REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mesaj al Papei Francisc după seismul din Afganistan şi uciderea unor preoţi în Mexic

Mesaj al Papei Francisc după seismul din Afganistan şi uciderea unor preoţi în Mexic

Replica API 24 iunie 2022 | 00:00 593

Papa Francisc şi-a exprimat "compasiunea" faţă de victimele cutremurului din Afganistan şi "consternarea" faţă de asasinarea a doi preoţi iezuiţi în Mexic, informează AFP.

Papa Francisc

"În ultimele ore, un cutremur a făcut victime şi a provocat pagube semnificative în Afganistan", a declarat suveranul pontif în limba italiană la finalul audienţei sale generale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, citează Agerpres.

"Îmi exprim compasiunea faţă de răniţi şi faţă de cei afectaţi de cutremur. Şi mă rog în special pentru cei care şi-au pierdut viaţa şi pentru familiile lor", a adăugat pontiful, în timp ce bilanţul cutremurului cu magnitudinea 5,9 care a lovit sud-estul ţării în noaptea de marţi spre miercuri ajunsese la aproape o mie de morţi şi peste 600 de răniţi, potrivit unui ministru adjunct pentru gestionarea dezastrelor.

"Sper că, cu ajutorul tuturor, suferinţele dragului popor afgan pot fi uşurate", a subliniat Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi.

Papa argentinian, în vârstă de 85 de ani, şi-a exprimat de asemenea "tristeţea" şi "consternarea" după asasinarea a "doi fraţi iezuiţi" şi a unui laic luni într-o biserică din Mexic.

"Atâtea crime în Mexic. Sunt aproape, prin afecţiune şi rugăciune, de comunitatea catolică afectată de această tragedie. Repet încă o dată că violenţa nu rezolvă problemele, ci sporeşte suferinţa inutilă", a declarat Papa, el însuşi membru al Societăţii lui Iisus.

Atacul, care a avut loc în munţii izolaţi din statul nordic Chihuahua, a provocat o mare emoţie în această ţară, unde conferinţa episcopală a condamnat "tragedia" şi a cerut "o anchetă rapidă", dar şi mai multă siguranţă pentru credincioşi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218