REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MEN: Comisie de cercetare disciplinară internă după ce un copil a căzut într-o fosă septică la şcoala din Buda

MEN: Comisie de cercetare disciplinară internă după ce un copil a căzut într-o fosă septică la şcoala din Buda

Replica API 16 aprilie 2019 | 00:00 136

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a luat marţi decizia de numire a unei comisii de cercetare disciplinară internă după incidentul de la Şcoala Profesională Brăeşti, unitate de învăţământ cu personalitate juridică în subordinea căreia funcţionează Grădiniţa şi Şcoala cu clasele I-IV Buda (comuna Brăeşti, judeţul Iaşi), acolo unde un copil de 3 ani a murit după ce a căzut într-o fosă septică.

De asemenea, Consiliul a decis destituirea imediată a directorului Şcolii Profesionale Brăeşti, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

"Menţionăm că Ministerul Educaţiei Naţionale are în lucru un proiect de Hotărâre de Guvern pentru transferarea resurselor financiare necesare către primării, în vederea efectuării lucrărilor de extindere/reabilitare/modernizare/dotare a 1.180 de şcoli cu grup sanitar în curte", afirmă MEN.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au demarat o anchetă în cazul copilului de 3 ani care a murit luni după ce a căzut într-o fosă septică din curtea şcolii primare din localitatea Buda.

"Copilul făcea parte dintr-o familie numeroasă, de opt copii, mama fiind însărcinată cu un al nouălea. Tatăl lucrează în domeniul construcţiilor, la Bucureşti. Patru dintre ei învaţă la şcoala din localitate. Copilul care a murit venea aproape zilnic să se joace cu ei. Aşa s-a întâmplat şi ieri. La un moment dat a dispărut. A fost căutat prin împrejurimi şi găsit, după mai mult timp, în fosa septică. Probabil că a călcat pe un capac ruginit care acoperea fosa. Facem o anchetă şi în funcţie de rezultate stabilim dacă pentru o parte din copii se poate impune o măsură de protecţie. Mai există şi o variantă, aceea a unui ajutor pe care l-ar putea acorda o asociaţie neguvernamentală, pentru a preveni instituţionalizarea copiilor", a declarat, pentru AGERPRES, Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

În cursul după-amiezii de luni, un apel prin serviciul 112 a anunţat că un copil de 3 ani a căzut în fosa de la Şcoala Generală din Buda. La faţa locului a fost trimis un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj de prim ajutor din oraşul Târgu Frumos. S-au încercat manevrele de resuscitare, dar echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul copilului. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218