REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

MESAJ PUTERNIC al şefului OPC cu privire la soarta copiilor: ‘Viitorul se construieşte, nu ni-l aflăm’

MESAJ PUTERNIC al şefului OPC cu privire la soarta copiilor: ‘Viitorul se construieşte, nu ni-l aflăm’

Replica API 9 decembrie 2017 | 00:00 217

Horia Constantinescu

Șeful OPC, Horia Constantinescu, a rămas impresionant de niște evenimente la care a participat în ultima perioadă și a lansat un mesaj puternic, prin care îndeamnă atât părinții, cât și autoritățile, să se axeze mai mult pentru formarea copiilor, care sunt lăsați să devină pradă a tehnologiei existente, secolul vitezei lăsând urme ireversibile asupra lor. Aceștia devin din ce în ce mai curioși, copii fiind mult mai afectați de dispozitive și de ce se ascund în spatele lor. Totul a pornit de la un caz prin care un aparat care era poziționat într-un centru comercial din Constanța ar fi trebui să citească viitorul. La el aveau acces persoane de toate vârstele. În mesajul „ghicitoarei” erau și aspecte ce țin de viața sexuală și de sfaturi pentru a fi „mai bun în pat”.

„Nu putem vorbi de un consumator avizat în persoana unui copil. Acum am participat la două discuții, una de dimineață cu copii preșcolari, și una la prânz cu copii din ciclul gimnazial la școala B.P. Hașdeu. Am discutat cu părinții acestora și le-am explicat că din cauza timpului redus pe care îl petrecem cu ei, ar trebui să învețe să fie niște consumatori mai avizați de mici. Să știe să se uite pe o etichetă, să caute informații despre un anumit produs, ceea ce cumpără.

Din păcate, în viteza în care trăim, lucrurile astea se cam întâmplă. Este păcat. Universul pământului s-a transformat în universul electronic. Mi-am permis să o rog pe diriginta copiilor de gimnaziu să le retragă telefoanele mobile la ora la care vin la școală și să le returneze când pleacă. Cred că eu că această intoxicare, chiar și de tipul „hai să ne aflăm viitorul”, nu e ok.

Trebuie să înțelegem că viitorul se construiește, nu ni-l aflăm, nici măcar de la papagal, de la nimic. Viitorul ni-l construim – asta ar trebui să îi învățăm. Nu să caute într-un aparat electronic. Consumăm ceea ce nu trebuie pentru că este ceea ce avem la dispoziție. Unde întoarce capul ne lovim de electronice, ceva îți ghicește, ceva îți spune, televizorul îți recomandă, vecinul îți zice.

Nu mai asimilăm informația în direcția în care trebuie. Dacă ne-am întoarce toți privirile către copii, am avea mai mult de câștigat. Nu se gândește nimeni la viitorul lor cât ar trebui și pierdem din vedere că ei vor fi cei care ne vor înconjura în 10-15 ani. Fiecare dintre noi trebuie să găsim o formulă pentru educarea copiilor, a prietenilor, partenerilor... pentru ca lucrurile să fie din ce în ce mai bune”, a spus Horia Constantinescu, comisar-șef adjunct CJPC.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Viitorul se construieste, este adevarat. Asa l-a construit si domnul Horia Constantinescu pe al lui. Cum a facut? Foarte simplu, l-a pupat si il pupa in cantinuare pe Adrian Nastase in cur, ii administreaza afacerile din Costinesti si Constanta si primeste ca rasplata bani, BMV seria 7, Jeep,iaht si influienta. In plus are si o vorba buna pusa de Nastase la Dragnea, si uite asa a ajuns mare comisar sef la ANPC. Asa se construieste viitorul.....
2
0
Ati vrut democratie asta primiti nu mai e respect nu mai e nimik . . Astia au bagat drogurile sa ne poata manipula . . . imi e mila de tara asta si de oamenii prosti . . ! nu ma e pic de caracter in tara asta . . . au taiat fabrici au distrus tot astia si voi taceti malc . . . Frica e cel mai mare pacat . . . ! Ceausescu a fost ciocan nu ii sufla nimeni in fasole . . . tradatorilor luati democratie aplecativa in fata la toata lumea . . !
3
0
Acum intri in zona de care ai c-am uitat cum este sa-ti educi copii,sa-i indrumi in viata,sa-i supraveghezi zilnic!Tu esti un om ocupat cu activitatile tale serviciu,casa,amanta, primaria Costinesti sa-l tii sub supraveghere pe primar dand-ui de inteles ca de fapt sunteti cei mai buni prieteni dar la cat esti tu de sulfa iti urmaresti interesele,, Din dragoste pentru Costinesti'' !
5
2
Ati redat exact ce a spus el. Nu aveti cuninte de lauda?NU il aprobati?Nu demult, ati spus ca este figurantul zilei iar acum il laudati.Macar schimbati poza.Ati ramas fara fotograf sau fara aparat? Solicitati o donatie de la alte ziare, care au facut mai multe poze ....si au in plus
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614