REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mesajul lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în prag de sărbători

Mesajul lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în prag de sărbători

Replica API 22 decembrie 2016 | 23:53 399

„Primul colind de la Naşterea Domnului l-au cântat îngerii”

„Primul colind de la Naşterea Domnului l-au cântat îngerii”

IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a urat tuturor credincioşilor ortodocşi Sărbători Fericite şi Un An Nou Fericit! Miercuri, 21 decembrie a.c., în cadrul conferinţei susţinute la Arhiepiscopia din Constanţa şi-a spus cuvântul, atât despre cele creştineşti, cât şi despre propunerea pentru funcţia de prim-ministru al României, Sevil Shhaideh.

„Iată! Crăciunul este o sărbătoare atât de frumoasă pe care o primim de la mic la mare. Sărbătoarea Crăciunului este îmbrăcată în tradiţii atât de vechi şi pline de semnificaţie. Cele care arată cea mai sublimă semnificaţie sunt colindele. Colindele nu le-au descoperit oamenii, ci colindele le-au descoperit îngerii. Primul colind de la Naşterea Domnului l-au cântat îngerii, păstorii auzindu-i pe îngeri au început şi ei să colinde”, a precizat IPS Teodosie. De asemenea, acesta a urat tuturor credincioşilor cele mai bune gânduri. „Iubiţi credincioşi, iată, anul se înnoieşte! Este cumpăna dintre anul 2016 şi 2017. Anul 2016 s-a încheiat. Acesta ne-a adus şi bucurii şi anumite situaţii în care cineva a pierdut pe cineva drag sau nu i s-au îndeplinit toate dorinţele. Dar iată vine un an nou. Anii şi vremurile sunt în stăpânirea lui Dumnezeu. Anul care a venit, trebuie să ne înnoiască şi sufletele şi viaţa noastră”.

„Sevil Shhaideh poate să jure şi pe Biblie!”

Întrebat ce părere are despre propunerea ca Sevil Shhaideh, care nu este creştină, să fie premier, IPS Teodosie a răspuns: „Acum aflu şi eu. Ca o primă impresie, eu în comunitatea musulmană am cele mai bune relaţii. Cei mai mulţi oameni din această comunitate sunt oameni de încredere şi harnici. Am avut acţiuni comune cu astfel de oameni. Îi iubesc, îi simt aproape şi sper ca persoana propusă să fie o persoană de bună calitate. Eu nădăjduiesc în aceasta. Pentru că orice inspiraţie cred că este însoţită de voia lui Dumnezeu. Dintr-o anumită inspiraţie a fost propusă această persoană.

Chiar vreau să o cunosc şi să cred că este ca fraţii Gihan şi Gelil (Eserghep - n.r.) care îmi sunt atât de apropiaţi, precum şi Muftiul Cultului Musulman din România, dar şi mulţi alţi oameni din această etnie, care s-au identificat cu idealurile poporului nostrum şi care întodeauna arată prietenie, dragoste şi loialitate. Cred că poate să jure şi pe Biblie pentru că şi musulmanii cred în Hristos. Sau poate să jure şi pe Biblie şi pe Coran”, a declarat Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614