REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Membrii clanului Raim au fost trimişi în judecată, "tăticul" lor - scos de sub urmărire

Membrii clanului Raim au fost trimişi în judecată, "tăticul" lor - scos de sub urmărire

Replica API 4 februarie 2012 | 00:00 1059

Bătăuşii din Mangalia insistă să fie eliberaţi

Bătăuşii din Mangalia insistă să fie eliberaţi

Cei 9 arestaţi din clanul Raim, împreună cu încă 5 indivizi cercetaţi în acelaşi dosar, dar în stare de libertate, au fost trimişi în judecată, vineri, prin rechizitoriu. La Judecătoria Mangalia a fost înregistrat, joi, dosarul 315/254/2012, inculpaţii din acest dosar fiind judecaţi pentru loviri sau alte violenţe, în legătură cu scandalurile din luna mai a anului trecut, din club "Vision" din Olimp, respectiv din august, de pe plaja din Mangalia.

Astfel, Ţibuleac Dumitru Robert, Raim Iuzeir, Şenol Mustafa, Alberto Mustafa, Claudiu Bogdan Lucachi, Florin Martac, Dumitru Albotă, Vasile Dumitru şi Irina Ignat, cercetaţi în stare de arest, şi George Valeriu Ilisei, Ion Dacian Roşca, Mihai Laurenţiu Gobeajă, Geani Ilie Vlădescu şi Ionuţ Cristian Oglan, cercetaţi în libertate, urmează a da socoteală în faţa legii pentru infracţiunea menţionată, comisă împotriva părţilor vătămate Florin Andrei Teodorescu, Alexandru Gabriel Posmag şi Paul Albu.

Ce spun procurorii

"În sarcina inculpaţilor s-a reţinut săvârşirea mai multor infracţiuni printre care loviri sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, deţinere de armă supusă autorizării fără drept, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, încercarea de a determina mărturia mincinoasă, mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Acest grup de persoane a săvârsit apoi un număr mare de infracţiuni de violenţă - loviri, ameninţări, distrugeri, ultraje contra bunelor moravuri şi lipsiri de libertate, pe parcursul verii anului 2011, cu scopul de a intimida părţile vătămate şi martorii şi de a le determina să îşi retragă plângerile formulate ori să dea declaraţii mincinoase în faţa organelor de urmărire penală. Urmare a acţiunilor violente ale membrilor acestei asocieri, o parte din părţile vătămate şi unii dintre martori au părăsit teritoriul României". În acelaşi dosar mai apar şi alte nume, cum ar fi Nuri Amet, Ghiulent Amza, Asan Lucian Dobre şi Memet Erol, cercetaţi în aceeasi cauză, în cazul lor s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere şi lipsire de libertate în mod ilegal, cauza astfel formată fiind trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. Nuri Amet este acelaşi personaj care mai apare într-o cauză penală recentă, fiind acuzat de lipsire de libertate şi complicitate la comiterea infracţiunii de proxenetism, după ce el şi o rudă a sa au sechestrtat o minoră pe care au obligat-o să se prostitueze. De remarcat că Mustafa Raim, despre care se spune că ar fi capul clanului din Mangalia, a fost scos de sub urmărire penală. Reamintim că arestarea celor 9 indivizi, printre care se află şi doi fii şi nepotul lui Mustafa Raim, s-a făcut în urma unor descinderi din luna decembrie a anului trecut, când la domiciliile unora dintre ei s-au găsit cantităţi mari de materiale explozibile tip "petarde", deţinute în mod ilegal. Primul termen în dosar va avea loc pe data de 15 februarie. Privind măsura preventivă, magistraţii judecătoriei Mangalia au admis, vineri, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a celor 9 arestaţi din dosar. Potrivit judecătorilor, cei 9 vor avea interdicţie de a părăsi localitatea, respectiv municipiul Mangalia. Procurorii au declarat, însă, recurs. Până la judecarea căii de atac, indivizii arestaţi vor rămâne după gratii.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614