REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mesajul senatorului Moga cu ocazia aniversării a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Mesajul senatorului Moga cu ocazia aniversării a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Replica API 3 aprilie 2015 | 00:30 241

Ziua de 3 aprilie 2015 marchează aniversarea a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Istoria consemnează că, la data de 3 aprilie 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei, stabilindu-se principiile de organizare şi funcţionare. Astăzi, românii conştientizează importanţa şi necesitatea acestei structuri care răspunde necesarului de protejare a ordinii şi siguranţei publice a cetăţenilor.

"Jandarmeria Română este o forţă credibilă şi profesionistă care se bucură din plin de o legitimare totală din partea statului, de susţinere din partea autorităţilor centrale, judeţene şi locale. Aniversarea celor 165 de ani de la înfiinţare consfinţeşte Jandarmeriei Române calitatea de membru cu drepturi depline în Asociaţia Poliţiilor şi Jandarmeriilor Europene şi Mediteraneene cu statut militar, instituţia căpătând astfel vocaţie europeană. Instruiţi şi educaţi să fie furnizori, garanţi şi apărători de linişte, ordine de drept şi acumulări democratice, jandarmii şi-au făcut de fiecare dată datoria, iar misiunile îndeplinite în ţară şi peste hotare sunt cea mai certă evidenţă a profesionalismului de care au dat dovadă. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, prin oamenii deosebiţi, profesionişti şi competenţi aflaţi în componenţa instituţiei, precum şi prin efectivele sale de jandarmi, a parcurs paşi importanţi în procesul de modernizare. În aceste momente de sărbătoare îmi face o deosebită plăcere să vă adresez sincere felicitări pentru efortul prin care aţi reuşit să ridicaţi această profesie la rang de măiestrie. În calitate de senator ales în Colegiul nr.2 Constanţa, chestor în Senatul României, vă asigur de întreaga mea disponibilitate şi susţinere. Primiţi, stimaţi prieteni, cele mai calde şi sincere urări de sănătate, împliniri profesionale şi personale şi putere de muncă în activitatea pe care o desfăşuraţi zi de zi. La mulţi ani, Jandarmeria Română! La mulţi ani, stimaţi jandarmi constănţeni!", Nicolae Moga, senator PSD al Colegiului uninominal 2, Circumscripţia electorală nr.14 Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218