REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mesajele constănțenilor din diaspora, transmise celor dragi de 1 Decembrie

Mesajele constănțenilor din diaspora, transmise celor dragi de 1 Decembrie

Replica API 2 decembrie 2017 | 14:44 385

Românii aflați în afara granițelor țării transmit mesaje emoţionante către cei dragi şi urează "La Mulţi Ani" României, cu ocazia Zilei Naționale. De la îmbrăcăminte în stil tradițional românesc și până la fotografii cu tricolorul sau cu mesaje scrise, românii de pretutindeni îşi arată bucuria în social media de 1 decembrie. Chiar dacă nu și-au putut lua liber de la serviciu, printre picături, ei au reușit să transmită mesaje familiilor și prietenilor aflați în țară.

Această familie din Năvodari, Florian, Rodica și Roxana Albu a plecat în Spania în urmă cu peste 10 ani, pentru un trai mai bun, iar în fiecare an, de 1 decembrie, transmit celor dragi, dar și românilor, în general, urări de ”La mulți ani!”, cu ocazia Zilei Naționale.

Paul Alexe este un jurnalist constănțean care, după o carieră de peste 20 de ani în presă, a decis să plece pe mare, la bordul unui vas de croazieră. Ne-a declarat că este mâhnit de faptul că nu se afla în țară, în acest moment, pentru a sărbători această zi, însă a postat un mesaj de ”La mulți ani” plin de optimism, pe Facebook, prin care îi salută pe toți românii.

Cătălina Agache este o tânără din localitatea constănțeană Cumpăna, plecată în Germania și care muncește în domeniul ”beauty”. Nici ea nu a ezitat să transmită un mesaj tuturor românilor, menționând că și-ar dori să se reîntoarcă în țară. ”Vreau să muncesc în țara mea, să nu mai fiu nevoită să plec printre străini”, ne-a declarat Cătălina.

Georgiana și Laurențiu Roman sunt o familie din localitatea Ovidiu, stabilită în Sicilia-Italia, împreună cu fetița lor, Larisa Cătălina. Aceștia au postat un frumos mesaj celor de acasă, prin intermediul ziarului ”Replica”.

Au fost chiar și străini care au făcut urări, de ziua românilor.

José Maria Rivera, cetățean spaniol, s-a fotografiat ținând în mână un mesaj adresat tuturor românilor: ”Felicidades Rumania”.

De remarcat că numărul românilor din diaspora a depășit patru milioane, în acest an. Conform estimărilor publicate la sfârșitul lui 2016, anul trecut au fost între 3,5 și 4 milioane de cetățeni români stabiliți în străinătate. Dintre aceștia, mai bine de 2,8 milioane trăiesc într-o altă țară membră a Uniunii Europene, unde se regăsesc importante comunități românești, precum cele din Italia – aproximativ 1.150.000 de români înregistrați oficial, Spania – peste 900.000 de cetățeni români.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Singura treaba pe care o mai au cu tara este aceea de a trimite bani unor retardati ca Nicusor si Simona.Daca ati fi trecuti de varsta de 60 ani ,nu mi-ar pasa de voi,dar daca nu ,chiar m-ar durea.
1
0
Sa ma cac pe Diaspora voastra. Ce treaba mai aveti voi cu cei de-acasa? Ar trebui sa nu mai votati, manipulatilor...
0
1
Ma pis pe DIaspora , ca acolo se fac manevrele la voturi !! sa moara toti
0
1
Culmea patriotismului romanesc:Tatal de 65 ani ,inca incadrat in munca,sa platesca contributii sociale pt fiul pensionat la 45 ani din militie ,caralii sau armata!
2
1
Mare patriot romanul. Ce face el cand guvernul dacnea ii da liber , minivacanta ? Pleaca la Stambul. Istanbululeste invadat la propriu de romanii ! Sunt atatea masini cu numere de Romania de zici ca esti in Bucuresti.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218