REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Meniuri speciale pentru pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean

Meniuri speciale pentru pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean

Replica API 24 decembrie 2016 | 09:03 189

Masa de Crăciun reprezintă, ca de fiecare dată, un moment plin de bucurie și emoție pentru români. Totuși, nici cei care nu pot petrece aceste sărbători în sânul familiei nu au fost uitați. De exemplu, pacienții internați la Spitalul Județean Constanța nu sunt lipsiţi de bucatele tradiţionale. Spiriduşii de la Arimex vor prepara meniuri speciale, tradiţionale şi o mulţime de bunătăţi, iar Spiridușele, cu complicitatea Moşului, au pregătit pentru toţi copiii internaţi o mulţime de cadouri. Micul dejun va cuprinde ceai cu lămâie, unt , tobă, caltaboş, lebăr, caș de vacă, urdă, brânză de vaci, ou fiert, miere salcâm și gem de caise, iar ca suplimente lapte dulce și iaurt. La prânz, bolnavii se vor bucura de un meniu foarte bogat.

Prin urmare, felul I va cuprinde Ciorbă ţărănească de purcel, Supă ţărănească de văcuţă cu smântână, Supă de curcan cu găluşte, Ciorbă de curcan a la grec, Supă cu găluşte, felul II va cuprinde Sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă şi ardei iute, Trunchi de Chefal la cuptor cu lămâie pe pat de legume natur, Cârnaţi de casă cu piure de cartofi, Pulpe dezosate de curcan la tavă cu piure cartofi, Salată (Murături de iarnă asortate, Salată de varză albă, Salată de castraveţi muraţi), iar la desert Cozonac cu nuca rahat şi stafide, mere, mere coapte cu stafide, Clementine, Banane.

La cină, vor avea Cotlet de porc la cuptor în sos vânătoresc şi Salată de boeuf, Friptură văcuţă la tavă cu spaghete Barilla în sos de roşii, Friptură de pui la cuptor şi pilaf cu legume, Mămăliguţă cu brânză şi smântână, Cartofi gratinaţi cu brânză de vaci, Salată Stroganoff, Ceai cu lămâie. Preotul Gigi va sfinţi bucatele şi va oficia înălţătoarea slujba religioasă. Nici Moș Crăciun nu va lipsi! Acesta va veni la toţi copiii internaţi în Spitalul Judeţean şi în Spitalul de Boli Infecţioase şi va împărţi mângâieri, încurajări, aducând speranţe, zâmbete şi bucurii. Pe lângă acestea, cei mici vor primi dulciuri, fructe, reni muzicali, ambulanţe, păpuşi cântătoare, dar şi creioane şi cărţi colorate în care vor desena şi vor afla despre Naşterea lui Iisus şi Magia Crăciunului.

,,Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi ne rugăm ca bunul Dumnezeu şi Maică Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma. Iar bucuria, dragostea şi speranţa să ne însoţească în aceste momente de sfânta sărbătoare şi să ne aducă Domnul un An Nou cu pace, belşug şi spor în toate cele bune!”, a declarat Vergil Drăghici, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369