REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Metoda Accidentul face noi victime la Constanţa: o vârstnică a rămas fără 6.000 de lei!

Metoda Accidentul face noi victime la Constanţa: o vârstnică a rămas fără 6.000 de lei!

Replica API 24 iunie 2015 | 11:34 109

La uşă a venit avocatul şi mama copilului lovit

La uşă a venit avocatul şi mama copilului lovit

Metoda denumită generic “Accidentul” continuă să facă victime la Constanţa! O octogenară a rămas fără 6.000 de lei, după ce o persoană a sunat în miez de noapte şi i-a spus că fiul ei a lovit cu maşina un copil. Impactul emoţional a fost atât de mare încât vârstnica a uitat cu desăvârşire că fiul ei nu se află în ţară. Şi-a dat seama că a fost înşelată abia după ce a dat banii.

Metoda Accidentul este destul de cunoscută la malul mării, poliţiştii derulând mai multe campanii de prevenire, inclusiv în rândul vârstnicilor. Chiar şi aşa, se pare că escrocii tot găsesc portiţe de a atrage victime în plasa lor. Aşa a păţit şi o octogenară care locuieşte în cartierul Tomis II. Aceasta a fost sunată în cursul nopţii de luni spre marţi (22 spre 23 iunie anul curent) de către un bărbat, care i-a spus că fiul ei a produs un accident rutier, lovind un copil. Pentru a scăpa basma curată, femeia a fost “îndrumată” să dea avocatului suma de 6.000 de lei. Era în jur de ora 3.00 noaptea. La scurt timp, cam după nici jumătate de oră, la uşă şi-au făcut apariţia o femeie şi un bărbat, care au spus că sunt mama copilului accidentat şi avocatul. După ce a dat banii, vârstnica şi-a dat seama că, de fapt, fiul ei nici nu se află în ţară, el fiind plecat la muncă în străinătate. Atunci a sunat la Poliţie. Oamenii legii au demarat cercetările pentru depistarea şi tragerea la răspundere a făptaşilor. Poliţiştii trag încă un semnal de alarmă, sfătuind constănţenii să nu dea curs solicitărilor prin telefon.

Cum funcţionează Metoda Accidentul

Prin această metodă de înşelăciune, în general, persoanele în vârstă sunt sunate de către o persoană necunoscută, care îşi declină identitatea unui poliţist, avocat etc., şi le informează că fiul sau fiica a avut un accident rutier. Această persoană le solicită bani pentru plata unor daune sau pentru a-i salva fiul sau fiica, aflată în spital. Sub influenţa stării de şoc indusă de către infractori, prin vestea dată telefonic, cetăţenii pot oferi agoniseala de viaţă unui infractor. Poliţiştii structurii de prevenire a criminalităţii alături de poliţiştii de proximitate au desfăşurat activităţi de prevenire a cetăţenilor, sub forma unei caravane, mergând din poartă în poartă împreună cu reprezentanţii Poştei, astfel încât prin informarea cetăţenilor, să se reducă numărul de victimizare al acestora prin punerea în practică a sfaturilor preventive oferite de către reprezentanţii Poliţiei. “Îi sfătuim pe cetăţeni, dacă sunt sunaţi de astfel de persoane, să sune imediat la Poliţie, la telefonul de urgenţă 112, să nu intre în panică şi să nu dea curs solicitării de a plăti vreo sumă de bani. În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări iar urgenţa medicală, în astfel de situaţii, nu se face contra-cost”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102