REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mesaje disperate ale angajaţilor de la Spitalul de Oase din Eforie Sud, scrise pe cearşafuri!

Mesaje disperate ale angajaţilor de la Spitalul de Oase din Eforie Sud, scrise pe cearşafuri!

Replica API 26 septembrie 2013 | 00:00 410

Protest inedit - UPDATE

Protest inedit - UPDATE

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) Eforie Sud, devenit secţie a Spitalului Judeţean Constanţa, trece prin momente dificile. Angajaţii SOTRM nu au siguranţa zilei de mâine, în timp ce investiţiile în această unitate sanitară întârzie să apară de ani de zile. Chiar ieri, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână declara că: "Aşteptăm propuneri din partea Ministerului Sănătăţii referitoare la situaţia de la SOTRM, despre soarta medicilor de acolo. Noi ne dorim ca spitalul să fie reabilitat şi să îl păstrăm pentru recuperări, iar intervenţiile chirurgicale să se efectueze la Constanţa. Pentru reabilitare este nevoie de circa 8-9 milioane de euro". Anterior, conducerea Consiliului Judeţean Constanţa preciza că medicii nu îşi vor pierde locurile de muncă. Între timp, medicii de la SOTRM au ajuns în pragul disperării, aşa că au ales să protesteze într-un mod inedit: au scris pe cearşafuri mesajele lor - între care şi "Nu vă bateţi joc de noi!" - şi le-au atârnat în faţa unităţii, la intrarea care dă în drumul naţional 39.

Contactat de Replica, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a declarat că nu ştie nimic despre vreun protest sau nemulţumiri ale angajaţilor SOTRM. Însă, a adăugat el, atâta timp cât blocul operator de la SOTRM nu este autorizat, în această unitate nu se mai fac operaţii. "A existat un plan de conformare de 3 ani de zile. Nu s-au făcut investiţii, blocul nu a fost autorizat. Eu nu pot pune pacienţii în pericol. Dacă ei (angajaţii SOTRM - n.r.) au altă părere şi vor să opereze în garaje, e treaba lor", a spus Căpăţână.

Facem precizarea că la SOTRM sunt angajaţi 7 medici ortopezi, care în momentul de faţă nu ştiu dacă vor mai avea locuri de muncă în momentul în care de la minister va veni organigrama pentru Spitalul Judeţean. "Suntem secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Nu ştim ce se va întâmpla cu noi, aşteptăm să vedem organigrama", a declarat medicul Aurel Niculescu de la SOTRM. În ceea ce priveşte protestul cu cearşafuri, Niculescu nu a dorit să spună dacă este vorba despre un demers al angajaţilor Spitalului de Oase: "Probabil le-a pus cineva de la noi, poate cetăţenii din Eforie...".

Vom reveni.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369