REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mesajele ANTIVACCINISTE transmise de MEDICI i-ar putea lăsa fără muncă

Mesajele ANTIVACCINISTE transmise de MEDICI i-ar putea lăsa fără muncă

Replica API 20 octombrie 2021 | 16:07 1967

RECȚIA medicilor constănțeni

RECȚIA medicilor constănțeni

Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, își dorește ca toți medicii care prezintă în spațiul public teorii nevalidate științific să fie suspendați. Acesta consideră că la baza ratei încă mici de vaccinare în ţara noastră stau şi medicii, care transmit mesaje antivacciniste. Managerii de spital, cât şi cadrele medicale din Constanţa şi-au exprimat ferm poziţia şi punctul de vedere cu privire la declaraţiile făcute de Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor, și sunt de acord cu acesta.

La Spitalul Judeţean Constanţa, şefa Secţie Clinicii de Pediatrie, doctorul Cristina Mihai, a declarat că nu știe în ce măsură este de acord cu această măsură, însă a punctat faptul că e de cord cu vaccinarea: ”Chiar la asemenea represalii... nu știu ce să spun. Dar este adevărat că trebuie foarte multă atenție la ceea ce spui în spațiul public pentru că influențezi oamenii. Mă abțin de la alte comentarii. Cert este că eu sunt pro vaccinare și nu voi lansa niciodată afirmații nefondate”.

”Când faci o afirmație, trebuie să aibă fundament științific”

Totodată, împărtăşind aceleaşi impresii medicul Bogdan Obadă, șeful Secției de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța ne-a transmis următoarele: ”E adevărat că atunci când faci o afirmație, trebuie să fie autorizată, să aibă fundament științific în spate. Să vorbească persoanele care sunt avizate, care se ocupă de vaccinuri... Eu m-am vaccinat pentru că vaccinul este cel mai bun progres al științei. Țin la viața mea și vreau să mă protejez. Orice țară normală profită de acest progres, de acest beneficiu al științei!”.

Alina Dan

La rândul ei, Alina, Dan, managerul Spitalului Mangalia spune că, dacă se va impune măsura, va lua act de ea. ”Despre ceea ce a recomandat Colegiul Medicilor, nu cred că voi fi în măsură eu să sancționez pe cineva. Însă, dacă se va impune, legea trebuie aplicată, nu discutată”, a declarat Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia pentru Replica.

Medicii din Constanţa, de partea preşedintelui CMR

Acelaşi punct de vedere il împărtăşeşte şi Ioan Tofolean, medic primar gastroenterologie, din cadrul Spitalului Județean Constanța. "Principial cred că are dreptate președintele Colegiului Medicilor. Nu sunt de acord cu lansarea în spațiul public a unor afirmații dacă nu ești specialist. Să lăsăm domeniul celor din Imunologie, Infecțioase... Însă, de aici și până la a pedepsi pe cineva este un procedeu lung, și mă refer din punct de vedere legal. Da, eu sunt pro vaccin. Am și a treia doză” ne-a declarat acesta.

Ioan Tofolean

De asemenea, la Medgidia, reprezentanţii spitalului au “întărit” ideea că specialiştii sunt cei mai în măsura sa iasă în faţă cu declaraţii fondate. ”Da, toate afirmațiile lansate în spațiul public ar trebui să se bazeze pe studii, pe dovezi. Aici suntem de acord”, a spus un medic de la Medgidia.

Constantin Dina

”Atâta vreme cât faci o afirmație care trebuie demonstrată științific, trebuie să suporți și consecințele. Trebuie să ai date clare, verificabile. Dacă nu, trebuie să suporți consecințele. Spre exemplu, eu, ca medic, vin, doar mă uit, așa, la dumneavoastră și spun că aveți cancer. Dumneavoastră mergeți, faceți controale și reiese că nu aveți. Mă dați în judecată, nu? Așa și aici”, a declarat, pentru Replica, medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor.

G.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oaaaau Dida poa sa glasuiasca cu falcile aferente.
0
0
Liberty or Death! ce avem de pierdut?oxigenul? viata ?hahaha este onoarea suprema!
3
0
Daca ar fi obositi, s-ar odihni, nu si-ar pierde vremea cu declaratii pe FB sau in presa. Daca nu sunt obositi, sa puna mana sa faca cercetare, nu copy-paste.
2
1
Sa platiti pt. crimele comise???? Idiotul nevaccinat acuza pe altii de crimele comise!Bai guvide cracanat, din cauza imbecililor ca tine mor astia pe capete, ca nu s-au vaccinat!Nu este vina nimanui ca sunteti imbecili si nu acceptati ce spun oamenii de stiinta, nu Sosoaca sau Lazarus sau alti ipochmeni!Vaccinul este singura sansa sa iesim din pandemie!Restul este gargara ieftina!
6
7
E vaccinata de primar zilnic
2
1
Daca isi permit sa ramana fara medici le urez...... Succes! Va asteptam dragi pacienti in cabinetele private.
20
4
De ce in alte tari din UE nu se fac cate 3 doze de vaccin? De ce nu avem antivirale in farmacii? De ce atata propaganda infantila? O tineti cu vaccinarea. Eu nu cred in numarul vostru de decedati de covid.Oamenii in tara asta nu mai mor de alte boli? Nu auzim decat covid toti au covid.Pai daca specialistii au spus ca nu se moare de covid in alte tari si au 5,10 bolnavi ,la noi de ce dracu mor? De ce toti bolanavii sunt aratati filmati in la ATI dezbracati? De ce ii bagati in saci ca pe niste caini? Cine raspunde pentru tratamentul si moartea acestoar oameni nevinovati netratati?
19
12
Au pangarit si stiinta, isi bat joc de ea vorbind in numele ei. Stiinta nu e oarba, e mereu in continua evolutie. Ei nu accepta absolut deloc nicio parere contrara, cu toate ca exista atat de multe studii cu concluzii diferite, a mii si mii de cercetatori de elita
17
4
Spatiu public e facebuk
5
6
Efectele adverse se spune
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367