REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MESAJUL cadrelor de la Spitalul de Boli Infecțioase: Pacienții au o evoluție bună dar nu știm ce va urma!

MESAJUL cadrelor de la Spitalul de Boli Infecțioase: Pacienții au o evoluție bună dar nu știm ce va urma!

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 2679

“Ne luptăm cu un inamic nevăzut și nu știm la ce să ne așteptăm pe viitor. Dacă lumea va înțelege să stea în casă, este posibil să rupem acest lanț epidemiologic, modalitatea de transmitere de la o persoană la alta și în acest fel, numărul de infectați se va menține la un nivel constant, scăzut. Noi am depus un jurământ că vom îngriji pacienții în orice situație și facem tot ce putem pentru a nu ajunge în acele situații în care sistemul sanitar să fie depășit. Ne străduim din răsputeri să facem tot ce ține de noi. Vom extinde instalația de oxigen în tot spitalul.”, este mesajul pe care ni-l transmit medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța care luptă în prima linie pentru a trata pacienții bolnavi de Coronavirus. Sunt la datorie zi și noapte, departe de familii, conștienți că se expun și ei, la un risc imens. Iar singura modalitate prin care noi putem să-i ajutăm este să #stămacasa.

Dr. Claudia Cambrea – directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța: “Încercăm să ne aprovizionăm cu materiale sanitare, am regândit circuitele în așa fel încât să nu existe risc de infecție interioară de spital și ne străduim din răsputeri să facem tot ce ține de noi în acest moment pentru a nu ajunge în situația în care vom fi depășiți de ceea ce se întâmplă. Formele grave sunt cauzate de pneumonii și, pentru aceasta, pacienții au nevoie de oxigen. Instalația de oxigen este foarte importantă, esențială în tratamentul acestor bolnavi, de aceea încercăm să o extindem în afara secției de terapie intensivă, adică în tot spitalul. Ne este greu, dar ne-am organizat și lucrăm 24 de ore din 24. Avem echipamente, suntem pregătiți, însă am constatat că aceste echipamente se consumă într-un ritm foarte accelerat, de aceea avem nevoie în continuare de capeline, mănuși, măști, combinezoane, halate. Locuitorilor orașului le transmitem să stea acasă. Pericolul poate să fie destul de mare pentru că este o boală la început, un virus care afectează în special pacienții vârstnici, cu alte afecțiuni, dar este posibil să avem si surprize. Este clar că sunt afectați și tinerii și copii, noi în spital avem și cazuri de copii și de tineri și de bătrâni. Majoritatea au o evoluție bună dar nu știm ce va urma. Atenție mare când mergem la cumpărături. Trebuie să păstrăm neapărat distanța de 2 metri, să nu stăm mai mult de 15 minute în contact unii cu alții. Dacă lumea va înțelege să stea în casă, este posibil să rupem acest lanț epidemiologic”.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lola, nume predestinat de videochat, bine ca ai tu habar! De aproape trei luni medicii de aici nu mai au somn, nu mai au familie... Le dorim putere de munca!
3
0
Cu ce tragem pe pula...cu asta ramanem...
1
1
In capul tau a fost un sigur neuron, si el saracu' , de singuratate, s-a sinucis. Acum nu mai ai decat un dop sa sa nu-ti ploua-n gat! Lola, bine ca prostia nu te doare..... ca altfel, nu aveai loc pe nicaieri sa-ti tratezi durerile atroce permanente!
4
0
Din 1952 cazuri - apropare 300 sunt cazuri cu cadre medicale. Stam bine
0
0
Ai perfecta dreptate LOLa cu totiii furau ,
1
4
Ba 'lola" mergi tu la spital, si salveaza tu vietile oamenilor, da-le ba lectii medicilor, au mare nevoie de oameni, de voluntari.Pe urma sa. ne dai mesaje din spital, ia uite , am salvat cu tartaguta mea 50 de vieti. Dar sigur ca esti cu vreun liceu paduchios, un impostor, un frustrat ca n-ai fost in stare sa faci si tu vreo facultate particulara cu bani. Nu zic de Medicina , unde numai cei destepti reusesc sa o termine. Sant 6 ani de carte. In concluzie esti un idiot.
8
6
o fi mai ok la biserica? de aia care ne mint ca al de sus ne ajuta la necaz cum ramane? merita sau nu omorati cu pietre?
3
1
Ne bucura sa auzim despre evolutia buna si speram sa nu urmeze ceva negativ.
8
0
Spitalul infectioase Constanta este condus de habarniste. Habar nu au pe ce lume sunt. Pana acum erau numai pe furat. Acum insa trebuie sa faca si treaba dar nu au cu ce. Adica nu au cap. Numai titluri in medicina care nu valoreaza nimic acum. Acum trebuie sa stii ce sa faci si aici e marea problema. HABAR NU AU
6
14
crezi ca este ca o masca de sudor
7
5
Va rugam folositi judicios echipamentele pentru ca este criza mondiala de masti si combinezoane. Masca noua trebuie sa se dea la schimb cu cea veche si totul trebuie inventariat pentru ca s-ar putea pe viitor sa nu mai existe surse multe.
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614