REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MESAJ de la PUȘCĂRIAȘI: Așa cum rezistăm noi aici, puteți și voi! VIDEO

MESAJ de la PUȘCĂRIAȘI: Așa cum rezistăm noi aici, puteți și voi! VIDEO

Replica API 10 aprilie 2020 | 13:01 5934

În contextul declanșării pandemiei de coronavirus, opinia publică s-a mobilizat pentru a convinge oamenii să stea în case pe cât posibil, pentru a evita răspândirea acestui virus.

De la vedete până la medici și oameni politici, toți încearcă să convingă românul de rând să nu-și părăsească confortul casei decât în caz de necesitate. Continuând acest trend, Administrația Națională a Penitenciarelor a făcut un filmuleț prin care ”roagă” românii să rămână în case. Actorii principali sunt atât deținuții cât și personalul închisorilor.

Campanie lansată de ANP

Într-o campanie lansată de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), deținuții îi îndeamnă pe români să stea în case. „Într-un moment în care ducem o luptă comună, aceea a responsabilităţii, vă propunem mesajul celor care şi-au pierdut libertatea. Nu îi blamaţi, nu acum! Ascultaţi-le mesajul!”, a transmis ANP.

Sorin Dumitrașcu

Pentru a fi cât mai convingători aceștia au lansat și un videoclip, cunoscută fiind apetența românilor pentru film și muzică. Filmulețul debutează în forță, melodia de pe fundal fiind una dinamică care numai la stat în casă nu te îndeamnă. Imaginile continuă cu vorbele câtorva deținuți care fac o paralelă între situația lor și a celor care sunt în libertate: ”Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi rezista şi voi câteva zile sau săptămâni. Vă rugăm, nu zădărniciţi eforturile autorităţilor! Staţi acasă”; „Noi nu putem fi alături de familiile noastre, nici nu putem primi vizite, ne auzim doar la telefon, deci nu e este uşor să nu ştim prea multe despre ei (…), dar am înţeles că aşa nu ne îmbolnăvim unii pe alţii. Rezistaţi!”. Concluzia este una care apelează la spiritul civic al oricărui roman: ”Noi trebuie să ne facem datoria. Datoria ta este să stai în casă, în felul acesta va fi bine şi pentru tine şi pentru noi”.

Acest filmuleț a fost perceput mai mult ca o ironie

”Ideea nu este rea, dar în loc să spună cum gestionează ANP această situație, ei au ales să facă acest filmuleț care a fost perceput mai mult ca o ironie. Ar fi fost mai bine să spună ce măsuri s-au luat în penitenciare pentru a evita îmbolnăvirile, noi nu suntem firmă de PR. Noi le-am recomandat să rămână pe zona de informare, să spună totul e ok, am luat măsurile astea, nu avem nici o îmbolnăvire. La noi chestia cu carantina nu e de acum că a venit coronavirusul. Noi și la precedentele pandemii, cu aviara, am luat măsura carantinării deci nu e ceva nou pentru noi” a declarat pentru ziarul Replica, Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Astfel, o inițiativă care s-a vrut a fi una educativă a fost percepută ca o glumă bună.

Video:

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O gafa de proportii nesimtite!Pai futu-va-n gura de ocnasi si de caralii,voi stati acolo,bine mersi si feriti de rele,datorita noua care tebuie sa mergem la munca,sa avem grija de cei bolnavi,sa ne crestem copii !Jigodiile drecu,cu clipul costru conceput in mintea caraliilor imbuibati si satui !
0
0
Vrem un clio cu Mazare, Constantinescu si Fagadau
2
1
Puneti-l pe mazare sa faca un videoclip
3
1
Stau acasa , dar dati-mi macar ce mananca puscariasii ,vreau caldura moca , tv mancare .. si stau
7
1
Te doare cacatul...
4
2
ca dupa alegeri , vor veni acolo o gramada de borfasi pezdisti , care acum sunt parlamentari !
4
3
Voi v-ati tampit de tot !
6
2
Voi rezistati, rezistati dar nu va schimbati.
12
1
Ce sa zic, astia s niste eroi. Demni de luat ca si exemplu. S au pregatit din timp ca sa stea in casa. Faceti articole la betzie sau e starea voastra naturala? Dc aveati rubrica Bancul zilei, va intelegeam.
9
1
Ia uite cine ne da lectii! Au comis infractiuni si trebuie sa suporte consecintele.Nu poti sa compari ceea ce au ei de ispasit cu o izolare pe timp de pandemie.Ei au asigurate conditii de viata,cazare si masa.Cei din izolare stau stresati ca au de platit utilitati, chirii la case, trebuie sa -si hraneasca familiile si nu pot face asta dintr-o indemnizatie de somaj sau alte forme de protectie sociala.Pensionarii nu au siguranta ca pensia le este asigurata si lunile viitoare. Si uite cum lucrurile se complica aici.Cei condamnati n-au nici o grija si nici stresati nu sunt, totul e gratis pt ei.
13
2
de fapt noi stam in casa ca si ei dar pe buzunarul nostru.sa vedem cati voinici care propovaduiesc izolarea fara munca vor mai fi la fel de vocali si peste vreo 2-3 luni.excludem jigodiile cu pensii si salarii speciale si categoriile de bugetari care,,lucreaza de acasa,,-nu toti bugetarii sa ne intelegem.cand eu am zeci de mii de lei pe care-i primesc lunar pot sa-ti zic tie stai acasa ca nu ma afecteaza.
9
2
Aceasta campanie e cel putin jignitoare. Parnaiasii stau dupa gratii pentru ca au comis infractiuni: crime, violuri, talharii, si isi ispasesc pedepsele dupa gratii. Cum iti permiti sa compari oamenii cinstiti cu lepadaturile astea ? Am ajuns sa luam sfaturi de la parnaiasi ? Cine a venit cu ideea asta tampita.
17
2
Treaba este ca Justitia romaneasca a bagat la puscarie multi nevinovati,in timp ce altii care chiar merita sa fie acolo se plimba liberi si fericiti printer oameni. Ca parnaiasii dau sfaturi celor cinstiti ,pana la urma e ceva tipic romanesc. Suntem mereu bombardati cu sfaturi de la toti tembelii si incultii,care isi inchipuie ca anumite pozitii sociale le adduce bogatie de cunostinte asa,fara sa studieze,sa citeasca. Orice cacacios sau cacacioasa isi da cu parerea zgomotos,pentru ca niste unii le-au dat statut de vedete sau alte personalitati,fara sa merite de fapt titlurile.
9
1
Nu-si face nimeni griji pt voi. Nu e nevoie sa rezistati.
16
2
Aici nu este vb despre faptul ca nu isi merita sau nu soarta. Nu noi suntem in masura sa judecam acest fapt. Ideea este ca multi care se pretind a fi superiori intr un fel sau altul nu au capacitatea de a face doua lucruri banal de simple: distantare sociala si ...stat acasa. RESPECT !
5
6
daca pe astia i-a bagat la parnaie faptele pe noi ne tine in casa prostul tradator a lui iohanis,si-a insusit si armata care sta sa ne pazeasca cu tancul,da ordonante militare una dupa alta,nici macar nu are tupeul sa le citeasca fiind putin analfabet si retard mintal sa nu mai zic ca multi din politaii lui locali nici nu stiu sa numere pana la opt
8
3
".ca o sa doarma la vara lumea pe strazi" - poate asta se si vrea!
5
0
cat de tampit sa fii sa pui asa articol in ziar, pai aia nu au ba de platit, nici gaze, nici curent, nici tv, nici mancare ca le platim noi astia care muncim afara! aia sunt infractori care ar trebui pusi la munca macar sa-si scoata banii pentru ce consuma!!!
13
0
nu ne trebuie sfaturile voastre!stati linistiti acolo si culegeti ce ati semanat!
11
3
E pamflet, este?
2
0
Mars in pizdele mamelor voastre de jeguri si ciocul mic!
11
2
Terminati ba cu circu asta cu covidu..ca o sa doarma la vara lumea pe strazi...futu-va in gura cu pacaleala voastra cu tot....la mine in cartier nu am auzit de nimeni ca e bolnav..si in alte parti la fel...e epidemie de PROSTIE
15
3
MA SIMT MOTIVAT . astept mesaj de la dragnea, nicushor si mazarel
13
1
e o idee de a unui penelist. Numai prosti in partidele astea pnl usr plus. Zici ca au luat toti boala lu wuhannis.
16
6
Pentru eradicarea infractionalitatii dati foc la puscarii!
19
2
Mult mai mult MUIE CU LAMAIE SA NU AVETI GRETURI.LA CACAT CU VOI
16
3
Puteam intelege un mesaj in care puscariasii ar fi zis ca se ofera sa mearga ei la munca in Germania iar banii obtinuti sa i doneze spitalelor. In rest e gargara. Cei care au realizat clipul n au facut decat sa ne enerveze.
16
1
Nu puscariasi sunt vinovati pentru ca au ajuns sa dea sfaturi ci ala caruia i-a venit ideea sa ii dea pe astia exemplu si sa le faca mesajele publice.
21
1
Pentru ca se ingrasa in parnaie , poponarii de acolo trebuie sa mai primeasca un spor de 2 ani inchisoare !
17
4
au ajuns puscariasii sa dea sfaturi celor ce respecta legea-un lucru normal in Romania condusa de 30 de ani numai de hoti,macar puscariasii cand ies afara nu iau amenda
32
2
Ba jigodiilor , stati acolo si ispasoti-va pedeapsa. Nu comparati situatia voastra penala cu a celorlalti. Pai noi am violat, ucis , talharit, furat , traficat inclusiv copii, atentat la viata altora?
36
3
Mars de aici, va meritati soarta si nu sunteti in situatia de a da sfaturi...
36
3
Tara in care subcultura are voce mai agresiva decat oamenii normali. M u i e PSD
20
15
bah da voi faceti ras de oameni???? cum sa dati un exemplu un puscarias pensat?? cum ba leprelor. de parca ala avea de ales sa stea inchis sau sa vina acasa!!! ba cretinilor ala e inchis ca a facut infractiuni,nu dati exemplu sa stea omu de rand in casa si la puscarie pe domiciliu ca asa zice un handicapat pensat care primeste mancare gratis si se uita la tv din parnaie,care in romania multi nu au nici apa curenta..bah publicatia vietii..asa asa ati ajuns mah..in halul asta sa promovati asa ceva cum un puscarias ne spune cum sta el asa sa stam si noi?....VAI DE MORTII VOSTRI..muriti bahhhhh!!!
32
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367