REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Membrii trupei Rammstein, criticați pentru un videoclip în care apar îmbrăcaţi ca prizonieri dintr-un lagăr nazist

Membrii trupei Rammstein, criticați pentru un videoclip în care apar îmbrăcaţi ca prizonieri dintr-un lagăr nazist

Replica API 1 aprilie 2019 | 00:00 489

Trupa germană Rammstein, adeptă a provocărilor, se confruntă cu un nou val de critici după difuzarea unui videoclip în care membrii grupului apar îmbrăcaţi ca prizonieri ai unui lagăr de concentrare, informează Agerpres.

„Regia muzicienilor de la Rammstein, care apar îmbrăcaţi ca nişte deţinuţi ai unui lagăr de concentrare condamnaţi la moarte, reprezintă o încălcare a unei linii roşii”, a declarat reprezentantul pentru chestiuni antisemite din guvernul german, Felix Klein, citat în ediţia de joi a cotidianului Bild Zeitung.

„Dacă acest lucru nu ar trebui să servească altui scop decât pentru a promova vânzările noului album (al trupei Rammstein, n.r.), aş crede că este vorba despre o utilizare de prost gust a libertăţii artistice”, a adăugat el.

„Grupul Rammstein a depăşit limitele cu acest videoclip”, a declarat Charlotte Knobloch, fosta preşedintă a Consiliului central al evreilor şi personalitate de prim rang a comunităţii evreieşti din Germania. „Modul în care Rammstein deturnează suferinţa şi uciderea a milioane de oameni în scopuri care ţin de divertisment este frivol şi abject”, a adăugat ea.

Debutul acestui videoclip, care promovează următorul album al grupului german, intitulat "Deutschland", difuzat pe site-ul formaţiei, îi prezintă pe membrii trupei îmbrăcaţi în ţinute care reamintesc de cele purtate de deţinuţii din lagărele naziste, cu frânghii în jurul gâturilor, aşteptând să fie spânzuraţi.

Solistul trupei, Till Lindeman, are o dâră de sânge pe obraz, ce provine de la o plagă în zona ochiului drept. Unul dintre chitariştii formaţiei germane poartă "steaua galbenă" (etichetă aplicată pe hainele evreilor din zonele cucerite de nazişti, n.r.) pe haină.

„Holocaustul nu trebuie să fie utilizat în scopuri publicitare”, a declarat unul dintre liderii Partidului Liberal Democrat (FDP), Alexander Graf Lambsdorff.

Înfiinţat în 1994 de muzicieni originari din fosta Republică Democrată Germană, Rammstein - al cărui nume reprezintă o trimitere la o catastrofă aeriană petrecută în baza aeriană din oraşul omonim în 1988 - este unul dintre cele mai cunoscute grupuri rock germane pe plan mondial. Cele şase albume de studio lansate până în prezent de trupa Rammstein s-au vândut în peste 20 de milioane de copii.

Formaţia germană este renumită pentru reprezentaţiile sale spectaculoase de pe scenă, dublate de ample efecte pirotehnice, dar şi pentru predilecţia sa faţă de arta provocării, care i-a adus deja mai multe acuzaţii de apropiere de ideologia nazistă. Membrii trupei au respins însă întotdeauna cu fermitate astfel de acuzaţii.

Rammstein a stârnit un scandal uriaş după ce a folosit într-un videoclip din 1998 imagini dintr-un film de propagandă nazistă, "Olympia", realizat de actriţa şi regizoarea Leni Riefenstahl.

Într-un interviu acordat în 2006 revistei Playboy, Till Lindeman a declarat că grupul nu va mai repeta acea experienţă. "Pentru că m-am săturat de acuzaţii potrivit cărora noi am fi un grup al dreptei dure", a precizat muzicianul german.

digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da' mai treceti odata peste subiectele astea tabu!!!
2
0
Ce rushine pentru membrii acestei trupe...
1
2
Adevarurile supara dar sunt sanatoase. Adevarul este ca medicamentul amar care te face bine. Cei ce nu vor adevarul ,te vor bolnav din ce in ce mai grav,pana la moartea sufletului si a trupului.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614