REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Membri ai retelei de carderi controlata de Roscatu', saltati din Poarta 6

Membri ai retelei de carderi controlata de Roscatu', saltati din Poarta 6

Replica API 15 decembrie 2010 | 00:00 508

Descinderi in mai multe judete, dupa un tun de 11 milioane de euro

Descinderi in mai multe judete, dupa un tun de 11 milioane de euro

Procurorii de la DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti au efectuat marţi dimineaţă 42 de percheziţii domiciliare, din care 31 în judeţul Constanţa, patru în judeţul Neamţ, trei în Braşov, una în Olt, una în Maramureş, una în Cluj şi una în Dolj, ocazie cu care au fost ridicate calculatoare şi dispozitive de stocare a datelor informatice.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada octombrie 2009 -februarie 2010, învinuiţii Cătălin Zlate şi Cristian Ciuvăţ au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit peste 50 de persoane, grup specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice prin atacuri asupra sistemelor informatice şi folosirea frauduloasă a datelor informatice in scopul obţinerii de sume substanţiale, de tipul clonării de carduri bancare şi a unor site-uri aparţinând unor bănci cunoscute. Astfel au strâns, prin tehnologia Voice over IP - telefonie prin internet, nu mai puţin de 11 milioane de euro, susţin anchetatorii.

Bozorel, săltat în timp ce se afla în vizită la mătuşa din Constanţa

În exclusivitate, Replica de Constanţa vă prezintă zona din care a fost săltat, la Constanţa, unul dintre membrii reţelei: Cătălin Bozorel, cu domiciliul în Bucureşti, care venise în vizită la Constanţa, la mătuşa sa. El a a fost ridicat de procurorii DIICOT dintr-un apartament de pe strada Austrului, cartierul Poarta 6, nu înainte de a se face o percheziţie în întreg apartamentul. Au fost ridicate mai multe bunuri ale tânărului - un laptop, CD-uri şi telefoanele mobile, pentru probe. Percheziţia a durat circa trei ore, timp în care rudele lui Bozorel au fost nevoite să asiste neputincioase, începând de la 6 dimineaţa. Ei nu au avut voie să părăsească domiciliul şi nici să folosească telefoanele. Concomitent, mascaţii au descins şi la un alt bloc, tot din Poarta 6, unde au fost nevoiţi să spargă uşa întrucât suspecţii au refuzat să o descuie. Revenind la Cătălin Zlate - capul reţelei, zis Roşcatu', el a fost judecat, alături de Manuel Sorin Păun, zis Puia, Florin Mangu, zis Dumbo, şi Bogdan Nistor, zis Bobo, pentru comiterea unor infracţiuni privind comerţul electronic. Potrivit actului de inculpare întocmit de DIICOT Constanţa, cei patru tineri au deţinut echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, dar şi carduri false, pe care le-au folosit pentru a scoate bani de la bancomate din conturile clienţilor mai multor bănci. Tinerii au intrat în atenţia ofiţerilor Brigăzii pentru Combaterea Crimei Organizate Constanţa în 2004, când Serviciul Secret American i-a sesizat pe poliţiştii români despre apariţia pe Internet a unei pagini web identice cu cea aparţinând Bank of America, site-ul respectiv fiind administrat de la calculatoare ale căror IP-uri figurau în Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369