REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mesajul unui polițist de frontieră din Constanța pentru Carmen Dan: „Îmi este rușine că sunteți ministrul meu!”

Mesajul unui polițist de frontieră din Constanța pentru Carmen Dan: „Îmi este rușine că sunteți ministrul meu!”

Replica API 27 martie 2018 | 00:55 476

Steluța Valentina Matea este polițist de frontieră în cadrul Gărzii de Coastă și are în spate o carieră de 23 de ani, în prezent fiind și liderul sindical al Sindicatului Europol Garda de Coastă. Sâmbătă, alături de colegii ei din Constanța și din întreaga țară, și-a strigat supărarea pe străzile Capitalei. Fără să primească niciun răspuns de la mai marii din Ministerul Afacerilor Interne. După ce întâmplate, polițistul constănțean a făcut public un mesaj pentru ministrul Carmen Dan.

În jur de 12.000 de polițiști din întreaga țară, de la toate structurile, au ieșit, sâmbătă, 24 martie, cu o zi înainte de Ziua Poliției Române, într-un amplu protest pe străzile Bucureștiului. Oamenii legii și-au strigat durerea și supărarea în țară, revoltați de faptul că au fost amăgiți cu creșteri salariale, când de fapt, subliniază ei, de la 1 ianuarie 2018 le-au scăzut salariile.

În urma protestului, în ciuda numărului considerabil de protestatari, reprezentanții acestora nu au fost primiți la discuții la sediul Guvernului sau al Ministerului Afacerilor Interne. Ba mai mult, într-o declarație în media, ministrul Carmen Dan s-a referit la protest ca fiind al „organizațiilor sindicale”, ignorând numărul mare al participanților.

Steluța Valentina Matea, polițist de frontieră în cadrul Gărzii de Coastă, liderul sindical al Sindicatului Europol Garda de Coastă, s-a aflat, sâmbătă, 24 martie, alături de colegii ei din Constanța și din întreaga țară, în Capitală, unde și-a strigat supărarea. Fără să primească niciun răspuns de la cineva din Ministerul Afacerilor Interne. După ce întâmplate, polițistul constănțean a făcut public un mesaj pentru ministrul Carmen Dan, pe care îl redăm în rândurile de mai jos.

Când te doare sufletul...

„Doamna ministru, azi, parcă nu știu ce sunt din cauza dumneavoastră... Am fost sâmbtătă la „revolta polițiștilor”, pentru că, în calitate de lider sindical local, așa mi-au cerut cei pe care îi reprezint și i-am însoțit. Am fost la „protestul polițiștilor” pentru că așa au hotărât, printr-un protocol, liderii federațiilor, că e momentul și cea mai bună variantă în care putem să vă transmitem nemulțumirile sistemului pe care ați fost numită să îl coordonați. Am fost în București pentru că asta mi-a dictat conștiința, gândirea, simțurile și SPETANȚA (toate ale OMULUI care sunt sau ale POLIȚISTULUI, care am devenit?!). Am fost sâmbătă la Ministerul Afacerilor Interne și la Guvern, pentru că aș fi vrut să vă aud și să vă văd, pe dvs. sau pe oricine vă susține, spunându-mi direct, privindu-mă în ochi, că nu aș avea niciun motiv pentru care să mă revolt, că mint când îmi strig nemulțumirea, că nu am dreptate să vă critic acțiunile.

Ați lipsit. Nu ați avut curajul și demnitatea să mă priviți sau nu aveați argumente cu care să mă convingeți? Vreau să vă spun, însă, ce simt eu acum.

Dezamăgire. Pentru că doamna căreia i-am apreciat hotărârea, pe care am simțit-o în prima clipă când v-am cunoscut (da, ne-am cunoscut), se teme de asumarea răspunderii.

Revoltă. Pentru că doamna care, de cele mai multe ori a afișat empatie pentru polițiști, pentru problemele reale și nemulțumirile lor, de fapt, a arătat acum că a avut mereu o atitudine falsă. Indiferența din cuvintele doamnei, care, de foarte multe ori, au fost aprecieri și mulțumiri pentru cei ca mine și care, ieri, au devenit vorba în vânt, lipsite de conținut. Frustrarea doamnei care e numită secretară și, pentru asta, poartă un război, neafișat dar foarte bine simțit de toți, cu anumite persoane, în urma căruia sunt victime, mulți nevinovați.

Doamna ministru Carmen Daniela Dan, de la 19 ani sunt lucrător al M.A.I.. În cariera mea, de 23 de ani, am ajuns POLIȚISTUL DE FRONTIERĂ CARE SUNT AZI, învățând de la colegii tineri sau cei cu experiență, ascultând orice coleg, fără să îl judec, acceptând că nu toți pot avea aceeași părere cu a mea, însă nu i-am ignorat, ci am continuat să arăt care este realitaea, adevărul. Am constatat astfel că pot avea lângă mine persoane care mă apreciază și persoane care mă detestă. Nu pot să-i mulțumesc pe toți și nici nu încerc. Le respect opiniile și acțiunile. Îi laud, când apreciez că merită și sunt deschisă și sinceră când știu că trebuie să-i critic. Nu o critică cu interesul de a le schimba atitudinea, ci doar pentru a-i îndemna să mai gândească o dată.

Astăzi ar trebui să vă critic...dur, chiar! Însă cuvintele sunt mult prea goale. Nu pot exprima exact realitatea a ceea ce simt. Sunteți ministrul unui sistem în care eu exist și, începând de azi, îmi este rușine că sunteți ministrul „meu”.

Mi-am început cariera în M.A.I. ca secratară, doamna ministru, și eu nu am o asemenea frustrare. Am fost polițist și (cred) sunt polițist de frontieră...eu sunt mândră de asta și nu mi-a fost rușine niciodată nici de ce am fost, nici de ce am devenit. Și continui să fiu!

Iar ca mine sunt mulți în M.A.I.! Ar trebui să-i ascultați și să demonstrați că sunteți ceea ce merită cu adevărat. Poate data viitoare îmi dați motive să vă văd altfel, doamna ministru.

Azi este Ziua Poliției (n.r. duminică, 25 martie a.c.). Dacă mă uit în lege, într-un OMAI și compar cu acțiunile dvs., nu știu dacă este și „ziua mea”. Dvs. puteți să mă lămuriți? Dar prefer să nu-mi răspundeți. Eu simt că e o zi pe care n-aș vrea să mi-o amintesc și, în plus, eu mă pregătesc să merg la serviciu, chiar dacă este duminică. Și-apoi, cred că nici nu vă pasă. Dar, în orice eventualitate, să știți că sunt mulți ca mine”, este mesajul semnat de Steluța Valentina Matea, polițist de frontieră constănțean.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ehehei, ce sa spunem noi oamenii de rand. Pai, noua ne e rusine si cu voi politistii si cu ministresa Dan. Cel putin acum intelegeti si voi poate ce simtim noi fata de voi militienii.
3
4
as mai veni cu adaugirea ca unii dintre ei pana sa fie scandalul ala urias acum cativa ani-can al lua dna-ul cu duba-erau oameni de 1000 de euro pe tura cel putin.vorbim de vama in cardasie cu politia de frontiera.Sunt indivizi care si-au luat bacul la 40 de ani ca altfel trebuia sa-i dea afara.Orice s-ar spune,e un loc de munca ideal,eu nu mai am varsta din pacate sa ma reprofilez.stiti cum e-am o mie vreau 2,cand iau 2 vreau 3 si tot asa.lamuriti-ma si pe mine,cumva traim in suedia?ca se vehiculeaza niste mariri de salarii de or sa emigreze astia la noi.sa vedem cum indestulam baietii astia.
2
4
un ofiter ia 6000-7000 cu sporuri chiar mai mult ,un subofiter 4500-5000 cu sporuri ,cat mai vreti ...la 48 de ani la pensie cu 4000 de lei subofiter,ofiter cu 5500...cei cu functii de conducere 110000-150000,nu va mai ascundeti...De ce nu declarati venitul salarial la Anaf...cand va publicati salariile dati-le pe alea adevarate..25% ptr.studii superioare,facultatii facute in timpul programului de lucru pe banii...salarii de excelenta,de merit...la aprecierea sefilor...ore de noapte trecute pe hartie si el nu lucreaza decat ziua...etc..muncesc mult saracii...
4
5
Nu v-as da bani nici de-un ceai sau de apa minerala, pentru ca apoi va pisati pe zidurile bisericii Kretzulescu. Nesimtitilor, nu va e rusine sa mai scoateti capul in lume? Pedofili, spagari, tovarasi ai infractorilor, ca in Berevoesti Arges, guralivi gen Coarna, vedete de mucava precum Godina... Unu si unu! Rusine!
3
5
salarii si pensii mari pentru politisti ,muncesc mult si infractionalitatea a ...crescut!!!!!
7
5
Dar cum dracului ai intrat in sistem, muiere? Care a fost pila ta? In cazuri extreme, ai forta necesara de a trece cu brio o incercare?
6
3
daca va taia iar 15-25 % din salariu erati toti foarte linistiti! ar trebui sa va fie putin rusine! nu sunteti obisnuiti sa reactionati decat atunci cand nu sunteti f.tuti cu adevarat! nici astia nu v-au dat nimic dar nu va place ca nu v-au ars!
5
2
si tot ptr secretara de scoala generala- ministru personal al penalului draknea, am o intrebare: cum iti permiti mataluta, o analfabeta, sa o ameninti pe dna Kovesi sa te gandesti tu cu mintea penalului sau amantului la chestii juridice, sa o revoci? Tu te auzi, mi-ar fi rusine
8
7
Ce salarii aveti mai nenorocitilor de politisti si ce pensie aveti, nu va este rusine, 40 de ani in fabrica si pensia este de 1500 lei si voi cu pensie minima de 3600 lei. Huaaaa baaaa
19
16
steluta valentina matea SA-TI FIE RUSINE CA ESTI COLEGA CU PEDOFILI!CHIAR NU ITI E RUSINE?!!!LUI GODINA ii este!
26
20
sa stii ca doamna carmen este empatica cu tine si te intelege perfect, nici dumneaei nu stie ce este si nici ce cauta acolo unde se afla temporar
17
6
ce intreaba ce salarii au politistii...raspuns:de vreo zece ori mai putin decat un ...mare politist local cu 7 clase...sunteti multumiti...
15
9
in constructii la lopata pe ger si sa luati minim pe economie.Ne am saturat de frectiile voastre.Salarii decente si pensie la 40 de ani.Rusine celor care manifestati !
33
21
Ziar infect
9
6
la marsul de la Cotroceni, ala in care politistii au aruncat caschetele in curtea lui Baselu pentru ca le taiase salariile cu 25%, ala la care colegii tai fara cascheta d-acum strigau "iesi afara javra ordinara", n-ai fost. Sau la taierea salariului nu te durea sufletul? LOL, "javra ordinara"
15
11
Mai treci pe la clasa a v-a intai si apoi fabuleaza o "opinie". Vorbesti ca orbul la cinema! Laea-ti parerile pentru tine. Nu ne intereseaza parerea ta doar daca esti in situatia de fata. Daca vrei mai multi bani cere-ti drepturile! Acel mesaj pe care nu aveai cum sa-l intelegi are la baza o fundatie!
12
2
dar cand se taiau salarii unde ati fost
12
2
Pishatorii pe zidul bisericii sa n-o mai jigneasca pe carmen dan.Pt ca ea face pipi la toaleta.
8
5
Rog cenzurati analfabetii gen Emil .
10
3
Frustratii comenteaza...si nu gandesc !? Ce paralelism idiot intre politisti si mineri....v-ati gandit mult inainte sa aberati ? Sau vreti doar sa va bagati in seama nestiind despre ce este cu adevarat vorba?
12
6
daca le aproba mariri politistilior ,trebuie sa cerem si noi mariri ca si noi suntem oameni ,vorba aia a fost un prost de iliescu care a dat mariri minerilor asta se va face acum dar cei cu rate fixe in ron va avea de castigat nu va lasati ,acum doi ani un politist cu ture de noapte fara functie castiga 3000 de roni acum se aproprie de 4100 de ron asta vorbesc pt subofiteri deci sunt cu tupeu bravo lor si tot mai cer ,va rog nu va lasati intimidati de patroni amenintatii cu demitere in masa daca nu va maresc salariile acum este momentul cu politistii patronul roman este curva tot deaua se vai
12
13
Da , ai fost secretara , dar nu de scoala generala in Teleorman...
11
4
Confirm.este stare generala din partea tuturor angajatilor M.A.I.ma refer la cei de pe teren care duc munca drea.
29
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102