REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.8° Constanța Sâm., 23 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6495
25.8° Constanța Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6495

Membrii Sanitas se vor afla în grevă japoneză începând cu data de 7 iunie

Membrii Sanitas se vor afla în grevă japoneză începând cu data de 7 iunie

A.F. 6 iunie 2023 | 18:17 1010

Membrii de sindicat din cadrul Federaţiei Sanitas vor declanşa, începând de miercuri, 7 iunie, acţiuni de grevă japoneză, în toate unităţile sanitare şi cele de asistenţă socială, fără ca activităţile să fie întrerupte.

Membrii Sanitas se vor afla in greva japoneza incepand cu data de 7 iunie

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook, greviştii vor purta banderole sau ecusoane cu însemnele "SANITAS".

Greva japoneză se va desfăşura pe întreaga perioadă a negocierilor cu factorii de decizie, până la soluţionarea revendicărilor sindicaliştilor. Reprezentanţii Sanitas precizează că, în cazul eşuării negocierilor, Consiliul Naţional al Federaţiei va decide continuarea calendarului de acţiuni.

Revendicările sindicaliştilor sunt: deblocarea posturilor în sistemul sanitar public; punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate; acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaţilor; calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual.

De asemenea, se solicită reluarea discuţiilor asupra proiectului de Lege a salarizării, cu respectarea principiilor stabilite în cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sănătăţii, "acesta asigurând: predictibilitatea creşterii veniturilor fiecărui salariat din sistem, o ierarhie corectă şi echitabilă a salariaţilor din sistem", scrie Agerpres.

În plus, conform organizaţiei sindicale, se doreşte finanţarea corectă şi suficientă a instituţiilor din sănătate, reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului bugetar Sănătate, finanţarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanţă pentru acest domeniu, garantarea menţinerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unităţile medicale din reţeaua CFR şi după ce acestea vor fi transferate la alte autorităţi.

În ceea ce priveşte sectorul de negociere colectivă Asistenţă Socială, reprezentanţii Sanitas cer: deblocarea posturilor în sistemul de asistenţă socială; punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din acest sistem; acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaţilor; calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual; începerea discuţiilor asupra proiectului de Lege a salarizării unitare a bugetarilor, cu respectarea principiilor stabilite în cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sănătăţii, completat cu funcţiile specifice asistenţei sociale, cele două sisteme beneficiind, întotdeauna, de o grilă comună; finanţarea corectă şi suficientă a instituţiilor din asistenţă socială; stabilirea imediată a unui calendar de negociere şi semnare a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă; garantarea locurilor de muncă pentru toţi salariaţii din sectorul de negociere colectivă Asistenţă Socială - membri ai Federaţiei Sanitas din România. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu a zis nimeni sa faceti greva in vacanta, ca drept dovada, TU NU ESTI PROFESOR si categoric SUFERI DE ANALFABETISM FUNCTIONAL. Daca esti cu adevarat profesor si statul roman a facut greseala sa-ti plateasca salariu, da-ti demisia, ca esti ANALFABET FUNCTIONAL si nu meriti banii aia! Tu furi de la stat! Cine citeste ce am scris mai jos, imi va da dreptate! Iar daca este rau intentionat sau ANALFABET FUNCTIONAL, ma va contrazice. Pentru ca eu NU AM RECOMANDAT ca profesorii sa protesteze in vacanta si nu-si are rost afirmatia ta, nu e nici macar "ARGUMENT". Nu este! Argumentul meu irefutabil si adevarata mea recomandare era ca: PROFESORII SA protesteze sau sa faca greva in luna septembrie (de exemplu). Adica, sa refuze sa mai revina la scoala. Astfel, elevii ramaneau in vacanta pana in octombrie sau pana cand statul roman oferea profesorilor sau celorlalti "grevisti" salarii "decente" sau ce mai cer ei. Deci, ARGUMENTUL MEU ESTE IREFUTABIl. Tu te-ai exprimat precum "un om fara carte".
15
0
Nu numai ca esti obraznic si un om de nimic, "fara carte" si RAU INTENTIONAT, dar ai venit fara argumente sa arunci cu aberatii, in schimbul catorva LEI la care iti curg balele. Scopul acestor greve este dictat de MOSCOVA, prin AUR, prin SOS si alti propagandisti pro-rusi. Nu se intampla asta doar la noi, idiotilor!!! Se intampla in intreaga Uniune Europeana sau in tari membre NATO, caci Rusia si China doresc divide et impera, dezbina si cucereste. Citeste ce am scris mai jos! De fapt, citesti degeaba. Aproximativ 45% din populatia ROMANIEI sufera de analfabetism functional. Daca era dupa mine, va lasam fara drept de vot. Ce diferenta este intre adolescentii si copiii mai mici de 18 ani care NU au drept de V0T si un idiot util precum tine sau grevistii care aplauda ca focile la populistii din AUR care folosesc SINDICATELE fix precum MOSCOVA ii foloseste pe trolii rusi transnistrieni in Moldova pentru destabilizare si prin partidul proRus SOR. Sunteti copii batrani cu stampile in maini.
16
0
6% sunt "grevistii" PREZENTI la proteste, nu toti grevistii. Nu-mi spune ca esti profesor! Nu te cred! Mi-ai dovedit NU NUMAI ca esti rau intentionat, dar esti ANALFABET FUNCTIONAL si nu ai inteles ABSOLUT NIMIC DIN COMENTARII. Tocmai asta am spus, ca daca ar fi iesit aproximativ 100.000 de"profi"la proteste in astia "3 ani" precum aberezi, atunci ar fi rezolvat rapid problema, ci nu in prag de BACALAUREAT precum acum, ci NU FIX ACUM IN MOMENTUL ROTATIVEI, cand evident AUR isi bate joc si de voi si de profesori si de elevi si de intreaga ROMANIE. Si-au prezentat AURolacii mizeria aia de "program de guvernare" si va pacalesc sa-i votati pe ei, in schimbul salariului minim de 5000lei. Iar acum sindicalistii au scos"sacii de cartofi"(ca nu-i pot numi profesori, adusi cu autocarele prin metoda pesedisto-dragnista la "mitingurui/proteste"), iar acum vor toti ALEGERI ANTICIPATE, sa vina AURolacii la conducere(caci pe ei vreti sa-i votati, pentru aia 5000lei lunar). Deci,"va vindeti rusilor"?
17
1
Ptr puterea exemplului si haker gri - sindicatele protesteaza si incearca negocieri de cel putin 3 ani; daca faceau greva in vacanta nu-i baga nimeni in seama - dovada - nici acum nu vor sa le dea nimic de asta exact acum este momentul potrivit; 6% grevisti este o minciuna ordinara pe care nu o cred decat cei care vor cu orice pret sa o creada, sunt cca 80% in greva si acum; numai trompetele si jigodiile psdnl, presedintiei si serviciilor sustin ca “nu este momentul potrivit” ! mediul universitar care nu este in greva sustine greva; dreptul la greva este esential in democratie - numai in regimurile totalitare este interzisa ptr ca “nu este momentul potrivit”
1
10
Intelegeti acum despre ce "UNIRE" vorbeste AUR sau GEORGE SlMlON? Este vorba despre UNIREA ROMANIEI CU "BASARABIA ISTORICA" (Adica intreaga MOLDOVA din prezent + o parte din Ucraina). Iar acest lucru nu se poate realiza altfel, decat prin infrangerea Ucrainei. Intelegeti acum de unde provine si numele PARTlDULUl putinist AUR? Vine de la tezaurul de aur al Romaniei pe care refuza Rusia sa ni-l returneze. Intelegeti, fratilor romani? Intelegeti? Este atat de simplu! De ce nu va informatii din surse sigure? Desteapta-te, romane!!! Pentru ca Romania sa accepte "oferta de nerefuzat facuta de Putin"Romaniei, trebuie ca AUR sa ne scoata din UE si NATO. Exact asta vedem in prezent ca incearca prin aruncatul cu noroi in"UE si globalistii LGBT-isti" cum ii numesc ei folosind propaganda rusa in campania electorala a AUR si mai ales a SOS(S0SOACA). AUR vrea refacerea Romaniei Mari, dar SLUGA a Rusiei, cu armata rusa pe teritoriul Romaniei pe post de"pacificiatori"ca in BELARUS. Asta vreti? NEUTRI?
20
1
Sindicalistii burtosi sunt cei care au organizat aceste proteste/greve fix dupa vizitele electorale facute de AURolacii "agentului RUS" (PRO-RUS) GEORGE SlMlON pentru prezentarea "programului de guvernare" al AUR in care se vorbeste categoric de salariu minim de 5000 LEI lunar. Ceea ce este absurd, din mai multe motive. Pot si eu sa fiu subiectiv si sa spun ca imi convine sa crestem salariile la 5000 LEI, dar nu este AUR solutia. Acest sindicalisti vor acum in prag de ROTATIVA, de fapt NU NUMAI CA VOR, sindicalistii AURisti deja O CER PUBLIC, vor ALEGERI ANTICIPATE, vor sa voteze absolut toti AUR, vor sa voteze pentru SALARIU MINIM LUNAR 5000 LEI si asta inseamna ca vor "vinde tara" partidului putinist pe care Rusia il finanteaza in ROMANIA, adica AUR. Rusia vrea "UNIREA" Romaniei cu Rusia "pe criterii religioase" cum zice Dughin (ortodoxie). AUR vrea scoaterea ROMANIEI din UE si NATO si vrea ca RUSIA sa castige razboiul din Ucraina, iar Putin ofera BASARABIA+tezaurul de aur la schimb!
20
1
Categoric este "GREVA CU DEDICATIE". Observam ca singurii care trag foloase sunt populistii extremisti rusofili din AUR. Deci, "tinta" este de fapt "ROTATIVA". GREVA PUTEAU FACE ORICAND! ABSOLUT ORICAND! Iar cea mai buna perioada pentru GREVA PROFESORILOR, ar fi fost in SEPTEMBRIE. Daca profesorilor chiar le pasa de soarta elevilor si de INVATAMANT, atunci faceau GREVA pe 15 SEPTEMBRIE si puteau s-o tina asa 2-3 saptamani, caci elevii nu ar fi fost sacrificati. Ba chiar elevii s-ar fi bucurat ENORM de faptul ca raman in vacanta inca vreo 2-3 saptamani. Vedeti? Aici este diferenta dintre oamenii cu adevarat patrioti romani, precum sunt eu si TRADATORII DE TARA SI DE NEAM din AUR-SOS si restul. AUR "ofera" prin populism putinist salarii minime de 5000LEI. Apoi AUR vrea sa scoata ROMANIA din UE. Pai dupa ce vin"LA ClOLAN", de unde mai plateste AUR salarii asa mari? Ce au patit dupa BREXIT, stiti cumva? Aceste greve/proteste sunt legate de AUR si "programul de guvernare" care"ofera"5000LEI
20
1
Repet: SUNT DE ACORD CU MARIREA SALARIILOR PROFESORILOR si a multor altora! Dar NU era asta momentul potrivit pentru greva si proteste. Nemernicii aia sindicalisti au impresia ca pot SANTAJA statul roman sa plateasca salarii mari, sau chiar sa le dubleze, amenintand cu "sacrificarea" elevilor romani pe care i-au luat ostatici fix acum in prag de examene. Practic, asta este fix metoda ruseasca, precum "ofertele de nerefuzat" pe care le fac satanistii din Rusia (evident, cu AK47 la ceafa). Acesti sindicalisti burtosi au iesit in fata cu burtile alea pline cu rahat si cu nasul pe sus, ranjind pe sub mustati in idee ca sunt ferm convinsi ca statul roman va mari/dubla salariile profesorilor. Ce fac daca nu primesc banii? Vor distruge soarta unei generatii, isi vor bate joc de elevii romani si direct si indirect prin presiunea pe care au pus-o pe ei acum la final de liceu sau prin faptul ca nu i-au pregatit corect nici la scoala, nici la meditatii? E SANTAJ. GREVA se putea face in septembrie
18
1
Am spus-o si o repet: Doar 6% dintre cei 238.000 profesori au iesit la "proteste" de fomisti grevisti. De ce nu au iesit jumatate? Era asa greu sa iasa 100.000 pentru 1 zi, maxim 2-3 si sa rezolva rapid? Ei bine, acesti "SACI DE CARTOFI" (caci nu-i putem numi profesori), care au iesit la protestele de "grevisti", nu sunt altceva decat niste lDlOTI UTILI pe care ii folosesc cei din AUR in campania electorala pentru alegerile din 2024, pentru a arunca in actuala conducere cu noroi, in ideea ca poate castiga AUR."ROTATIVA?" Sunt de acord cu MARIREA SALARIILOR PROFESORILOR! Dar nu prin greva fix acum cand elevii au examene! Daca eram in masura SA ACTIONEZ, pai efectiv ii dadeam afara PE TOTI cei care au facut greva batandu-si joc de elevi! Apoi MAREAM SALARIILE si aduceam alti profesori, inclusiv din alte tari. Ce fac sindicatele e SABOTAJ POLTIC in "CLASIC" stil RUSESC. Grevistii au luat elevii drept ostatici, stiind ca guvernul nu vrea ca ei sa pice examenele. E SANTAJ ca in coduI penaI.
18
1
Mai parlitilor voi nu vedeti ca guvernul asta de infractori le-a dat cu flit profesorilor ? voi ce sperante mai aveti ? nu vor sa dea nici un ban ptr ca nu-i intereseaza cum reusiti sa supravietuiti din salariile astea de mizerie; la furat sau plecati si voi din tara ca aduce guvernul nepalezi
2
10

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106