REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

MEN a transmis instrucţiuni pentru clarificarea prevederilor referitoare la funcţionarea claselor terminale

MEN a transmis instrucţiuni pentru clarificarea prevederilor referitoare la funcţionarea claselor terminale

Replica API 7 martie 2021 | 00:00 1094

Ministerul Educaţiei a emis duminică o instrucţiune care a fost transmisă tuturor inspectoratelor şcolare şi şcolilor pentru clarificarea aplicării prevederilor referitoare la funcţionarea claselor terminale în unităţile încadrate în scenariul roşu, precum şi pentru clarificarea posibilităţii prezenţei fizice în cadrul tuturor claselor, în toate şcolile, indiferent de scenariu, cu excepţia carantinei, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, scrie Agerpres.

Sorin Cîmpeanu

Potrivit instrucţiunii, în cazul funcţionării unităţii de învăţământ preuniversitar în scenariul roşu, pentru elevii claselor a VIII-a, a XII-a, XIII-a, precum şi pentru elevii din clasele terminale din învăţământul profesional şi postliceal, raportat la articolul 63 din Legea Educaţiei naţionale nr. 1/2011, activităţile didactice se vor realiza cu prezenţa fizică a maximum 15 elevi pe clasă pentru gimnaziu/clasa a VIII-a şi maximum 17 elevi pe clasă pentru clasele terminale din învăţământul liceal, profesional şi postliceal.

"Actele normative nu impun restricţii numerice pentru învăţământul preşcolar şi învăţământul primar organizat în şcoli care funcţionează în scenariul roşu", se arată în instrucţiune.

Documentul mai prevede că pentru elevii claselor a VIII-a, a XII-a/XIII, precum şi pentru elevii din clasele terminale din învăţământul profesional şi postliceal care nu participă fizic la cursuri indiferent de motiv, unitatea de învăţământ preuniversitar este obligată să asigure organizarea activităţilor de predare-învăţare- evaluare online, iar elevii să participe la acestea. Astfel, conducerile unităţilor de învăţământ vor identifica, adaptat fiecărei situaţii, soluţii adecvate pentru asigurarea procesului educaţional online.

Potrivit sursei citate, prezenţa fizică în scopul participării la orele remediale este permisă în toate unităţile de învăţământ care organizează cel puţin o grupă de învăţământ remedial, pentru toţi elevii care solicită acest lucru prin înscrierea în programul de ore remediale (din toate clasele şi în toate şcolile indiferente de scenariul în care funcţionează, cu excepţia celor situate în localităţile carantinate).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920