REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Meleşcanu: Obiectivul meu, recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în Parlament

Meleşcanu: Obiectivul meu, recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în Parlament

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:00 179

Teodor Meleşcanu, foto digi24.ro

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat, după alegerea în această funcţie, că obiectivul său este ''recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor'' în Parlament.

"Doresc să mulţumesc, în primul rând, tuturor celor care m-au votat şi vreau să dau asigurări celor care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un preşedinte echilibrat. Vârsta, experienţa şi integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în aceasta instituţie. În diferitele funcţii pe care le-am avut în decursul timpului, şi care nu au fost puţine, am avut privilegiul să lucrez cu tot spectrul politic românesc în ultimii 30 de ani. Este o experienţă pe care o pun necondiţionat la dispoziţia poporului român. De altfel, în toată activitatea mea politică am servit ţara mea, poporul meu şi niciodată interesele politicienilor momentului", a afirmat marţi Meleşcanu în plenul Senatului.

El a menţionat că, "înainte de a fi membru de partid", este român, membru ALDE şi a spus că va depune toate eforturile pentru a asigura "continuitatea eficientă" a actului de guvernare, conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016.

"Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituţională, legală şi eficientă, în interesul cetăţeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetăţeanului trebuie să fie determinant şi nu jocurile de culise în interesul câtorva. Dragi colegi, v-am mai spus-o şi o repet că orice politician responsabil trebuie să aibă deviza 'Să facem cât mai mult, câtor mai mulţi'. La începutul discursului, v-am promis echilibrul meu, iar acum, în încheiere, vă cer tot sprijinul pentru a face din Parlamentul României o instituţie de elită în sistemul democratic românesc", a mai spus Meleşcanu.

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, marţi, în plen, în cel de-al doilea tur de scrutin, preşedintele Senatului, cu 73 voturi "pentru", Alina Gorghiu (PNL) obţinând 59 de voturi. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa se intampla cand intro tara nu exista lege o care sa spuna "ai 80 de ani gata nene la pensie"petru ca jigodiile profita si stau pe post pana mor,tot batani dastia sunt si la Banca Nationala sau la Curtea Contetutionala a Romaniei dar si in alte posturi importante pentru tara.
1
0
Are un singur scop,sa nu tradeze partidul pe care l a slujit inca din anii 70.fmm de hodorog
0
0
In parlament, nu se fac teste psihologice la angajare? Un portar de fabrica da test psihologic. Un demnitar nu ar trebui sa faca acest test?
1
0
Increderea romanilor,nu increderea in parlament, ca romanii sunt milioane, iar in parlament sunt 600 sau cati or fi,o coloratura politica cu interese pe masura care nu se regasesc in dorintele si asteptarile romanilor.De bun simt era ca dl Melescanu sa bata in retragere ca-i ajunge.
2
0
nu iti este rusine molie?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367