REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mesaje pe WhatsApp: Ce directive interne dădea Dragnea când PSD a trecut OUG 13

Mesaje pe WhatsApp: Ce directive interne dădea Dragnea când PSD a trecut OUG 13

Replica API 3 iunie 2017 | 01:32 342

Jurnaliştii de la Rise Project publică o serie de mesaje atribuite lui Liviu Dragnea şi altor lideri PSD, discuţiile fiind pe marginea şedinţei de Guvern în care s-a trecut prin OUG modificarea Codurilor penale. Printre numele care apar în discuţiile online prezentate de Rise Project: Liviu Dragnea, Lia Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Gabriela Firea, Nicolae Bănicioiu, Codrin Ştefănescu, Ecaterina Andronescu.

"Partidul de la televizor arată altfel în interior. Îi leagă banii – nu numai dosarele, socialismul sau guvernarea – și ripostează organizat sub presiunea maselor. RISE a obținut conversațiile interne purtate de liderii PSD în perioada #OUG13. Context: protestele #rezist din februarie. În paralel, le-am urmărit afacerile, descoperind un sistem piramidal cu bani publici", scrie Rise Project. "Comunicatori PSD. Așa se numește grupul de WhatsApp alcătuit din douăzeci și ceva de fruntași PSD. Aproape toți, demnitari publici. Miniștri, foști și actuali, deputați, senatori – spuma PSD – au funcționat atunci ca o celulă de criză", mai explică sursa amintită, scrie Digi24.

Articolul, anunţat ieri şi publicat azi de Rise Project, conţine o colecţie de mesaje interne transmise liderilor PSD de către preşedintele partidului, Liviu Dragnea, în perioada "fierbinte" a modificării, prin ordonanţă de urgenţă, a Codurilor penale. Un subiect important al discuţiilor l-ar fi constituit organizarea de către PSD a unui miting de amploare. „Marian Neacșu. Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”, ar fi transmis Liviu Dragnea, potrivit Rise Project.

Iată, mai jos, un pasaj din articolul respectiv:

31 ianuarie 2017. Florin Iordache, Ministrul Justiției, anunță Ordonanța 13 care modifică Codul Penal. În fața Guvernului, scandal până târziu.

Liviu Dragnea tace public. Dar încinge lucrurile pe grupul WhatsApp al comunicatorilor PSD. El și dispozitivul de partid plănuiesc contramanifestații încă din noaptea dintre 31 ianuarie și 1 februarie.

Liviu Dragnea: „Marian Neacșu. Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”.

„Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac față la mesaje… Vor să fie alături de noi! Sunt conștienți că se încearcă o lovitură de stat. Cum spuneam, șarpele veninos e cel mai periculos. Vă rog, să-i retezăm odată capul! Să eliberăm țara asta de HIDRA!”, îl completează deputatul Liviu Pleșoianu pe Dragnea un minut mai târziu, la 00:19, 1 februarie.

Pleșoianu reprezintă PSD în relația cu UE.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, sunt de acord. Vor fapte.

Firea, la 00:19: „Suntem prezenți! Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!”

Imediat, la 00:20, Ecaterina Andronescu: „Da, să apărăm România!”

Foștii miniștri de la Sănătate și Mediu, Nicolae Bănicioiu și Rovana Plumb, sunt pe aceeași lungime de undă: „Corect!” / „Da!” Și ei susțin ideea unei contramanifestații.

Codrin Ștefănescu aștepta de mult: „În sfârșit!!!”.

La ora 00:21, Liviu Dragnea lansează ordinul: „Organizați-vă!”

Codrin Ștefănescu e pregătit: „Începem de acum! Trebuie doar să decizi unde îl organizăm și când!”.

Potrivit Rise Project, preşedintele PSD nu a răspuns solicitărilor formulate pentru un punct de vedere: "Liviu Dragnea a dat cu seen pe WhatsApp la mesajul prin care RISE îi solicita un interviu, dar n-a mai răspuns la telefon. A făcut-o abia când l-am sunat de pe un număr american și s-a întrerupt imediat ce a zis că n-are semnal". Codrin Ştefănescu, în schimb, a recunoscut, pentru Rise Project, afirmaţiile făcute pe grupul de WhatsApp: „Da, am vorbit pe grup despre organizarea unei mișcări. Nu contramanifestații, ci un miting de susținere. Presiunea din teritoriu era uriașă, oamenii voiau să iasă în stradă. Poziția mea a fost publică, am spus de la bun început că există cerere pentru miting. Dar președintele partidului are drept de veto pe astfel de chestiuni și a ales să-l folosească. Am ezitat, gândindu-ne că ar fi români contra români în piață, s-ar fi bătut românii cu românii. De aceea am așteptat câteva zile. (…) Ați văzut și intervenția cu daddy’s back? Totuși, suntem un grup restrâns acolo, nu știam că avem un trădător care să dea public discuțiile".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prostilor pupincuristi, incepe sa va dea psd-ul mooie la greu!
1
0
drogati care mananca cacat , in 5 ani veti suge pula comunistilor , nu veti avea nici unde sta , nici ce manca !
1
1
El si Tariceanu, niste golani ce trebuie s dispara.Poporul nu vede acest lucru.Ce fel de popor sunt 80% dintre romani.
3
2
sa iasa tefelistii in piata si sa strige ce spune Soros
1
1
Mai condamnatule,de CE nu te ascunzi,CA lumea nu mai vrea sa te vada le provoci,diaree,Mai bine dute la pirnaie ptr CA esti condamnat,si ASA scapa lumea de tine,sarpe veninos
4
3
de unde au mesajele? Cum au facut rost de ele?? sunt sau nu encriptate??? cacaaat si whatspul asta.
1
2
ia sugeti voi comunistilor cacatul la toti.Cu gura aia mare a voastra.
2
5
sa ne sugi pula ! la toti comunistii !
6
7
Astia toti merita trasi in teapa,sau acelasi fine CA a lui ceausescu,asta merita toti,licheaua de dragnea,licheaua de Firea,licheaua de bunica,ecaterina Teodoroiu,numai panarame, betive,curve,care rid de popor,putori,care fura banii de PE spinarea amaritilor,de romani,si la misto zic CA apara Romania,rusine pramatiilor,
13
3
Ce comentarii de tot rasul. Cine in politica mondiala dupa ce castiga alegerile cu un vot zdrobitor accepta schimbarea prin manifestatii? Cine nu a fost la vot ciocu mic 4 ani, asta e democratia.
4
7
Se mai mira cineva de ,,corectitudinea "ciumei rosii? Cotoiul dracnea,ce pervers!
15
6
Jeguri de ultima speta...Retarzii romaniei !!!...Unde esti tu Tepes sa le dai muie si sa i tragi prin carici. Voi veti distruge Romania !.
12
11
Si chiar au fost niste suporteri care au atacat fortele de ordine... aia sunt oamenii civilizati scosi de gunoaiele pesediste drept contramanifestatie.
11
6
La pirnaie cu tine,javra mincinoasa toti niste hoti
17
8
ce ar trebui sa va mai convinga legat de acesti penali, infractori, mincinosi. I-ati votat conform promisiunilor din campanie, in schimb si-au rezolvat viitorul lor, scaparea de puscarie obiective ce nu au fost facute cunoscute. Sunteti multumiti?
18
5
politica de cea mai joasa speta!!! politica sau grup de criminalitate organizata
20
4
Codrin stefanescu,minciunel,ii dadea limbi danei grecu despre corectitudinea partidului
17
5
puscariasi!
21
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367