REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Meleşcanu, în Parlament: O decizie de mutare a ambasadei ar putea afecta candidatura României la Consiliul de Securitate ONU

Meleşcanu, în Parlament: O decizie de mutare a ambasadei ar putea afecta candidatura României la Consiliul de Securitate ONU

Replica API 10 mai 2018 | 22:57 294

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, este audiat, miercuri, în Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor, unde a spus că îşi asumă Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Israel, că este o iniţiativă a MAE şi nu este un document clasificat secret, dar are informaţii care nu sunt publice şi de aceea este ”confidenţial”. De asemenea, Meleşcanu a spus că o decizie de mutare a Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea afecta candidatura României în 2019 pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. El a mai declarat că decidenţii politici vor hotărî în privinţa ambasadei României din Israel, iar dacă vor fi decizii diferite se poate ajunge la Curtea Constituţională.

“În opinia mea, cel puţin, doresc să facem această evaluare şi analiză cât mai rapid cu putinţă şi să prezentăm mai multe alternative, care să fie mutarea sau alte alternative care ar putea să apară la această oră. Sigur, decidenţii politici vor hotărî. În cazul în care vor fi decizii diferite, putem ajunge din nou la probleme legate de un conflict interinstituţional, ne ducem la Curtea Constituţională şi aşa mai departe. Mergem pe toate mecanismele”, a afirmat Meleşcanu.

Fostul premier Victor Ponta, membru al comisiei, l-a întrebat dacă va fi afectată candidatura României la Consiliul de Securitate al ONU în 2019 de anunţul privind intenţia de a muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

”În legătură cu candidatura noastră la Consiliul de Securitate este unul dintre elementele de analiză. Într-adevăr, există posibilitatea să fie afectată această campanie. Noi avem cam 43 de state arabe şi musulmane cu care avem încheiate înţelegeri reciproce de a ne sprijini, inclusiv pentru candidatura noastră la Consiliul de Securitate. Va trebui să vedem în ce măsură lucrurile vor evolua într-o direcţie sau alta”, a răspuns ministrul de Externe, conform news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un consult urgent pentru tot guvernul,un lucrator in sectorul public are nevoie de o multime de teste si analize pentru a fi ok,acest guvern de handibeli de ce nu urmeaza cursul
0
0
Pleaca, esti depasit, Dragnea, dicteaza, el DECIDE. Faci jocurile penalului si dictatorului Dragnea. Oare si realizezi !?
4
0
de ce nu teduci dta , de buna voie, la pensie, oricum nu merita sa fii sluga unui penal si apoi varsta nu te mai ajuta. Esti constient ca ceea ce emiti , ideile in speta, nu-ti apartin- acestea sunt dorintele unui penal care va trebui, spre binele tuturor romanilor, sa ajunga ,de urgenta , dupa gratii- pe perioada nedeterminata, mai precis- pe viata, ptr inalta tradare
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108