român la reuniunea reprezentanților Coaliției internaționale anti-Daesh de la Washington, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Interlocutorul a evidențiat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale, în special în domeniul securității și apărării, precum și al comerțului și investițiilor, oferind ca exemplu proiectele Saber Guardian 2017 și Bucharest Business Conference din cadrul misiunii comerciale americane "Trade Winds Southeast Europe" din octombrie anul acesta, la care vor participa în jur de 200 de șefi de mari companii, arată sursa citată.

Ministrul român l-a asigurat pe congressman-ul american de angajamentul constant, ferm și responsabil al României față de relația de alianță și parteneriat strategic pe care le are cu Statele Unite ale Americii.

Cei doi oficiali au avut, de asemenea, un schimb de opinii care s-a concentrat pe situația din vecinătatea României și oportunitățile de cooperare bilaterală pentru asigurarea stabilității și securității, inclusiv energetice, în această regiune. În context, șeful diplomației române a subliniat că România sprijină puternic relația transatlantică și rolul esențial pe care SUA îl joacă în asigurarea securității Europei. În încheiere, cei doi demnitari au convenit să lucreze împreună pentru găsirea unei modalități de realizare a obiectivului României de a fi inclusă în Programul Visa Waiver al SUA, mai precizează MAE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai basina; iti mai aduci aminte ce ai vorbit si cu cine? M-as mira mai ramolitule; du-te si tine-te de mana cu iliescul.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108