REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Merkel spune că UE nu va semna acordul de investiții cu China dacă Beijingul nu interzice munca forțată

Merkel spune că UE nu va semna acordul de investiții cu China dacă Beijingul nu interzice munca forțată

Replica API 15 iunie 2021 | 14:56 753

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că UE va ratifica acordul de investiții cu China doar dacă Beijing-ul va face progrese în ceea ce privește drepturile în muncă, potrivit Politico, citat de digi24.ro. Acordul prevede că administrația Chinei se angajează să protejeze lucrătorii și să interzică munca forțată, folosită inclusiv în rândul minorității uigure.

Merkel a vorbit la o conferință de presă de la summitul G7 din Cornwall, unde liderii sunt așteptați să acuze China de folosirea muncii forțate. Guvernul de la Beijing a fost acuzat de reținerea a până la 1 milion de uiguri și a altor minorități fără un proces echitabil și folosirea lor ca o sursă de forță de muncă ieftină.

“Obiectivul nostru este să vedem un progres semnificativ” în ceea ce privește drepturile în muncă din China, a spus Merkel. Aceasta a răspuns astfel la o întrebare adresată de Politico dacă favorizează ratificarea acordului de investiții UE-China înainte ca Beijingul să-și schimbe politicile privind munca. Merkel a fost unul dintre principalii avocați ai acordului, care a fost încheiat anul trecut în timpul președinției germane la Consiliul UE”.

În acest acord, Beijingul s-a angajat să facă “eforturi continue și susținute” spre adoptarea câtorva norme la nivelul Organizației Internaționale pentru Muncă care protejează lucrătorii și interzic folosirea muncii forțate.

Ministrul delegat al Franței pentru comerț, Franck Riester, a stârnit agitație în prima parte a anului, când a declarat pentru Politico că UE nu așteaptă Beijing-ul să aprobe o interdicție pentru munca forțată înaintea ratificării acordului de investiții.

La conferința de presă din cadrul summitului G7, Merkel a pus sub semnul întrebării dacă normele OIM menționează că acordul trebuie “ratificat până la sfârșit – însă trebuie să existe progres comparat cu actuala situație”.

Parlamentul European a promis să nu aprobe acordul UE-China atâta vreme cât administrația de la Beijing menține actualele sancțiuni împotriva parlamentarilor UE. Merkel a argumentat că amânarea îi acordă timp Beijingului să progreseze.

“Ratificarea este oricum o oareșce situație dificilă în acest moment, din cauza sancțiunilor. Așa că încă avem puțin timp pentru ratificare”, a spus aceasta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920