REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Membri ai grupării conduse de Stici, condamnaţi la închisoare!

Membri ai grupării conduse de Stici, condamnaţi la închisoare!

Replica API 28 aprilie 2016 | 00:00 825

Francisc Duciag, zis Franco, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de introducere şi modificare, fără drept, de date informatice, deţinere, fără drept, de programe, conduri de acces sau date informatice, introducere şi modificare, fără drept, de date informatice şi pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. În acelaşi dosar, Constantin Daniel Silvestru a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare, Ervin Murtaza tot la 2 ani şi 6 luni de închisoare, la fel şi Constantin Asciu. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Amintim că o grupare infracţională specializată în infracţiuni informatice a fost destructurată de către procurorii DIICOT Constanţa în anul 2010, la acea vreme fiind audiate peste 25 de persoane, însă arestaţi au fost doar Daniel George Bădilă, Miron Ştefan, Mihai Ionuţ, Mocanu Adrian,Vişan Adrian Alexandru, Vişan Ionuţ Mihai, Enache Viorel, Stici Constantin Cosmin şi Arif Etem. La aproape 4 ani de atunci, un alt membru a ajuns în faţa magistraţilor, dosarul acestuia fiind disjuns.

În aceeaşi situaţie s-au aflat şi alţi patru indivizi, parte din aceeaşi reţea, care au fost judecaţi într-un dosar separat, pentru fals informatic, fiind vorba chiar despre Francisc Duciag, Constantin Asciu, Constantin Daniel Silvestru şi Ervin Murtaza. Mai exact, începând cu anul 2009, indivizii au realizat pagini web falsificate, clone ale paginilor web Bank of America şi ale altor instituţii bancare, pe care le trimiteau prin email mai multor clienţi. Aceştia trebuiau să acceseze un link, unde completau un formular cu toate datele personale, care ajungeau direct la infractori, ei utilizându-le pentru efectuarea mai multor transferuri frauduloase online, prin sistemul Western Union, din conturi de card aparţinând unor cetăţeni străini.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218