REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mercedes-Benz pune noua Clasă A pe urmele BMW Seria 1 şi Audi A3

Mercedes-Benz pune noua Clasă A pe urmele BMW Seria 1 şi Audi A3

Replica API 19 noiembrie 2012 | 00:00 146

Dinamic şi plin de emoţie, noul model Mercedes-Benz are atuuri suficiente pentru a se bate de la egal la egal cu rivalii direcţi din segmentul premium. O bătălie în care fiecare detaliu contează.Toţi cei care ştiu cum arăta până acum Clasa A de la Mercedes-Benz trebuie să treacă printr-o şedinţă de ştergere a memoriei. Dacă nu vor să aibă un adevărat şoc la vederea actualei generaţii, care a păstrat de la vechiul model doar numele. Spaţios pentru dimensiunea sa, dar monoton şi fără pic de emoţie, vechiul A Klasse a trecut printr-o uimitoare metamorfoză devenind, din 2012, un sportiv plin de dinamism şi sex-appeal.

E drept că designul exterior a fost catalogat de unii privitori drept o încercare a specialiştilor de la Mercedes-Benz de a-şi justifica salariile sau, mai exact, că aceştia au primit câte un bonus pentru fiecare linie adăugată caroseriei. Cert este că noua Clasă A este brăzdată de la un capăt la celălalt de elemente arhitecturale care subliniază individualismul şi forţa unui vehicul care are drept scop cucerirea unui subsegment dominat autoritar până acum de BMW Seria 1 şi Audi A3.

Motivele acestei schimbări radicale a modelului sunt mai mult decât evidente. Dacă luăm ca etalon doar piaţa europeană a anului trecut, Mercedes-Benz Clasa A a fost preferat de numai 87.981 de persoane, în timp ce BMW Seria 1 a atras 135.087 clienţi, iar Audi A3, cu toate variantele sale, aproape 148.400. i cum Mercedes-Benz nu avea un contracandidat serios pentru aceste două vehicule ale concurenţei, iar planurile de viitor ale companiei includ depăşirea rivalilor, modificarea radicală a celui mai mic model din gamă a devenit nu doar necesară, ci chiar obligatorie.

Prin urmare, dacă logica transformării Clasei A dintr-un model mic, spaţios şi versatil, destinat traficului urban, într-un hatchback cu un aspect modern şi sportiv este uşor de înţeles, mult mai greu de estimat este rezultatul intrării în luptă directă cu două modele care, cel puţin până acum, îşi împărţeau cea mai mare parte a clienţilor din subsegmentul compact premium.

Stabil, dinamic, şic

Pentru a avea şanse în lupta cu BMW Seria 1 şi Audi A3, inginerii şi designerii de la Mercedes-Benz au burduşit noua Clasă A cu tehnologie şi materiale de bună calitate. Doar că atât noile cuceriri tehnologice, cât şi eleganţa habitaclului sunt prezente şi în dotarea rivalilor, iar diferenţele de comportament rutier sunt sesizabile doar pentru pasionaţi. De aici rezultă, probabil, şi aplicarea la modelul de serie a mulţimii de idei a designerilor Mercedes-Benz.

După ce am condus aproape 300 de km o Clasă A dotată cu propulsorul 1.8 CDI şi transmisie automată, plină de dotări opţionale care au inclus, printre aletele, pachet AMG Spor, COMMAND Online şi sistem inteligent de iluminare, concluzia este că, pentru achiziţionare, este de preferat varianta cu suspensia Confort, mult mai "atentă" cu pasagerii, iar propulsorul de 1.796 cmc, deşi oferă suficientă putere, este destul de gălăgios la turaţii ridicate şi oferă reacţii rapide la comenzi doar în momentul setării transmisiei în poziţia Sport. În rest, noua Clasă A face exact aceleaşi lucruri ca şi contracandidaţii săi, poate cu ceva mai mult stil, iar gama de preţuri cuprinsă între 25.978 euro şi 34.348 euro va avea cu siguranţă darul de a selecta clienţii. Audi A3 costă între 24.200 euro şi 34.520 euro, iar BMW Seria 1 (cinci uşi), între 18.900 euro şi 35.400 euro.

sursa: capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102