REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mesajul unei profesoare, după ce Ministerul Educației a interzis auxiliarele: „Nu înveți fără exercițiu, după cum nu ajungi atlet alergând după tramvai!”

Mesajul unei profesoare, după ce Ministerul Educației a interzis auxiliarele: „Nu înveți fără exercițiu, după cum nu ajungi atlet alergând după tramvai!”

Replica API 16 septembrie 2017 | 00:03 775

Ministerul Educației Naționale a transmis o notă inspectoratelor școlare județene prin care anunță că este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de minister, iar în cazul în care nu este respectată această obligație atunci MEN „își rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate”.

„Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor școlare în unitățile de învățământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobat de Ministerul Educației Naționale. Precizăm că în cazul în care nu va fi respectată această obligație, Ministerul Educației Naționale își rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate în legătură cu încălcarea cu vinovăție a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011 cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în nota transmisă de MEN și obținută de News.ro.

Mesajul unei profesoare de limba engleză, postat pe o rețea de socializare, urmare a acestei adrese, rezumă într-un mod succint și realist de ce este în cădere liberă învățământul românesc.

„Voi preda ingliş la a 9-a după un manual elaborat acum 23 de ani după metodica şi cu textele de atunci. La a 10-a le voi da la operație cu un manual de FCE cu cel puțin două ,,nivele" peste al lor, ei vor privi disperați textele impenetrabile, eu pe ei pt că nu am cum să-i ridic pe cei de nivelul clasei a 3-a la cel corespunzător vârstei. Pentru cei de a 11-a, manualul are 11 ani vechime, iar la a 12-a mai bine de jumătate din elevi au nevoie de dublare în română să priceapă ce spun eu in ingliş.

Şcoala mi-a dat un cod de imprimantă şi pot face 100 de copii pe semestru, doar că un subiect de bac e pe 2 foi, la 12 H sunt 35 de elevi, deci 70 de copii s-ar duce numai ca să le arăt un asemenea subiect (nu, niciun copil din cele trei clase nu a văzut vreodată cum arată un subiect şi niciun prof de lb străine nu le-a prezentat structura bacului). Ministrul îi vrea proşti că aşa-s docili şi pun ştampila ca boii unde li se arată cu deştu. Tot ministru mă ameninţă că dacă iau auxiliare/alte manuale mai conforme didacticii moderne sau nivelului elevilor, mă dă de mâncare la leii procurorilor.

Milioanele de părinți care se cufuresc de dragul odraslelor lor, pe care nici cu o floare nu-i poți atinge, stau calmi şi nu-i infurie ce se întâmplă. Băi părinți, fără lucru sistematic suplimentar NU se face performanţă. Nu înveți germană/mate/chimie/fizică fără exercițiu şi în 2h/săptămână cu alți 30 în clasă, după cum nu ajungi atlet alergând după tramvai.

Pentru prima oară în 23 de ani am hotărât să nu mai multiplic materiale pe banii mei, să nu mai ofer copii sau cărți de exerciții. Nu sunt zgârcită, nici meschină, doar protestez împotriva placidității părinților şi ipocriziei şcolii”, este mesajul profesoarei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt cei care nu sunt informati, sau nu au o legatura directa cu o institutie de invatamant, de cativa ani buni, profesorii nu mai au voie sa comande pe numele lor auxiliare, culegeri, etc, parintii sau elevii fac acele comenzi, nu profu ramane cu acel cascaval ,comision. Este simplu sa comentam dna,dra mari
0
0
Citesc... nu pot sa cred cat de rautacioase sunt comentariile la adresa profesorilor!!!
3
0
de aia iau jumatate din ei bacul? ii innebuniti cu tot soiul de prostii, ii obositi, va dati interesanti in loc sa ii invatati baza. Bateti campii cu tot soiul de prostii. Cine vrea performanta face separat aici e vorba de scoala generala, nu mai ridicati gradul de dificultate ca sa ii innebuniti si pe ei si pe parinti. Meditatiile insa nu se pot face decat daca copiilor li se arata ca nu stiu nimic... tragic
1
2
I.-a luat cascavalul adica comisionul -se vede ce scoala se face cu manualele alternative ,ies analfabeti pe banda
6
3
Tanti asta...cufurita...nu zice nimic de comisioanele incasate,de la aceste ajutatoare !.Uita ca mai trebuie sa si puna osul la treaba si nu sa i faca ajutatoarele,treaba ei !
5
3
Stimata profesoara! Aveti perfecta dreptate dar asta nu inseamna ca se vor permite matriale auxiliare. Cand eram in liceu primeam Gazeta Matematica care este acum interzisa. Am fost primul la bacalaureat si printre primii la Politehnica.Acum avem genii care se nasc cu toate cunostiintele fara niciun efort. Eventual ajung la Parlament.
2
3
Ministerul forteaza interpretarea legii. In L1 din 2011 se precizeaza ca in scoli se folosesc manuale si auxiliare aprobate de minister, circulara spunand NUMAI aprobate de minister, ceea ce inseamna ca adauga legii, producand un fals. Ca atare, circulara respectiva poate servi, la nevoie, altei...nevoi. Se intelege care. Iar daca e asa, nici profesorul nu poate concepe vreun material auxiliar, caci nu vrea dom ministru, ala de scrie copii, in loc de copiii. Sictir, dom ministru!
9
2
Bine ca stie cufurita aia de ma-ta care te-a proiectat cu stropi pe tabla magnetica ce e aceea o sala de clasa! Sigur nu te afli in bideu si la aceasta ora???!
9
5
Bai sens prost!Esti un bou facut gramada!Habar nu ai de ce se petrece intr-s sala de clasa,si cum se face educatia elevilor.Esti un prost.
6
12
Daca nu ar exista exemple pozitive in privinta sistemelor de invatamant am zice ca suntem pionierii mondiali in domeniu,de aia e asa de greu. Ei bine,sunt tari de unde ne putem inspira,aici nu e vorba de plagiat pentru ca folosim roata ca si alti. Politicienii cacanaresc sistemul ca sa-si justifice prezenta la serviciu,darmai bine ar fi fara ei.Si da,parintilor li se rupe ca au copii autoeducati cu ,,feisbuci'' ,agramati si fugind de cultura ca tiganii de sapun.Cat despre elite,nu va faceti griji,ele oricum vor continua sa plece din Romania,in conditiile in care educatii sunt marginalizati .
11
2
Cum protestati, adresandu-va cu bai parinti care va cufuriti de dragul odraslelor?
5
3
Corect cu manual unic
9
2
TZARA TE VREA PROST !
7
4
Ca o duoamna care vrea sa fie respectata a aruncat pe net un text - anecdota bascalie nesimtire si prostie!Si de la o duoamna care spicuieste scuipa si copuleaza in inglis nu exista pretentia de respect! Atata timp cat ea se adreseaza ,,parintilor cufuriti " cu bai ,aceasta professoressa de cearsaf si pat la pozitii adanc intrabile sa nu creada ea ca cineva o ia in considerare si o respecta.E f potrivita ca meserie in hoteluri ptr ca turistii sa nu mai navaleasca peste cameristele aplecate la curatenie ci,s-o cheme pe professoressa de inglis s-o antreneze adanc conform metodologiei .
18
10
Nu stiu cum se face ca de 30-40 de ani economia romaneasca sta pe umerii si competenta celor formati la scoala comunista, cu cate un singur manual pe disciplina , fara meditatori ca era o rusine sa fii meditat si fara informatia actuala ce inunda spatiile socio-culturale in fiecare minut. Cine doreste instruire suplimentara are cum si de unde sa se perfectioneze. Scoala trebuie sa se adreseze tuturor iar elitele au fost si vor fi mereu rezultatul studiului individual.
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108