REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Messi, printre investitorii în noul format al Cupei Davis

Messi, printre investitorii în noul format al Cupei Davis

Replica API 16 februarie 2019 | 00:00 252

Lionel Messi, starul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, se numără printre investitorii în noul format al Cupei Davis, al cărui turneu final este programat la Madrid (18-24 noiembrie), susţine coechipierul său Gerard Pique, fondator al companiei Kosmos care organizează competiţia în următorii 25 de ani, relatează Reuters.

Kosmos va investi 3 miliarde dolari în următorii 25 de ani în organizarea competiţiei alături de Federaţia internaţională de tenis (ITF).

Turneul final reuneşte 18 echipe şi înlocuieşte formatul cu Grupa Mondială ce cuprindea 16 echipe până în acest an.

Înaintea tragerii la sorţi de joi, Pique a confirmat că Messi, un fan al sportului alb, s-a implicat în acest proiect şi deţine un pachet de acţiuni la Kosmos.

''Leo ştie mai mult decât oricine despre acest proiect pentru că este implicat în Kosmos, a spus Pique pentru presa britanică. El este un partener, face parte din familia Kosmos şi îi place tenisul. Avem o relaţie de 18 ani, de când a sosit la club, şi mereu am încercat să-i împărtăşesc lucrurile la care mă gândesc. Îi place să fie implicat şi vrea să fie parte a proiectului''.

Jucători precum Roger Federer şi Lleyton Hewitt au criticat însă noua competiţie. Elveţianul a sugerat că acest eveniment este în pericol de a deveni ''Cupa Pique''.

''Urăsc asta, pentru că nu e vorba de mine şi nu vreau să dau numele meu competiţiei. Istoria Cupei Davis este prea mare. Sper că vom reuşi să schimbăm această opinie. După câţiva ani, sper că ei vor reveni şi vor spune 'Am greşit, Cupa Davis este mai vie ca oricând'. Respect opinia lui Lleyton, care a fost un jucător mare. Pot înţelege că atunci când un fotbalist intră în lumea tenisului poate pare puţin neobişnuit sau ciudat, dar în final eu nu am de gând să schimb regulile tenisului'', subliniază Pique.

Pique, 32 ani, a adăugat că este prea ocupat să ajute Barcelona pentru a câştiga titlul şi Liga Campionilor, în loc să facă lobby pentru noua competiţie: ''Nu vreau să fiu distras pentru că mai am un job, care este fotbalul. Mă ajută să mă concentrez şi să nu fac greşeli pe teren, pentru că altfel ştiu că vor apărea critici''.

Turneul final al Cupei Davis, dotat cu premii generoase, va fi găzduit la Madrid pentru doi ani, înainte de a se muta în alte locaţii precum Indian Wells, turneul deţinut de un alt acţionar al Kosmos, Larry Ellison.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218