REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mesaj UDMR: Maghiarii nu trebuie să voteze un candidat român

Mesaj UDMR: Maghiarii nu trebuie să voteze un candidat român

Replica API 22 iunie 2014 | 00:00 182

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că maghiarii nu trebuie puşi în situaţia de a vota un român la preşedinţie. "Ar fi rău să nu existe opţiuni pentru maghiarii din Transilvania din primul tur. Ar părea o situaţie că am sta ca mireasa tânără şi frumoasă şi am aştepta peţitorii. Nu merită să creăm o situaţie ca alegătorii maghiari să ia decizia de a sta acasă sau să voteze un candidat român", a spus Kelemen Hunor în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali care se desfăşoară la Târgu Mureş.

Hunor declară că Uniunea trebuie să-şi desemneze propriul candidat pentru Cotroceni până luna viitoare.'Separat să ne gândim cine să fie, dacă se decide că merită să nominalizăm. Există mai mulţi oameni care sunt capabili să facă o campanie calitativă şi corectă, să fie credibili în faţa oamenilor. Ca să nominalizăm candidat la preşedinţie azi nu suntem în situaţia să luăm o decizie, dar cel puţin la sfârşitul lunii iulie să luăm o decizie, până la 30 august ca să putem colecta 200.000 de semnături pentru a fi depuse la termen. Azi nu trebuie luată o decizie, nu e ţelul nostru azi şi nu s-a discutat în organizaţiile judeţene, dar înainte de pauza din august să putem avea consultări şi să luăm o decizie până cel târziu la sfârşitul lui august cel târziu (...) 30 august ar fi data şedinţei CRU care să ia decizia finală. Între timp să analizăm argumentele pro şi contra şi să purtăm consultări cu alegătorii', a afirmat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Kelemen Hunor a spus că alegerile prezidenţiale prezintă un mare semn de întrebare, dat fiind faptul că până acum se cunoaşte doar un nume de candidat şi că este importat pentru comunitatea maghiară să ştie cine sunt aceştia, dar şi să aibă posibilitatea de a alege.

'Nu e indiferent cine va fi ales preşedinte, nu ne este indiferent, este hotărâtoare pentru calea pe care o vom urma. Mai sunt câteva luni până la începerea campaniei electorale pentru alegerile din noiembrie, campania începe în octombrie. Până să înceapă campania, avem la dispoziţie câteva luni. E deja vară şi încă nu ştim cine sunt candidaţii la preşedinţie.Trebuie să clarificăm dacă UDMR să nominalizeze nu candidat propriu (...) Dacă UDMR are un candidat de preşedinţie, atunci doar prin intermediul său putem fi prezenţi în opinia publică, putem prezenta programul şi situaţia specială ale comunităţii ( ...)", a declarat Kelemen Hunor

STIRI PE SURSE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102