REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mesajul pascal al lui IPS Teodosie cu prilejul Învierii Domnului

Mesajul pascal al lui IPS Teodosie cu prilejul Învierii Domnului

Replica API 4 aprilie 2018 | 00:21 370

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis mesajul pascal către creștinii care sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Prima zi de Paște pică duminică, 8 aprilie, iar creștinii sunt așteptați toată săptămâna la slujbele închinate Săptămânii Patimilor.

„Iată suntem în pregătirea celei mai mari sărbători – srăbătoarea Paștelor din 2018. Suntem în Săptămâna Patimilor! În fiecare seară, începând din duminica Floriilor avem slujba deniilor. Acele slujbe de zi care se săvârșesc seara, pentru că acelea prevestesc lumina cea mare și biruitoare a Învierii lui Hristos, care este și prevestitoarea învierii și biruinței noastre asupra păcatului și a morții. Sigur că cele mai importante denii sunt cele de joi seara, cu cele 12 evanghelii, când se scoate și Sfânta Cruce în mijlocul bisericii, spre închinarea credincioșilor. Vineri seara avem denia prohodului Domnului, iar sâmbătă este o zi de pregătire, este sâmbăta în care este tăcere pentru că Domnul este în mormânt pentru ca sâmbătă noaptea să venim la Sfânta Înviere.

Sigur că și în anul acesta vom primi lumina de Paști. O vom aduce pe apa mării, cu barca, vom face slujba Învierii în parcul Catedralei și apoi Sfânta Liturghie în Catedrală”, a punctat IPS Teodosie.

IPS Teodosie a transmis un mesaj încărcat spiritual cu bunătate pentru ortodocșii din Constanța, punând accentul pe bunătate și iertare.

„Se cuvine să vedem cum trăim sărbătoarea Paștelor! Hristos a înviat! Această sărbătoare numită sărbătoarea sărbătorilor ne așteaptă pe toți cu o lumină vie și neînserată. Lumina învierii lui Hristos este una veșnică. El a îmbrăcat trupul omenesc în această lumină veșnică, care este har dumnezeiesc pentru ca această haină să nu se mai schimbe niciodată. Este haina cu care ne așteaptă Hristos să ne îmbrăcăm și noi. Noi ne îmbrăcăm anticipat în această haină a învierii la fiecare sărbătoare a Paștilor, când luăm lumină și când mărturisim învierea lui Hristos. Sigur că această lumină în care s-a îmbrăcat Hristos va fi îmbrăcămintea trupurilor celor drepți, care vor sta de-a dreapta Mântuitorului la Judecata cea universală. De aceea trebuie să căutăm lumina, să fim fii ai luminii, să trăim pentru lumină și pentru Învierea. Sensul vieții noastre este învierea. Învierea aduce viață veșnică, bucurie și fericire. Și Paștele din anul acesta, care este cu sfântă lumină de la Ierusalim în toată țara noastră, ne aduce arvuna învierii noastre. De acea trebuie să înțelegem că sărbătorim împreună cu întregul univers. Întregul univers se înnoiește la sărbătoarea învierii. Tocmai de aceea spune cântarea că prâznuiește și cerul, și pământul, și ce este dedesubt învierea lui Hristos, pentru că Hristos iese din mormânt ca un mire îmbrăcat în această lumină, nu mai poartă haine, cum nu au purtat nici strămoșii noștri înainte de păcat, dar pentru a fi văzut de ucenicii săi, el este perceput ca având o haină albă. Lumina Învierii pentru ucenici era orbitoare, tocmai de aceea se îmbracă în această haină. Să ne bucurăm cu toții de această sărbătoare, să prăznuim cu îngerii care au dat piatra la o parte de pe mormânt, care se bucură pentru învierea lui Hristos, și toți cei ce s-au pregătit pentru această sărbătoare acum își iau plata, după cum spune Ioan Gură de Aur. Plata este bucuria, nădejdea și arvuna vieții celei veșnice. Să păstrăm toți această bucurie și să ne salutăm cu cel mai frumos salut care cuprinde cel mai puternic adevăr al credinței noastre – să ne salutăm cu salutul „Hristos a Înviat!” și să răspundem cu Adevărat a Înviat!”, a transmis IPS Teodosie.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are o agenda foarte incaracata,de sarbatori.Abia astepta sa traga linie si asa cum se exprima cineva de la PRO TV,isi freaca mainile,pentru a vedea rezultatul incasarilor.
0
0
Bai golanule cum te mai suporta Dumnezeu la ce se ascunde sub straiele duhovnicesti pe care le porti...te-am vazut cu ochii mei acum 2 ani cand a fost acel ger cumplit de Boboteaza cand ai venit la cateva zile cu un jeep cu geamuri fumurii sa inspectezi apa ..sfintita.. iimbuteliata si pusa in forma de cruce in portul Tomis...nici nu te-ai dat jos din masina ...credeai ca nu te vede nimeni escrocule !!!
3
0
Mesajul nostru pentru IPS: ia si tu o pauza de la furat macar de Paste !
1
0
un hot acest diavol
4
0
Piei satana,esti dracu gol Preacorditule
4
0
Sa ii luam barba in plua
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218