REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Meleşcanu, despre alegerile în diaspora: Ne-am epuizat resursele pe care putem să le punem la dispoziţie

Meleşcanu, despre alegerile în diaspora: Ne-am epuizat resursele pe care putem să le punem la dispoziţie

Replica API 11 iunie 2019 | 01:16 441

Teodor Meleşcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că ministerul pe care îl conduce şi-a "epuizat resursele" pe care le poate pune la dispoziţia românilor din diaspora care vor să voteze.

Meleşcanu a spus că a prezentat premierului un raport despre scrutinul din diaspora şi a chemat la consultări mai mulţi ambasadori de la misiunile diplomatice unde au fost probleme: Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa, Belgia, Germania, Olanda, Irlanda, Finlanda, Danemarca, Austria, Cipru.

"Vom analiza şi cauzele şi responsabilităţile", a afirmat Meleşcanu, care a adăugat că ambasadele au fost cele ce au evaluat numărul de votanţi în fiecare ţară. "Sunt mai multe cauze, dar principala chestiune este să avem o discuţie cu ambasadorii", a punctat Meleşcanu la o conferinţă de presă.

Ministrul de Externe a spus că pentru viitor există o propunere de vot anticipat prelungit, astfel încât cei din diaspora să poată vota cu cu 3 - 4 -7 zile înainte, "să nu mai poată nimeni să rămână în afara unui centru de votare".

El a calificat actualul proces electoral ca fiind "foarte birocratic".

"Ne-am epuizat resursele pe care putem să le punem la dispoziţie", a punctat Meleşcanu. El a mai spus că "una din problemele cele mai grave" ale scrutinului din 26 august a fost "decizia foarte târzie a preşedintelui de a organiza un referendum".

"Este regretabil şi îmi cer scuze pentru toţi oamenii care au stat la coadă. (...) Ministerul de Externe şi-a atins pragul capacităţilor sale logistice", a afirmat Meleşcanu.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
STOP: PENSIILOR SPECIALE care este FURT din banul public. Daca PSD indrazneste ACUM sa dea OUG pentru a-i categorisii si pe primari, viceprimari, presedinti de CJ, cu PENSII SPECIALE atunci NOI toti trebuie sa dam ACUM cu ei de pamant! Iesim in strada, facem greve, GREVA GENERALA pentru ca asta inseamna FURT din banul public! Asta vrea sa faca PSD sa FURE din Bugetul tarii si sa bage-n buzunarele clientelei politice banii nostrii ai TUTUROR. NU SUNTEM DE ACOORD si VOM RIPOSTA!!! NU VA JUCATI CU FOCUL!
0
0
muie tubulator naval cu scoala de partid ! bagati-ai pula in ma-ta , ai uitat cand tipai sa cante toata lumea ceausescu si poporul , ceausescu -pcr , stima noastra si mandria -ceausescu romania ....ai uitat rebut uman cum ne dirijai la 23 august si mancai cacat la fuiorea de tot ?
0
5
Oameni buni, in timp ce noi batem campii cu articolele de doi bani din Replica asta, ajunsa sanitarul psd-ului, coalitia HOTILOR penali PSD si ALDE, pregatesc OUG pentru a le face pensii speciale primarilor, viceprimarilor, presedinti de Cj..Cum asa! In loc sa opreasca OUG asa cum au promis, astia continua sa fure din banul public! Baga si mai mult mana in banii tarii sa-si ingrase godacii psd! Asa ceva Nu se poate, Nu trebuie lasati!!!
5
1
eu astept cu nerabdare sa vina alegerile astea odata
3
1
dispari fosila- poti disparea si fizic
5
1
Mai nea melescanule, du-te omule, du-te! Si ia-o si paia de la educatie, abramburica, ca parca amandoi sunteti scapati de la Antipa! Vedeti-va de colive si parastase, lasati oamenii vii sa-si croiasca viitorul! Voi ingrijiti-va de garsoniera de la Bellu ...Plecati ca va faceti de ras si nenorociti oameni care mai au de trait si de tras de pe urma nimicniciilor voastre!
7
0
Cat de prost este saracul bosorog senil!
5
0
Bravo NONI ! Bravooo.... Super comentariul tau! Te felicit!
5
0
La fiecare votare vedem aceeasi multime imensa stand la coada cu zecile de ore. Chiar este greu sa deschideti mai multe sectii de votare ? Va costa prea mult ? Sau diaspora nu voteaza cum trebuie ?
5
0
un minister epuizat ca idei si solutii deoarece nimeni si nimic nu s a schimbat aici . greu de daramat aceasta reduta .
4
0
Ti sa facut de injuraturi urechila,macar taci dracului din gura nu mai veni cu tot felul de scuze in fiecare zi.
7
1
aceasta fosila comunista trebuie impuscata !!! Multa muie cu cacat !!!
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367